Vergelijking: Peugeot 208 1.6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Vergelijking: Peugeot 208 1.6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Steeds sterke argumenten in hun voordeel, heeft de competitieve segment B een niveau van ontwikkeling moeilijk te overzien bereikt. Hier zijn twee voorbeelden durven alles: Toyota Yaris en de Peugeot 208.

Vergelijking: Peugeot 208 1.6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Vergelijking: Peugeot 208 1.6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Vergelijking: Peugeot 208 1.6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Vergelijking: Peugeot 208 1.6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Geleidelijk ze eten de compacte grond, ze te benaderen voor technologie en prestaties. Ze verbruiken ook minder, en de startprijs is meer concurrentie, zodat ze een goede optie als je niet de ruimte en de kofferbak van zijn oudere broers nodig. Van de twee modellen van deze vergelijking zijn de hoge efficiëntie van de dieselmotoren, kunnen CO2 standaardiseren van 95 tot 99 g / km, respectievelijk, dat wil zeggen, 3,6 en 3,8 liter / 100 km gecombineerde cyclus. In het echte leven bewegen 5 liter, maar zonder dat de dynamische oplosmiddel.

Bovendien bieden ze een bijna omgekeerde weg, maar eveneens bevredigende resultaten in beide gevallen. Als de Peugeot 208 Het blijkt te zijn één van de meest uitgebreide multi-purpose, de Toyota Yaris, dat net een update gekregen, Het wordt geleverd met kracht te staan ​​wat nodig is. Een van de belangrijkste verschillen is aanraking het aanbieden van hun mechanica. De Yaris onderhoudt verfijning Auris met identieke D-4D propeller, en een precieze schakelactuator, echter de Peugeot 208 hier niet dezelfde zachtheid die door de 308. Bovendien kan enigszins abrupte versnelling en stop versnellen, getoond iets ruw en merkbare trillingen in het stuurwiel en de pedalen, wat is er ook een lagere motorgeluid isolatie, waarvan het geluid niet alleen leuk zijn. Bovendien, de versnellingspook heeft overmatige longitudinale reizen en minder precies te raken, iets dat niet overeenkomt met sportiviteit verzenden van het kleine stuurwiel en gezwind leiding, noch de tuning helder frame.

Toyota Yaris vs Peugeot 208Geassimileerd dit gebrek aan verfijning van Peugeot 208, tot op zekere hoogte in een auto van zijn grootte begrijpelijk, positief verrast door de brede waaier van het gebruik van uw motor, omdat de kracht is beschikbaar vanaf zeer paar ronden, nauwelijks boven stationair toerental. Zijn reactie op de gashendel commando’s is direct en de volle kracht die nodig zijn om lange marsen zonder twijfel te verplaatsen, terwijl het stappen verandering, die is 5 versnellingen, Het maakt de sprong tussen het laatste twee relaties is zeer uitgesproken.

de motor Toyota, Ondertussen, heeft een minder sterke ondergebied dat dit altijd heeft gekenmerkt 1.4 D-4D in vorige generaties. Echter, in de huidige Yaris dingen die ze zijn sterk verbeterd dankzij VGT en, zonder zo sterk als zijn rivaal een paar ronden, is het ook bruikbaar. Echter, om al zijn kracht gewoon wachten tot 2100 rpm, als gekenmerkt door een "schop" de turbo niet te verwaarlozen. Het is misschien op deze manier aan de macht die faciliteert nog lager verbruik dan de te bereiken leveren Peugeot 208 zonder al te veel betrokkenheid van onze kant, reeds gewoon niet meer dan 2.100 rpm. Highway Technical Center heeft bereikt 5,3 l / 100 km in de stad, tegenover de Peugeot 5,9, en dat de laatstgenoemde een Stop / Start-systeem is een luxe -en meer in zijn segment- Dan stopt de motor wanneer de snelheid daalt van 23 km / h en steek neutraal, wat we Het maakt het mogelijk "spelen" bijna als een hybride onder bepaalde omstandigheden. Zowel stoppen en starten optreden direct (zelfs om zijn gedachten te veranderen op het laatste moment) en de totale afwezigheid van trillingen, zodat je niet krijgen om vragen te stellen of het genereren van onszelf een jota van stress, in tegenstelling tot wat met andere concurrenten die, hetzij langzaam of daling van comfort, op meer dan een gelegenheid waar we gaan door je hoofd af van het systeem.

Toyota Yaris vs Peugeot 208De verschillen in de effectiviteit van hun rekken zijn niet doorslaggevend, dat zegt veel voor de Toyota gezien het feit dat de 208 is waarschijnlijk de referentie-segment op dit moment. De twee hebben veel aplomb en vertrouwen te geven bij het aanpakken van bochtige secties snel en de snelweg reizen. Afgezien van het feit stabiel en zorgen voor noble reacties, houden de man voor veeleisende situaties, zoals plotselinge veranderingen in richting, is een curve gesloten is, of dat stuk van de berg die je te pakken krijgt bijna stap … want beide zijn een reactieve achteras in staat om de bochten te ronden, indien nodig, het verstrekken van een extra wendbaarheid maakt ook hun commandanten niet te vervelen, onder de voogdij van elektronische programma’s goed idioten om driveability stabiliteit te houden. Toyota kan volledig deze inrichting 208 wordt geactiveerd -in overtroffen de 50 km / h- verbreken, maar dit moet met de gebakken bijbehorende toets even stilstaande auto. Geen teleur echter of een uitspreken ten gunste van de ene of de andere, Peugeot heeft een omringend stoelen en sportieve banden gemonteerd remmen en nauwkeurigheid te verbeteren tot het uiterste, hoewel ten koste van het verliezen van een aantal comfort. Aan de andere kant, Toyota abs is gevoeliger voor onvolkomenheden asfalt en in werking treedt voor, waardoor het moeilijker wordt om het remmen te doseren.

Toyota Yaris vs Peugeot 208Een ander punt om te overwegen, maar dit is een kwestie van smaak, is de aantrekkelijk interieur van de Peugeot 208. Met meer ingewikkelde formulieren en Succesvolle combinatie van materialen inclusief gelakte piano zwart, metallic afwerking en zelfs lederen bekleding (optioneel), het is meer modern en het personeel Toyota Yaris, hoewel dit plafond handgrepen op alle zitplaatsen en Peugeot, nee. Betreffende de cabine, de Peugeot 208 Het vereist een verandering van mentaliteit en neem het wiel naar beneden laag, maar je went. Jammer dat noch de rugleuning correct is door de hefboom en vooraf ingestelde posities ver van elkaar. De keuze, vooral als je kijkt naar de prijs Toyota Yaris, Het is niet gemakkelijk.

Adblock
detector