VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S: het testen van de meest krachtige Golf GTI geschiedenis

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S: het testen van de meest krachtige Golf GTI geschiedenis

Twee sporten volbloeden getest: de VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S. probeerde in het circuit en we vertellen hoe zijn de meest krachtige Golf GTI productie geschiedenis.

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S, onze test foto's

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S, onze test foto's

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S, onze test foto's

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S, onze test foto's

Nürburgring, 20 april 2016, paddock T13. Het geluid van een fles ontkurkt, gevolgd door een douche, die zowel mens als machine plast. Het houdt wachtte even, na bijna drie jaar werk en ontwikkeling: een tijd 07:49:20, de Volkswagen bestuurder Benny Leuchter, behaalde het ronderecord op het stuur van de VW Golf GTI ClubSport S. Tot dan geen auto voorwielaandrijving serie had een terugkeer naar voltooide Nürburgring zo snel.

VW Golf GTI Clubsport S, onder 07:50

Naar aanleiding van de recente geschiedenis van de Duitse reus, lijkt het erop dat ‘transparantie’ van de nieuwe favoriete woord voor Volkswagen werknemers is geworden. Of op zijn minst dus voor de ontwikkeling team is Volkswagen Golf GTI van de beste aller tijden. Misschien is dat de reden waarom we waren uitgenodigd om het model te testen meteen. Parallel met de snelste ronden van Leuchter, maken we een dubbele superprueba om te ontdekken wat onderscheidt S Clubsport 310 pk (Die, door de manier waarop, is er slechts een beperkte oplage 400 eenheden) van GTI Clubsport "normaal" van 290 pk.

VW Golf GTI en Golf GTI Clubsport Clubsport SWe kijken naar 22 maart 2016, de datum van onze eerste ontmoeting met de GTI Clubsport S. Die dag bestond alleen zien en aanraken, terwijl een beetje verder, de ‘super-Golf’ strijd om het record te bereiken. Een prachtige 07:50 kijkt op de klok. Alles ging zoals gepland, maar het team van Volkswagen is er enige ontevredenheid met zijn renpaard. ‘Da voor meer. 07:50 haalbaar down’, zorgen voor zowel de piloot en het hoofd van de coördinatie van mechanische apparatuur van Volkswagen, Karsten Schebsdat. dit keer een tien jaar geleden ondenkbaar was een auto als deze … maar vandaag is deze compact is sneller dan ze waren toen ze supercars in dit soort bewijs.

VW Golf GTI Clubsport S: Dank u voor uw moeite waard u!

Aankomst in de wereld van VW Golf GTI Clubsport S doet een beetje van de komst van de eerste GTI. In 1973, vijf medewerkers van Volkswagen uitgevonden, in een eigen appartement in Wolfsburg, omgeven door sandwiches en bier, de eerste sport Golf. Ook het idee van S Clubsport begon in juli 2013 bijna als een hobby voor een klein team met veel vastberadenheid dat het project stapte uit verdiepingen omhoog binnen het bedrijf aan managers te bereiken. Zou u het project overtuigd? Het antwoord dat je voor je ogen.

29 maart 2016: Volkswagen Hij heeft gereserveerd Nordschleife één dag, maar regen verhinderde de gewenste plaat te bereiken. Tegen de middag het weer verandert, de zon opkomt en droogde de baan. Maar de inspanningen van het team zijn tevergeefs weer: ‘Nothing grip op de baan. Het is erg vet. We kunnen vergeten vandaag, “concludeerde hij Benny na een record 07:54. “Onze snelste ronde zal moeten wachten’.

maar onze superprueba Het was niet gebaseerd op de timings in Nürburgring. Na het winnen van het vertrouwen van degenen die verantwoordelijk zijn moesten we een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen, en we hadden dezelfde eenheid die later het record voor onze excursie vanuit zou verslaan voorbereid Nürburgring naar de Beierse velden. De volgende dag, in de garage van het schrijven, slechts een opmerkzame collega merkte de afwezigheid van de twee achterste zitplaatsen, een van de weinige verschillen die het onderscheiden ClubSport S een normaal ClubSport.

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport SVW Golf GTI S Clubsport Clubsport en meer verschillen

En waar precies zijn de verschillen tussen twee familieleden van de GTI? Zelfs in de logo ‘ClubSport’ flanken dragen beide modellen eenzelfde lichaam. Vergeleken met eerdere modellen GTI zevende generatie, de ClubSport broers, onder meer een volledig nieuwe voorzijde met een luchtverdeler en een opgeroepen aërodynamische elementen "Air-Curtain".

achter de luchtkanalen, die de lucht doorheen de bumpers en optimaliseren aërodynamica. Bovendien, Sport Club Golf GTI-modellen Ze hebben nieuwe side skirts, een nieuwe diffusor en een dakspoiler in tweeën gedeeld.

Het gerucht gaat dat de toekomst sportieve versies van de Volkswagen-modellen Het zal de handleiding op te heffen en DSG transmissies zal alleen gebruikt worden. Beste liefhebbers shifters: we steeds een bedreigde diersoort. In het model wordt de GTI Clubsport S, de versnellingsbak 20 vermindert het gewicht in kg.

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport SDe Volkswagen GTI Glof Clubsportpakket S weegt slechts 1.319 kilo

4 april 2016. We zijn in Backnang, in de regio van Schwaben. Het paar van de twee VW Golf GTI Clubsport (en Clubsport S) ondergaat routinecontroles: De test van de macht, wieluitlijning, bandenspanning … veel nummers te hanteren. De meest vestigt de aandacht lijkt te zetten ClubSport S op de schaal: slechts 1.319 kilo met 50 liter tank boordevol. Ter vergelijking: de GTI Prestaties met handmatige shift weegt 1.406 kilo.

1319 kg, de Clubsport S is 62 kg lichter dan ClubSport. In feite het gewichtsverschil groter, omdat het apparaat ClubSport S Het leidt, om veiligheidsredenen, een rolbeugel en een band van vier punten die ongeveer 27 kilo extra toe.

In vergelijking met dezelfde versie van de kit ClubSport, de ClubSport S verliest ongeveer 30 kilo. Keys dieet: de achterbank is weggelaten, de batterij is kleiner, de isolatie is verwijderd, de bodem van de verstelbare boot wordt onderdrukt, is het de schorsing versoepeld en het subframe is van aluminium, net als de schijven voorremmen.

Het hart van het beest Golf GTI Clubsport: 2.0 TSI 888 EA

Het verschil in gewicht van 62 kg wordt beperkt derhalve de twee eenheden die in onze test. en de extra kilo’s normale ClubSport Ze zijn meer dan gerechtvaardigd door de uitrusting: browser, sound system met acht speakers, airconditioning Climatronic auto … De auteur heeft geen record van dit.

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport S¿En wie brult onder de motorkap van de ClubSport? Zoals in alle Golf GTI modellen van de zevende generatie Golf, de motor is een twee-liter TSI genoemd EA888. Maar in de auto’s voor ons wordt onderworpen aan strengere voorwaarden. in de ClubSport Het normale turbo met directe injectie en de maximale bewegingsruimte vermogen 290 pk. de motor GTI ClubSport S, Inmiddels is gunstig geweest optmizado te bereiken 310 pk.

Terwijl Volkswagen Golf GTI nooit uitblinken in wat betreft om ruis, het gebrul van ClubSport S, vooral bij hoge snelheden, verwachte aankomst groot. Technici erin geslaagd om het geluid met een nieuw uitlaatsysteem, waarbij de spanning dankzij een grotere diameter vermindert (65 mm in plaats van 55 mm). Het effect bereikt: krijgt een GTI met een geluid om de kwaliteit ervan te passen.

Remprestaties en uitstekende slalom

De meeste critici zeggen dat het record is bereikt ClubSport S preproductie dat de documentatie vermeld als een testvoertuig, en geen standaard. Volgens Volkswagen, wordt het apparaat zelf gebruikt afgevoerd standaard auto. Wij hebben geen absolute, heldere zekerheid, maar metingen tonen aan dat ons technisch centrum de motor zelf is de standaard.

Beide TSI-motoren eenvoudig en krachtig geduwd aan de maximumsnelheid. Het bereiken van de hoge snelheden niet meer weergegeven gevaarlijk. De plaat vastgehouden tot nu Honda Civic Type R, met een tijd van 7:50:60. Maar de laatste tijd is het zeker onthuld discrepantie tussen de kenmerken van BurgerCenterChehalis serie en de eenheid brak het record.

6 april 2016. Veldproeven luchtvaart Lahr, waarbij van oudsher de test versnellen, remmen en slalom. Bij deze tests wekken speciale enthousiasme resulteert in remming van compact-, Ze zijn toe te geven aan het niveau van de meest gerenommeerde sport. remsysteem GTI ClubSport S Het werd aangepast met betrekking tot de ClubSport. Op de vooras zijn van aluminium schijven. Remblokken ClubSport S zijn ook verschillend van zijn broer. Deze remmen voordeel dwarsdynamiek: dankzij de aluminium schijf wielgewicht verminderd kilo. En hier is aangetoond dat de ClubSport broers zijn experts in rijdynamiek: 140 km / h in slalom en 162 km / h in de test elanden, ClubSport S snel als Porsche 991,1 Turbo S. En het is niet minder verrassend dan de normale ClubSport is slechts iets langzamer.

Grip, grip, hoera!

11 april 2016. We krijgen een korte cursus in Hockenheim: eindelijk in onze handen de twee GTI om onze circuit superprueba maken. Schoon remmen wat laat in de curve opbrengsten nauwkeurig en snel brengt het gas tot het uiterste. We zijn eerst testen van de Golf GTI ClubSport. Met de optionele 19-inch wielen en banden Michelin Cup, de GTI volgt nauwkeurig het ideale traject opgespoord. Niet alleen verrast zijn goede werk in de verdeling van de G-krachten, maar ook door het verzenden van tractie onder belasting. Aan de top van de curve kan gas drukken zonder angst en voorasvering elektronisch geregelde trekbelasting netjes gebracht.

De progressieve richting wint punten met zijn precieze feedback en niet te zacht support kracht. Met die en al waren we tevreden. In tegenstelling tot de superprueba Seat Leon Cupra en andere compacte Volkswagen Group, de Clubsport schijnt ook in remmen secties met uw systeem ABS, perfect geconfigureerd. En we kunnen niet anders dan de perfecte chassisconfiguratie noemen. Dit alles combined hiermee rondetijd van 01:14:20. Dit record duurde niet lang als een betere tijd. de Clubsport S, op zijn beurt, voerden hem af naar 01:13:10 gekroond de snelste voorwielaandrijving Hockenheim.

De Golf GTI ClubSport S, de snelste voorwielaandrijving in Hockenheim

20 april 2016. De dag van het record: Volkswagen Hij is teruggekeerd naar exclusieve Nürburgring reserveren, maar alleen voor een uur. Ophanging, stuurinrichting, remmen … in deze de ClubSport S vandaag alles wordt gedaan met precisie, stabiliteit en een hogere weerstand. In feite, de ontwikkelaars gewijzigde het chassis nog verder.

Zoals in Hochenheim in ClubSport S Het is wel duidelijk zijn dat het lichaam lager is dan de ClubSport te drogen. Maar er is een verschil Hockenheim: daar de auto liep de Race mode, terwijl in dit geval de ontwikkelaars hebben een configuratie voor demping, speciaal ontworpen voor geïmplementeerd Nürburgring, Het in werking treden in single player mode. De GTI ClubSport geabsorbeerd hobbels en stoepranden zonder problemen, in staat was om over te gaan elk obstakel zonder problemen.

VW Golf GTI en Clubsport Clubsport SEen uur voor de prestatie te bereiken is al een zeer strakke deadline. Naast Benny, de piloot, gaan we de parallelschakeling boord van een ClubSport S met een soortgelijke eenheid configuratie die de geschiedenis zal maken. tanken, verandering banden, olietest … wanneer elke indicator ongeveer twee auto overgegaan tot drie snelle ronden achter elkaar doen. Terwijl Benny nog cirkelen de baan, onze tijd met de Golf GTI ClubSport S blijft in 7:56:90. Het is gemakkelijk om acht minuten vallen op de Nurburgring zonder al te veel tijd om te acclimatiseren hebben gehad.

Een broeinest van technologie

Vergeleken met de Golf GTI basic ClubSport, de ClubSport S Het heeft een grotere voorwaartse kanteling en een grotere flexibiliteit bij het ontwerpen van de geometrie van de assen. Om een ​​grotere daling ClubSport S bereiken heeft veranderd binding tussen de wielen en lagers. Voor een meer nauwkeurige en stabiele respons, de suspensie wishbone lager is stijver voor en achter.

De vooras van ClubSport Het is hetzelfde met het Audi A3 in zijn aluminiumplatform. terwijl ClubSport gewoonlijk met een conventioneel frame, de S-versie wordt geleverd met de DCC aangepast onderstel. Dankzij hem kan de demping instellingen worden gewijzigd. Terwijl in de korte cursus we in Hochenheim Race mode ontvangen van pas kwam, ontwikkelaars Volkswagen introduceerde een speciale configuratie voor single mode waarmee de demping eisen aangepast Nürburgring. Deze configuratie resulteert in een suspensie of te hard noch te zacht om de ClubSport S bewegen over hobbels of andere onregelmatigheden zonder praktisch Ze vallen.

U kunt ook geïnteresseerd

– Dat is de VW Golf GTI Mk1, Lego

– VW Golf GTI van de dag: de grote viering van de 40ste verjaardag van de Golf GTI

Adblock
detector