Eerste proef: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 pk, de meest krachtige

Eerste proef: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 pk, de meest krachtige

de 1.6 DIG-T benzine 163 pk: We zijn erin geslaagd om de meest krachtige Nissan Qashqai range drive geweest. Een versie die de prestaties van de Japanse SUV vermenigvuldigt, maar geen sport te maken.

Contact: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 pk, de meest krachtige

Contact: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 pk, de meest krachtige

Contact: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 pk, de meest krachtige

Contact: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 pk, de meest krachtige

De nieuwe motor 1.6 DIG-T 163 pk, Turbocharged, wordt gepresenteerd als de meest krachtige (Momenteel) van de Qashqai bereik. We zijn het rijden op een station met boveneinde Tekna Premium van complete uitrusting (27.700 euro, met promotie), waaronder een aantal optionele 19-inch wielen met 225/45, het importeren van ongeveer 1200 euro extra. Bovendien, standaard in deze versie aanvullende elementen zoals dakrails, LED, verstelbare stoel verwarmd en elektrisch geleidende, controle dode hoek of detector zijn vermoeidheid. Zelfs als optie verkrijgbaar is het panoramisch glazen dak, dat alleen in de variant wordt toegevoegd Tekna Premium S en dat verhoogt de prijs van de auto tot 29.500 euro.

Aanvankelijk Nissan hebben deze hogere benzine-uitvoering met een maximum vermogen van 150 pk, maar in de laatste validatie fase motor bleek hij meer van zichzelf kon geven, het houden van een consumptie van matige goedkeuring (onder andere dankzij de Stop-systeem / start en alternator regeneratieve energie). Vandaar dat de figuur van 163 CV vandaag biedt het ultieme configuratie ontstaat.

De 1.6 DIG-T is momenteel beschikbaar alleen voorwielaandrijving en afwerking. Nissan Spanje verkoopt deze versie van 22.750 euro in de basis Visia-versie en 24.250 voor de Acenta, in beide gevallen zonder enige promotionele kortingen. Deze versies worden respectievelijk voorzien van stalen wielen 16 inch banden 215/65, of 17 legering bedekt 215/60 inch. Bij afwerking Acenta ook omvat parkeersensoren.

aangevuld een handmatige snelheid 6, de nieuwe versie van Qashqai toont een uitstekend niveau van de prestaties in termen van versnelling in de lagere versnellingen; het officiële cijfer 0-100 km / h 9,1 s en de topsnelheid bedraagt 200 km / h. Krachtig en zeer elastisch, de nieuwe 1.6 DIG-T is zeer aangenaam om te gebruiken, Hoewel de lange ontwikkeling van de twee bovenste tandwielen (47 km / h per duizend rpm zesde), vergelijkbaar met die in dieselmotoren, rem een ​​kleine auto herstel. De schakelhefboom, ondertussen, aanbiedingen accurate inserties, maar de lange slag veroorzaakt de onderarm bereiken struikelen over de rand van de zitting aan door de even versnellingen.

Op de consumptie, Nissan kondigt een gemiddeld cijfer gehomologeerd met wielen 16 en 17 inch 5,8 l / 100 km (134 g / km CO2). In ons contact niet te snel op de wegen, de boordcomputer toonden een gemiddelde van 7,9 l / 100 km, achtenswaardige voor de grootte en het gewicht van deze Qashqai, en de 19-inch wielen.

Het goede niveau van de prestaties belicht de relatieve traagheid van het adres die, met meer dan 3 slagen van het wiel, niet botsen op snelle routes, maar dat maakt het werk zo snel als ze zijn vergaren verbonden curves.

naar Abel Simon, verantwoordelijk voor de Nissan Qashqai scala van Spanje, "deze nieuwe motor, vanwege zijn prestaties, laag geluidsniveau en minder trillingen in vergelijking met diesel, plaatst de aanpak om meer premium model". Daarnaast is de executive van Nissan, de positionering DIG-T 163 pk in het bereik plaatst het in een goede positie "want het is lleen 1.600 euro duurder dan de 1.2 DIG-T benzine of 150 euro meer dan de diesel dCi 110 pk".

Adblock
detector