Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100, wat is beter?

Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100, wat is beter?

Een test Opel Corsa 1.0 Turbo Excellence en Toyota Yaris 100 Free, twee auto’s nutsbedrijf segment met interessante technologie tegen een goede prijs.

Test Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100

Test Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100

Test Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100

Test Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100

De Opel Corsa en de Toyota Yaris zijn slechts twee voorbeelden van de enorme inspanningen van fabrikanten aan te bieden Zeer betaalbaar auto’s steeds veiliger en uitgerust met duurdere sedans eigen technologie. In dit geval hebben we voor staan ​​in onze vergelijking met de volgende versies: Opel Corsa 1.0 Turbo Excellence en Toyota Yaris 100 Gratis!.

doorbrengen 13.000 euro een hulpprogramma is niet geen afval en te investeren genoeg 600 euro meer om Toyota Yaris Toyota Safety Sense 100. Dit pakket van de apparatuur Toyota Yaris Het wijst op een pakket dat de alert onvrijwillige verandering van rijstrook, de intelligente besturing van de balk of de pre-botsing beveiliging van het systeem integreert. hetzelfde prijs heeft de Driver Assist Pack dat Opel Het voorziet in Corsa en die ook een aantal functies te integreren: bericht van onvrijwillige verandering rijstroken systeem verkeersbordherkenning, dimmende binnenspiegel, automatische omschakeling tussen weinig licht / laag en een indicator van de afstand met de voorligger botswaarschuwing.

Opel Corsa tegen Toyota YarisOpel Corsa en Toyota Yaris: een systeem dat scopes voorkomt

Onder al deze rijhulpsystemen versterking van de veiligheid, afleiding monitoren en ongevallen te voorkomen, hebben we aandacht voor de pre-collision deelnemers van beide modellen, met name handig bij het omgaan tussen stadsverkeer. de Toyota Yaris Het maakt gebruik van een camera en een laser radar om objecten voor het voertuig te detecteren, en wanneer er een mogelijkheid van shock, vroeg de chauffeur te vertragen met een geluidssignaal en een visuele. Als de bestuurder is zich bewust van het gevaar en remmen, het systeem zorgt voor een grotere remkracht; maar als je niet op tijd reageren, activeert automatisch de remmen en de snelheid afhankelijk van het circulerende systeem kan het voertuig tot stilstand te verminderen Hij komt ongeveer 30 km / h-of beperking van schade impact.

in de Opel Corsa, boven 40 km / h, Een verschijnt bij instrumentatie veiligheidsafstand we respecteren de auto vooruit, die ook gebaseerd is op de camera en sensoren Opel Eye. Als we heel snel naar de voorligger, wordt de botsing waarschuwing geactiveerd door een luid hoorbaar alarm, maar een melding verschijnt ook op het scherm van het bedieningspaneel en een led-rode lichten worden geprojecteerd op de voorruit, hoewel dit geval niet de remmen geactiveerd bereiken.

Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100: gemengde prestaties

Zo niet, waar we voor staan twee nut benzine met verschillende mechanische benaderingen. in de Toyota Yaris We vinden een veteraan atmosferische viercilindermotor overschrijding 1,3 liter en voorziet in de speeldata 100 pk, terwijl Opel Corsa maakt gebruik van een driecilindermotor 1 liter met meer geavanceerde power-systeem met directe inspuiting en turbo supercharged, het aankondigen 115 pk en onze dyno ruimschoots Die figuur (127,4 CV de Corsa tegen de 101.8 CV gemeten Yaris).

online beoordeling van uw gebruikte autoHoewel onze omvang van de Toyota Yaris bewijst meer licht en woog 180 kilo tenzij Corsa (1.250 kg Opel vergelijking met 1070 kg van Toyota), De controles, de Opel Corsa voelt flexibeler en bereikt superieure prestaties, best versnelling (10,3 seconden in de Corsa in de 0-100 km / h, volgens officiële gegevens, tegenover 11,7 seconden Yaris) en duidelijk sterker herstel of manoeuvres inhalen (Inhalen cijfers van 80 tot 120 km / h, de Corsa neemt 7,2 seconden in de derde versnelling, vierde 8,8 seconden, 11,8 seconden in de vijfde versnelling en 16,3 seconden zesde, van haar kant, de Yaris 9,0 seconde telt derde tot 12,9 seconden, 20,5 seconden vijfde en zesde 29,4 seconden). Toyota’s reactie is traag in vergelijking met de turbo genereert zijn rivaal, getoond in het bijzonder in de 4e en 5e operatief, het verlaten van de zesde naar de reliëf op snelwegen motor.

In het dagelijks gebruik, het plezier van de mechanica Opel Corsa Het is meer dan voelbaar, in vergelijking met Toyota Yaris, een auto met die dingen meer rustig te worden genomen. Bovendien is dit verschil in dynamische vermogen niet zeggen afstanden in het werkelijke verbruik aangezien beide verbruikt een vergelijkbare hoeveelheid gas of ze reizen meer kilometers een stedelijke omgeving als gezicht voor weggebruik (6,6 l / 100 km in de stad Corsa in vergelijking met 6,5 l / 100 Yaris, terwijl uitgaven op de weg we de Corsa hebben verkregen is 5,8 l / 100 km en 5,7 l / 100 km Yaris).

In dit scenario wordt de gedrag van beide is heel nobel, met een gezonde reacties te allen tijde en een goed compromis tussen stabiliteit en comfort. Door het benutten van de hogere snelheid die het ondersteunt Opel Corsa Ja, we zouden graag een nauwkeuriger curve richting, om het goede werk van andere aspecten van het chassis te versterken, remmen waaronder enkele minder kans op vermoeidheid dan de Toyota Yaris.

Opel Corsa en Toyota YarisOpel Corsa 1.0 Turbo Excellence en Toyota Yaris 100 Gratis!, Kwestie van de details

En als voor de analyse van het interieur, beide modellen is het gemakkelijk om een ​​comfortabele rijpositie te vinden. Er is ook geen opvallende verschillen in de ergonomie en de algehele presentatie is leuk, hoewel de Excellence afwerking van de Opel Corsa We vonden een aantal leuke materialen in de Voel level! de Toyota Yaris getest.

de ruimte in voorstoelen beide auto’s is zeer vergelijkbaar zijn, meer speling in de achterkant van de Corsa, beide beschikbaar op de plafondhoogte en de breedte van deur tot deur. In staat om romp er is meer gelijkheid en, volgens onze metingen, bieden beide een correcte bepaald volume dan gebruikelijk in de categorie (320 liters de Opel Corsa tegen de 315 liter Toyota Yaris).

Opel Corsa 1.0 Turbo en Toyota Yaris 100 Gratis! het vonnis

Als een stadsauto, dit Toyota Yaris Benzine is een zeer interessant alternatief voor een goed beheer heeft haar goede prijs / uitrusting of om te functioneren in de stad omdat niet veel functies nodig zijn. Maar over het algemeen, de versie 1.0 Turbo 115 pk Corsa is een stap vooruit in meerdere opzichten: vooral in de prestaties en het plezier van het gebruik, maar de Opel Ook heeft het een bredere cabine aan de achterzijde en een aantal materialen, kleurrijker pleinen. We dringen erop aan dat, in beide, is het raadzaam om hun Collision Warning te koppelen, het versterken van de veiligheid voor weinig geld.

Adblock
detector