Biler å huske: Audi Coupe GT vs VW Scirocco GTS

Biler å huske: Audi Coupe GT vs VW Scirocco GTS

På åttitallet, åpner bilimport gjort aumentasen kjøpsopsjoner … selv innenfor samme forhandler. Det skjedde med Audi Coupe GT og VW Scirocco. For en kamp!

Audi Coupe GT vs VW Scirocco GTS, hva var bedre?

Audi Coupe GT vs VW Scirocco GTS, hva var bedre?

Audi Coupe GT vs VW Scirocco GTS, hva var bedre?

Audi Coupe GT vs VW Scirocco GTS, hva var bedre?

løp 1983 og fremme forholdet mellom Seat og Volkswagen. Det året de begynte å montere i Barcelona første VW Passat, mens Seat forhandlere De hadde allerede begynt fra 2 januar salget av Audi og Volkswagen import.

Audi Coupe vs VW Scirocco

På den tiden, Audi levd øyeblikk av sport og kommersielle herlighet. På den ene siden, hadde sin nye sedan Audi 100 har akkurat fått tittelen Årets bil i Europa, Ved forsiktig oppsigelse og aerodynamikk av kroppen (Cx 0,30). Og på den andre, den absolutte seier for Audi Quattro i World Rally Championship 1982 innflytelse i påfølgende år for resten av verden bilene var all-wheel drive.

I denne sammenheng, tilstedeværelse av Audi-modeller i det omfattende nettverk av forhandlere Seat hjulpet publikum hadde bedre merkekjennskap. også, senking av tariffer ble mer tilgjengelige biler fra andre land. Mens han fortsatt høyere enn norskproduserte biler pris, økt ønske om å kjøpe utenlandske modeller, en reell mulighet til å gjøre det og ønske om å få tilgang til flere biler enn den spanske emballasje produksjon.

Audi Coupe kommer

en godt eksempel på dette var Audi Coupe, Han presenterte på september 1980 som en enkel variant av den revolusjonære Audi Quattro. Utstyrt med driv til forakselen, den primitive tilbys i kupé versjoner motorer fire eller fem sylindre i rekke, med den fordelen at deres prisene var mindre enn halvparten av Quattro. Allerede i 1984, Audi Coupe var gjenstand for en estetisk ombygging, påvirker kroppen og interiørdesign. Red enheten viser vi har importert og registrert i april året etter. De Burgales kjøpte en lege, som betalte rundt 3.100.000 pesetas. En slik mengde tre ganger prisen for en Seat Ronda Crono og doblet prisen på en Opel Kadett 1,6 SR, også importere, men til gjengjeld Audi tilbudt en høy kjørekomfort og overlegen ytelse.

Forlot bordet Giorgetto Giugiaro utforming, rettlinjet stil Audi Coupe oppfyller standardene for tiden, men noe myknet frontlinjene renovert i 1984. Takket være dens former, i kabinen er det bredden fire basketballspillere. den ofret, derimot, er bagasjerommet, hvis lokk åpnes fra førerplassen, men som strukturelt pro stivhet ikke kan utvides. Hvem måler mer enn 1,75 meter finner komfortabel i cockpiten, der den generelle følelsen er av å være om bord i en komfortabel sedan … bortsett fra å finne i baks dårlig sikt bakover.

Audi Coupe GTNår du starter, stikker finhet femsylindret motor av 2,236 cm3 og 136 hk Denne Audi Coupe, kan du knapt høre. Allerede i gang, letter servostyring manøvrer for å bremse og avslappet tempo på raske veier, la motoren musikalitet bli hovedpersonen. Ikke bare det, men stasjonen, modigere enn forventet, takket være tom vekt på bare 1,060 kg. Ikke overraskende, er det lett å bruke utilsiktet eksisterende grenser, av stillheten av mekanikk og lydisolasjon. Ellers i områder stifter kommer ut komfortabel karakter av denne Audi Coupe coupe GT. Med lengdeaksen hengende foran propellen, tar denne forhjulsdrevet rull i svinger og har en tendens til understyring.

VW Scirocco GTS kommer

For hans del, Volkswagen Scirocco GTS av bildene er registrert i april 1983. Det er derfor en av de første eksemplarene også distribuert gjennom nettverket Seat og faktisk kortet industrien er datert 04.01.1983.

Det er den andre modellen serien, som salg startet i mai 1981 og i Volkswagen er kjent av den interne kode 53B. I motsetning til den første serie, som er designet av giugiaro, i nye VW Scirocco ble opprettet i Wolfsburg, der de var i stand til å gi en innovativ lufthette kile og store glass området. og i motsetning til salg Golf, Scirocco funksjon var å tilfredsstille de som ønsket en sporty coupé humør, i bytte for å miste den polyvalente tilnærming kompis rekkevidde.

Med hensyn til sin forgjenger, denne serien av VW Scirocco hadde en kropp 165 mm lengre og 30 mm var kortest, begge funksjoner som forbedret aerodynamikk og demeaned dens tyngdepunkt. Også den nye Scirocco Den ble produsert i Karmann fabrikken i Osnabrück, hvor han brukte et forsiktig rustbeskyttelse. I tillegg den nye serien hadde en mye mer komplett utstyr, inkludert standard eller tilleggsutstyr som aircondition, elektriske vinduer, lettmetallfelger, moonroof eller skinninteriør.

VW Scirocco GTSI løpet av våren 1983, versjon VW Scirocco GTS Det var den eneste som tilbys i setet forhandlere. hans Prisen på 1,708,000 pesetas, Det var konsekvent, men muligheten for å kjøpe en Golf GTi for bare 8000 pesetas mer gjort noen mennesker blir interessert i det. Og også det hadde mer tankevekkende konkurranse og lavere priset alternativer, for eksempel Ford Escort XR3i (1,527,000 pesetas) Eller Renault Fuego GTX (1,582,000 pesetas).

Enkelt front, som understreker enkelt Vinduspussere, side utsikt VW Scirocco er mer slående ved den dynamiske profilen kroppen og de lavere stave GTS, mote på tiden. Å se ham bakfra personligheten er spoiler, nesten en fot over bunnen av bakvinduet, Scirocco legenden og frontlyktene som horisontal.

være smidig å bøye og sitte bak rattet. Men når justert setet, vises hver kontroll for å være på rett sted i et innlegg funksjonell kjøring uten slående detaljer som girkule formet golf ball og ratt med fire sentrale kretser, bestilt noen av dem betjene hornet.

den Lederskap krever muskler til å slå den stoppet, men som vi beveger oss blir nøyaktig og rapporterer hva som skjer. Ifølge akselerere og vi er giring, lav vekt (855 kg) Blir en ally ved akselerasjon i de tre første tannhjul. Når på vei, gir neppe tilbøyelig legeme og lavt tyngdepunkt overlegen ytelse. Knapt understyring, er VW Scirocco mer effektive enn buet Golf av de to første serien, som for som har en lavere legeme.

komparative coupesVidere humblest 4-sylindret motor, 1,588 cm3 og 85 hk Den har en progressiv respons og dukker opp med glede. Huske at tiden girkassen 4 + E med en femte lang (35,62 km / t ved 1000 rpm) er utformet for å forbruket ble redusert ved konstant hastighet. Av denne grunn er den maksimale hastigheten som oppnås i fjerde, med motoren over 6100 runder. I tillegg på bordet er det en kostnad økometer to funksjonerEn gul lampe lyser for å varsle føreren av flyttingen til neste forhold … hvis vi bruker mindre bensin og en nål som viser øyeblikksforbruket som fremskritt er rettet E. “Du kan gjøre 500 km med trettifem liter “, sier eieren, forutsatt at byene unngås og ikke gå over 120 km / t. Selvfølgelig, det er ikke dårlig for en thirtysomething coupe motor kapasitet.

Kort sagt, er det klart at begge skålene ble beregnet for en annen klientell. Youth and Sports av Volkswagen Scirocco, mer moden og ivrig etter å trøste Audi Coupé. Nøkkelen var at hvert merke hadde en annen modell for å ikke gå konkurrerer med hverandre. Hvilken velger du?

Du kan også være interessert i:

Det var Lancia 037

Det var det Toyota Celica Carlos Sainz

Det var den Kadett GSi Opel

Adblock
detector