Kodiaq Skoda 1.4 TSI en 2.0 TDI 150 150: Wat Kodiaq kiezen voor benzine of diesel?

Kodiaq Skoda 1.4 TSI en 2.0 TDI 150 150: Wat Kodiaq kiezen voor benzine of diesel?

De Skoda Kodiaq is al een referentie onder mid-size SUV door zijn functionaliteit, comfort of, onder andere, hun prestaties, maar wat Kodiaq kiezen? Een grondige analyse van de benzine versie 1.4 TSI 150 ACT 4x4 en 4x4 Diesel 2.0 TDI.

Wat Skoda Kodiaq kopen, diesel of benzine?

Wat Skoda Kodiaq kopen, diesel of benzine?

Wat Skoda Kodiaq kopen, diesel of benzine?

Wat Skoda Kodiaq kopen, diesel of benzine?

Skoda was niet in tegenstelling tot anderen die zijn toegetreden in de afgelopen tijd, een nieuw merk op de markt SUVIn 2005 was hij al toonde zijn eerste prototype van de Yeti en, vier jaar later, in de handel brengen van dit veelzijdige model dat een voorbeeld onder de kleine SUV's voor hun veelzijdigheid blijft begonnen -het interieur configuratie mogelijkheden die toestaan ​​dat hun achterste zitplaatsen zijn enorm -, amplitude of het bereik performance motoren, bijvoorbeeld. Yeti Skoda Superb, ja.

echter, Het was niet tot het verschijnen van Skoda Kodiaq -of de landing van de Volkswagen Group MQB platform in de wereld van de SUV's en, meer specifiek, op het merk TSJECHISCHEwanneer Skoda is begonnen met het gewicht onder de compacte SUV. In feite, zullen hun aanbod in dit type voertuig snel toenemen met de komst van Karoq, maar korter dan 30 cm Kodiaq.

SPACESkoda Kodiaq
gevelbreedte147 cm
achterste breedte143 cm
fronthoogte94-100 cm
hoogte achterzijde94 cm
beenruimte84 cm
romp540 liter

En is dat, met zijn 4.6 m lang, de Skoda Kodiaq Niet alleen bij de grootste SUV in dit segment, maar voor de andere fabrikanten modellen van dezelfde grootte gekozen pad -Alfa Romeo, bijvoorbeeld de Stelvio kiest de sportieve kant vordering van de Jaguar F-Pace, BMX X4, Mercedes GLC Coupe of Porsche Macan; en Volvo XC60, Mercedes GLC, Audi Q5 en BMW X3 ook niet veel verschillen in grootte of met de vorige, met hem de Tsjechische merk heeft gekozen voor een vertrouwde look te geven.

Kodiaq Skoda 1.4 TSI en 2.0 TDI 150 150Samen met de Mitsubishi Outlander, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Nissan X-Trail en de zeer recente 5008, de Skoda Kodiaq heeft de mogelijkheid om -in het is niet een erg dure optie, 850 euro - van hebben maximaal zeven zitplaatsen met de toevoeging van twee klapstoelen in de grote kofferbak gebied en met zijn back-up van de bodem.

Het motorgamma omvat benzine 1.4 TSI van 125 pk tot de 2.0 TSI 180 pk, terwijl alle aangetrokken Diesel 2.0 TDI. Met deze motor, de sterkste versie is 190 pk, terwijl daalt onder het is de 150 pk, de meest gevraagde vandaag.

De motor met gelijkwaardig vermogen benzine is een versie van 1.4 TSI 150 pk van de eigenaardigheden van een cilinder uitschakelsysteem dat onder bepaalde omstandigheden afgeeft van cruciaal daardoor reduceren wrijving en brandstofverbruik. Deze motor wordt gecombineerd zowel de totale trekkracht, en in dat geval met handbediening transmissie automatische DSG; zoals bij de vooras en dat omstandigheid alleen met de automaat. Voor degenen die een benzinemotor met voorwielaandrijving en handgeschakelde transmissie wilt, Skoda laat de 1.4 TSI 125 pk-versie, met deze configuratie, heeft een zeer aantrekkelijke prijs is 5.600 euro goedkoper dan het bezetten van de volgende stap, de 150 pk sterke 2.0 TDI 4x4 goedkoper, met Active uitrustingsniveau.

Met deze motor Diesel vinden we dezelfde combinaties all-wheel drive altijd met de gebruikelijke lamellenkoppeling Haldex- of front met de versnellingsbak, maar volgend jaar zullen we zien có mo de markt van de 2.0 TDI 4x2 met handgeschakelde versnellingsbak en waarschijnlijk ook van groot commercieel pull bereikt.

Voor het betreden van de confrontatie tussen de twee 150 pk motoren die deze lijnen en, in de Skoda Kodiaq veroorzaken, monopoliseren de overgrote meerderheid van de orders, vooruit te komen moet niet voorbijgaan aan de bijdrage van 1.4 TSI 125 pk; een motor, ook vier cilinders, supercharged directe injectie, zoals onze sterren, het verwacht geen geweldige prestatie, maar als de eisen die aan hem zijn niet erg hoog is, kan het wel mee eens. Maar wanneer de startprijs is, toegepast aanbiedingen, niet ver van de 22.000 euro.

Kodiaq Skoda 1.4 TSI ACT vs 4x4 4x4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: functies

De realiteit is dat de 150 pk maken, niet alleen de ruggengraat van de Skoda Kodiaq bereik, maar ook het grootste deel van de omzet. En hoewel het voordeel is voor TDI in termen van het delen van dezelfde, het feit is dat het overwicht houdt nauwelijks uitsluitend ten goede komt. De reden is eenvoudig: de verschillen die we zien bij de meting sleutel tot het bepalen van de snelheid van een auto, acceleratie van 0 a1.000 m -waarbij de incidentie bijvoorbeeld de verandering minder dan andere- vaststelt dat de verschillen tussen de twee zijn vergelijkbaar met die we konden vinden tussen twee eenheden met dezelfde motor. Dit is gerechtvaardigd omdat het gewicht voordeel voor de benzine-versie-van iets meer dan 100 kilo, moet worden gecompenseerd door meer punchy lage of gemiddelde snelheid Diesel. Niet dat de 1.4 TSI gebrek aan kracht om te beginnen met de massa van Kodiaq of dat we moeten verhuizen, is dat we moeten speciale aandacht besteden aan de koppeling, maar verwacht niet veel vertoon van macht totdat ze aankomt op ongeveer 1,800-1,900 rpm wanneer de turbo dit viercilinderbenzinemotor wakker en respons op accelerator versterkt.

PRESTATIESSkoda Kodiaq 1.4 TSI 150 4x4 ACTKodiaq Skoda 2.0 TDI DSG 4x4 150
Acel. 0-100 km / h11,49 s10.78 s
Acel. 0-1000 meter32,8 s32,6 s
Inhalen 80-120 km / h8,91 s (4e)8,80 s (D)
Loudness 100 km / h65,4 dB63,8 dB
Loudness 120 km / h67,4 dB67.9 dB
Remmen van 140 km / h67,6 m68,9 m
Weight scale1.783 kg1.897 kg

Compenseert dus houd het boven dat bereik, maar niet geïnteresseerd in veel verder gaan dan 5.000 rpm. Om dit te doen, de handgeschakelde versnellingsbak, noch is de meest accurate, snel of korte route, als het ziet er hard en zacht op te heffen hun klachten ontwikkelingen hulp. Die behoefte hebben "iets anders" er is de mogelijkheid om de DSG, verandering zou ook dienen om te maskeren, hier in een motor, een tekort aan verve een paar ronden.

Deze, met zeven versnellingen in plaats van zes van de TSI, die we getest hebben is de 2.0 TDI. Het is een motor die niet voelt, zijn stijl en net als de 1.4 benzine, in het bijzonder comfortabel om vele bochten. Dus beter om de motor pull verandering laten, net voorbij de 3.500 rpm compenseert de hand op zoek naar de volgende versnelling, die goed zeer comfortabele manier kan zijn. Zelfs bij 60 of 70 procent van de logische versneller reis verandering tussen 3000 en 3500 rondes te maken en wordt naar een hogere versnelling.

Het gaan naar de analyse van het chassis, zelfs vluchtig, is het duidelijk dat de twee een te vinden Zeer stuurbekrachtiging, verliest ze veel hulp als we kiezen voor de configureerbare Sport-modus. Toch is het moeilijk om te zien wat er gebeurt onder de wielen. Filter ook aanzienlijk ophanging, met lovenswaardig vermogen om te rijden over kuilen zonder inzittenden hen te laten blijven, maar in ruil daarvoor, niet het lichaam als subject als een model van de concurrentie voelt. We herinneren zich de nieuwkomer 5008, ook wendbaarder in de langzame bochten, maar in snel of een snelweg gebruikelijk is er niet veel verschil tussen hen. Niet dat rol- of pitching is zeer uitgesproken, aangezien er niet een paar vergelijkbare auto's die groter is, maar kan zelfs licht zal dalen als we kiezen voor de Sport-modus en de demping verliest het zijn flexibiliteit.

VERBRUIKSkoda Kodiaq 1.4 TSI 150 4x4 ACTKodiaq Skoda 2.0 TDI DSG 4x4 150
verbruik stad7.4 l / 100 km7.0 l / 100 km
consumptie Highway6,5 l / 100 km6,2 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,9 l / 100 km6,5 l / 100 km

Kodiaq Skoda 1.4 TSI ACT vs 4x4 4x4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: consumptie

Als u niet versnellen of lage snelheden en de snelheid boven de 50 km / h is het waarschijnlijk TSI motor pas in twee van de vier cilinders uitschakelen. En nog veel meer gemakkelijk voordoen, tenzij de helling werkt niet in ons voordeel. Zo is de 1.4 TSI heeft een belangrijk wapen in hun voordeel om het verbruik te verminderen, Meer bij de overgang van de ene naar de andere stand of gehoord of gevoeld in de vorm van meer of minder trilling. Het gebeurt gewoon en de bestuurder zich bewust is van wat je doet distributie motor door middel van een aanduiding op de reis computer als u een functie in verband met de consumptie (onmiddellijke, gemiddeld of autonomie) heeft geactiveerd of als deze is ingesteld de echo uiteinde waar de buitentemperatuur verschijnt meestal.

Van haar kant, de zwaarste 2.0 TDI heeft op zijn kant, in aanvulling op de intrinsieke gekoppeld aan de hogere compressie betere prestaties, langer ontwikkelingen verandering: Om de Diesel DSG vergelijken met handmatige benzine, bijvoorbeeld, de vijfde van de eerste herinnert eraan dat automatische zeven, dus twee boven, de laatste met een ontwikkeling van 57,5 ​​km / h 1.000 rpm- het is bijna net zo lang als de zesde van benzine.

Echter, het feit is dat verkregen door onze Technical Center verbruik maken het, die denkt dat de 1.4 TSI heeft weinig te maken met de 2.0 TDI kan niet meer mis. Er zijn de nummers om het te bewijzen het verschil van de ene naar de andere is zo klein dat nauwelijks voldoende als argument verbruik één boven de andere te kiezen.

Kodiaq Skoda 1.4 TSI en 2.0 TDI 150 150Kodiaq Skoda 1.4 TSI ACT vs 4x4 4x4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: uiteindelijke prijs

Want inderdaad, moet niet alleen rekening houden met de consument om te kiezen tussen de twee als wat het belangrijkst is de economie. Misschien nog belangrijker dan deze 0,4 l / 100 km van verschil in de gemiddelde consumptie van zowel benzine als diesel versies, dus is de prijs. En dit overweegt, mag u nauwelijks de keuze van Diesel wordt gesteld als We vasthouden aan het, een transmissie gelijk afwerking en type aandrijving, TSI kost 2.150 euro minder. En toch, wat geteld hier.

Dit leidt amortisatie Diesel -de stad die begon met de motor- sla de actuele brandstofprijs niet wordt bereikt zelfs overtroffen de 164.348 kilometer.

U kunt ook geïnteresseerd

- VW Tiguan 2.0 TDI vs Skoda Kodiaq: SUV vijand thuis?

- Uitvoerig getest Kodiaq SUV Skoda 2.0 TDI

- Kodiaq drijven de nieuwe Skoda 1.4 TSI 150 pk

Adblock
detector