BMW 316d vs VW Passat 1.6 TDI BlueMotion: minimaal verbruik

BMW 316d vs VW Passat 1.6 TDI BlueMotion: minimaal verbruik

Noch de BMW 316d en de Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion zijn pure snelheid, maar efficiency: 4-cijferige autonomie bieden … en vele andere deugden. Zij zijn twee van de beste saloons.

BMW 316d vs Volkswagen Passat 1.6 TDI: ultra-efficiënte sedans

BMW 316d vs Volkswagen Passat 1.6 TDI: ultra-efficiënte sedans

BMW 316d vs Volkswagen Passat 1.6 TDI: ultra-efficiënte sedans

BMW 316d vs Volkswagen Passat 1.6 TDI: ultra-efficiënte sedans

Ik zou niet willen om te beginnen met deze te analyseren Tandem rolling aanstekers, zoals de BMW 316d en de Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion, met uitzicht op hoe een dergelijke genormaliseerde ontwikkelingen georiënteerde ultraefficiency, vooral bij Volkswagen, die noemen BlueMotion Impliceert een specifieke ontwikkelingen Het beïnvloed en beïnvloedt verschillende parameters van de auto, niet alleen de Motor: overbrengingsverhoudingen, suspensies iets lager dan verbeteren aërodynamica, wielen verschillende motoren met geoptimaliseerde prestaties en zelfs specifieke oliën. Stap op deze auto’s gedwongen, In zekere zin om uw rijgedrag aan te passen, zelfs wanneer dat soort efficiënte auto niet per se een laag vermogen. Het beste voorbeeld is de BMW 320D Efficient bekend tot voor kort Dynamics, met indrukwekkende en extreem snel 163 pk, maar met geen kleine overweging in de dag, een van hen, zijn extreem lage rijhoogte.

BMW 316d vs VW Passat 1.6 TDI: macht, fair

Dus ze zijn gewoon de auto’s die we vandaag getest met saloons laag vermogen officieel: 116 pk BMW 316d, “Moved” door een motor 2,0 liter; en 120 pk de VW Passat 1.6 TDI BlueMotion, die gebruik maakt van een veel kleinere motor “Only” 1.6 liter motor. Misschien enigszins eerlijke nummers met meer dan onze dyno bevestigen een zeer goede vorm voor beide motoren: 120 pk is de echte kracht van de BMW 316d … en 127 pk voor de VW Passat 1.6 TDI, Hoewel de motor 2.0 liter BMW opvalt in torque cijfer: 30,5 MKG (Nogmaals, de werkelijke cijfers bedoelen met onze Technical Center) vs. 28 MKG van Passat. Terwijl je verder komt het niet zozeer maar hoeveel dus dit vergelijkende markering afstanden.

online beoordeling van uw gebruikte autoNa onze eerste argument, verlof zei dat zelfs als deze bestaat in het bereik Volkswagen Passat 1.6 TDI "normaal" met dezelfde prestaties, dit BlueMotion maakt je niet zo veel als ze assimileren een kosten langere overbrenging 9 procent (De laatste ontwikkeling in de zesde versnelling is 59,7 km / h per 1000 rpm, heel iets hoger dan zijn rivaal), en zijn geweldig team wielen een verlies aan dynamiek. geval 316d BMW Het is anders, want in werkelijkheid is het een versie "normaal" in het gebied waarvan de zeer krachtige motor thuis Het is dezelfde 2,0-liter 190 pk sterke variant monoturbo- Het is electronisch te laten bij 116 pk. Juist dit detail dat van meet af Het maakt je een hele voelen en consistent mechanisch de andere te rijden, hoewel in feite het echte verschil in -aceleraciones prestaties, vooral-niet doorslaggevend.

Er is ook een factor spelen in het voordeel van dergelijke voertuigen, en het is niets anders dan de soort beweging die wij hebben bewegen voor enige tijd en in ons land, een prima tempo beide locomotieven waarvan handicap Juist het gebrek aan wendbaarheid in wisselende tempo, veel belangrijker dan pure snelheidsmeting die zich kunnen ontwikkelen tijdens het accelereren fasen. De waarheid is dat 0-100 km / h in 10,7 seconden voor de BMW 316d en 10,29 seconden voor VW Passat BlueMotion Het is niet wie kan zeggen dat ze zijn zeer snelle auto’s, maar hoeveel SUV daar, tot een categorie van de grote vraag te noemen, met meer stroom uitvalt deze records meer dan redelijk. Om een ​​bredere kijk op de prestaties idee kilometer vermelden dat zowat op een lijn op 32 slechts enkele seconden. Aan de andere kant, hun terugvorderingen van 80 tot 120 km / h niet dat er iets slecht in de vierde en vijfde versnelling in beide gevallen (ongeveer 8 “medium” en de tweede 11 “en een half), maar hun relaties doen langzame zesde deze manoeuvre sterk, meer dan 15 seconden voor de BMW 316d en 16 seconden VW Passat BlueMotion.

BMW 316d vs VW Passat 1.6 TDIBMW 316d vs VW Passat 1.6 TDI BlueMotion: snelheid "wand"

Dus, ik denk te weten wat je koopt, zul je niet het gevoel geen inframotorización of de BMW 316d en de VW Passat 1.6 TDI BlueMotion overgeven "onze" maximale wettelijke snelheid, en zelfs een beetje meer, laat staan ​​dat cruise met enige opluchting te handhaven wanneer het terrein is niet helemaal gunstig, maar Ze vooruitgang van daar alsof ze hadden een enorm plak op sleeptouw. Vanaf het eerste moment dat je voelt de 1.6 TDI van de Passat BlueMotion is een motor die geeft je gewoon wat kan geven van zichzelf en verwachten van een motor van haar macht, en een auto van zijn grootte en gewicht, door de manier waarop , aspect dat Passat verrast. Maar het is een drijfgas waar de afwezigheid van aandrijving kan worden versneld met geringere één of twee versnellingen, het brengen van de motor naar een medium en "hoog" regime waar als u de kracht die u nodig hebt tegenkomt.

Voor BMW diametraal tegenover elkaar, want zet de motor dan 2.800 rpm impliceert zich gedwongen voelen en niet op zijn plaats. Het moet een wonderbaarlijke elasticiteit te veranderen en een constante stak zijn tweeduizend eerste ronden met u aan een manoeuvre die je weg komt te lossen. Vandaar de moeite waard zijn gewicht in goud in zijn verplaatsing tegen een "small" 1.6 TDI waarvan de werking, ongeacht verbruikscijfers krijgen een en een andere auto, Volkwagen Passat maakt één dat decaf te 2.0D deze BMW auto meer evenwichtige en homogene 316d.

Volkswagen Passat en de BMW 316dBMW 316d vs VW Passat BlueMotion 1.6 TDI, hun werkelijke verbruik

Tenzij u rijdt met opzet slecht, rare Saldes geen verplaatsing die minimaal met verbruikswaarden en vier picoliter per 100 km in de BMW 316d en VW Passat 1,6 BlueMotion zijn. Nogmaals, we verhuisden in de tijd: kijk terug naar de Passat en BMW efficiënter in vorige generaties om te ontdekken dat voor meer dan een decennium, dit type auto lost onze tour weg met dezelfde vier “vreemd” vandaag .

Meer referenties, en nu: 4,7 l / 100 km verbruik wordt geregistreerd door een Seat Ibiza 1.4 TDI driecilinder op dezelfde route, Ze besteden meer dan onze twee protagonisten. Sterker nog, de werkprogramma’s en de ontwikkelingen gericht op het optimaliseren uitstoot -en direct consumos- ook vruchten af ​​te werpen, maar de zeer menselijk wezen, de turbodiesel heeft behoefte aan een minimum van "calorieën" Ze bewegen hun spieren te staan, en het equivalent brandstof, zijn die minder dan vier “odd” halve liters: minder vandaag de dag is het nog steeds onmogelijk. Als er sprake is van Enorme vooruitgang in het stadsverkeer, waar nieuwe technologieën en nu alleen de op dat moment behaalde uitstekende cijfers te beperken: hier worden de verschillen tot 2 l / 100 km voor een VW Passat BlueMotion eerder dit decennium, nu het markeren van een record 5,3 l / 100 km versus ook erg goed 5,9 l / 100 km de BMW 316d.

De andere afdelingen hebben geen groot nieuws of 316d BMW of VW Passat 1.6 TDI BlueMotion, omdat ze vrijwel hebben dezelfde kwaliteiten krachtigere versies. In plaats daarvan opnieuw het beïnvloeden van de normaliteit waarvan ik sprak aan het begin, bijvoorbeeld, flexibiliteit demping Passat, waarvan BlueMotion versie geniet buitengewone balans tussen rijcomfort en dynamisch gedrag. of wendbaar chassis je altijd het gevoel bij het autorijden BMW 3-serie. Volgens de aard van de auto en de vermoedelijke gezinsbegeleiding, moet in de balans leefbaarheid, kwaliteit of prijs, aspecten waarmee de Volkswagen Passat versterkt de domeinen veroverde zijn rivaal voor het mechanische deel worden gezet.

Acceleratie. minimale dienstverlening. Hoewel het weinig verschil, voel ik de VW Passat meer consistent. Ze zijn niet snel in de 1.000 meter, maar ze zijn niet traag om de auto weer op gang tot 120 km / h, waar je begint aan een gebrek aan gevoel van macht is een "wand".

Frenada. Goedgekeurd om te drogen. Geen Miniaturisatie remmen, maar met betrekking tot krachtigere versies, verschillende resultaten verkregen: VW slechter in vergelijking met een 2.0 TDI / 150, maar de BlueMotion remmen beter dan, zeg, de 320D.

Sonority. Kaste. Los van performance, de auto’s verbergen een gemeenschappelijke basis voor een hogere versie, vrijwel garanderen enl hetzelfde welzijn en weinig ruis ambitieuzer en prestacionales versies.

inhalen. “Elaaaaasticos”. Zonder al te veel kracht, maar wordt gecrediteerd met één wonderbaarlijke elasticiteit en rijplezier en te gebruiken om meer gracieus in het echte verkeer te bewegen. VW geeft in eerste instantie flexibeler te lijken, maar BMW uiteindelijk dwingt de grootste motor.

Vermogen en koppel. Lijnrecht tegenover elkaar. De Passat 1.6 TDI-motor evolueert van begin tot eind zonder de mogelijkheid om meer van zichzelf te geven; BMW komt voort uit een elektronisch begrensde zeer krachtige motor, dit duidelijk effect in gebruik te waarderen. u vindt in reactie TDI dus normaler.

Consumptie. Ultra efficiënt. Vandaag de dag, is de specialisatie niet uit balans zowel mechanische bruikbaarheid van dergelijke auto’s, met uitzondering van de snelheid, het resultaat van haar potentie. Breng op de weg, tenzij, bijvoorbeeld, een Peugeot 208 HDi Blue 100 Het maakt duidelijk de efficiëntie van beide.

Maten en gewichten. Passat met absolute meerderheid. Niet dat de 3-serie is klein, is dat De Volkswagen Passat is enorm, groter in omvang, met grotere toegang en innerlijke verlichting. Het is ook bijzonder licht, evolutie van de BlueMotion-programma.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe te meten verbruik Technical Center Autopista.es

Renault Talisman tegen Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb en VW Passat

Audi A4 2.0 TFSI vs Lexus IS 300h Ultra, alternatieven voor diesel

Adblock
detector