SsangYong XLV: SUV-test een meest verrassende

SsangYong XLV: SUV-test een meest verrassende

Extra bagage capaciteit en betere hoofdruimte op de achterbank, zodat de SsangYong XLV afstand zich van Tivoli, die mechanische elementen deelt.

Ssangyong XLV, met de SUV minivan ambitie

Ssangyong XLV, met de SUV minivan ambitie

Ssangyong XLV, met de SUV minivan ambitie

Ssangyong XLV, met de SUV minivan ambitie

Het doet er weinig dat SsangYong aanwezig XLV als minibus en Tivoli als een SUV. Het vergeten van debatten over de vraag of het een SUV of een minibus de SsangYong XLV is een familie auto met een goede hoeveelheid binnenruimte, een hoogte op de beurs grond, maar een meer economische macht en rijdynamiek: besteedt weinig en lopen genoeg, hoewel de banden niet helpen om goede remweg hebben.

de XLV delen technische basis met Tivoli en, gelet op de voor- en lichaam totdat na de B-stijl, ze kunnen elkaar passeren. Hoewel we ons concentreren op de achterklep, of C-stijl zien we duidelijk dat er twee complementaire modellen, gescheiden door een markt volgende verschil 2.500 euro gelijke motor en transmissie.

SsangYong XLVDe zaak doet denken aan de XLV concept en het gedrag Tivoli, maar heeft een langere tot de bagageruimte vloer beter in staat, 22 cm, waarmee u te laden voorwerpen tot 1,78 m en heeft ongeveer 35 liter meer capaciteit meten van de verborgen gordijn bagage. Maar ook meer verticale ruimte in de achterbank (5 cm) die in de praktijk dienen om comfortabel te reizen passagiers over de hoogte 1.85m. Kortom, het is een oplosmiddel voertuig, met een vergelijkbare gemiddelde van een categorie in de Opel Mokka glans, Skoda Yeti of Jeep Renegade bewoonbaarheid. Maar om te worden beschouwd als een volwaardige minivan, we missen de SsangYong XLV geen individuele stoelen of ten minste een verschuifbare achterbank bank te hebben.

Binnen de SsangYong XLV

Elke dag is het comfortabel gaat aan boord SsangYong XLV hoezeer het geluid dat de passagiersruimte bereikt hoog en harde kunststoffen overvloed aanraking. Het is niet beslissend en we kunnen zeggen dat is een tweede termijn tegen fenomenale apparatuur die biedt zelfs in zijn minder uitgeruste versies.

SsangYong XLV-testDe bestuurdersplaats in de SsangYong XLV Het is hoog, maar wordt bepaald door gebrek aan diepteverstelling Vliegwiel kiezen tussen zeer uitgestrekte armen of benen gebogen genoeg kracht. Hiermee kan een goed zicht op de weg zonder evenwel ongemakkelijk bij het betreden en verlaten van de cockpit.

Niet tevreden banden, bij te dragen een teleurstellend remafstand die een warboel van de algemene correctie in het gedrag XLV (ongeveer 86 m gevaarlijk zijn voor de auto die 140 km / h te stoppen). En als het niet erg snel en om versnellingen te beperken (11,8 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km / h) snelheid herstelt gemakkelijk zonder terugschakelen going gedownload (12,6 seconden te gaan in de 6e 80 120 km / h) en besteedt zeer weinig, minder dan 6 liter in de stad en op slechts 5 l / 100 km snelweg. Circulerende volle belasting echter mogelijk dat wij de verandering te gebruiken om de langste snelweg hellingen kroon zonder snelheid te verliezen, zelfs ten koste van de betere consumptie. Toch is de SsangYong XLV utility is een ruime, goed uitgerust en goedkoop dat het grootste deel van de behoeften van het publiek kan oplossen … zelfs duurder dan zijn jongere broer.

U kunt ook geïnteresseerd

Een test SsangYong Tivoli, een SUV amazing

SsangYong XLV: prijzen en technische gegevens voor Spanje

De beste SUV van 15.000 tot 25.000 euro

Adblock
detector