Opel Astra 1.4 Turbo vs Seat Leon 1.4 TSI: wat is de beste benzine?

Opel Astra 1.4 Turbo vs Seat Leon 1.4 TSI: wat is de beste benzine?

Omwille van het milieu, is de verkoop terug naar de Diesel straffen en bijgevolg tot benzineauto’s te bevorderen. Wij worden geconfronteerd met twee interessante compact, de Opel Astra en de Seat Leon, met een benzinemotor van 150 pk.

Opel Astra 1.4 Turbo & Seat Leon 1.4

Opel Astra 1.4 Turbo & Seat Leon 1.4

Opel Astra 1.4 Turbo & Seat Leon 1.4

Opel Astra 1.4 Turbo & Seat Leon 1.4

Daily brandstofverbruik is geweest, is en waarschijnlijk zal het blijven eerste argument voor, zelfs indien een significant hogere onkosten acquisitie, het maken van de beslissing om een ​​te kopen diesel auto… Als uw toekomst niet nog ingewikkelder. Evenmin kunnen we negeren dat de evolutie ons heeft gebracht verfijnde motoren en een niveau voordeel en ik vond van aandrijving uitstekend. de benzinemotoren Ze zijn grotendeels verbannen overgelaten aan zeer specifieke toepassingen (Urban economische en strenge sport) maar de evolutie bracht ons prestacionales efficiënt en evenwichtig aan de veelzijdigheid van het gebruik van meer algemene modellen thrusters te voldoen.

Opel Astra 1.4 Turbo Seat Leon 1.4 TSI: goddelijk turbos

Net als in de diesel, de te sterk voeden Vandaag is het al een intrinsieke eigenschap van vrijwel de meeste benzinemotoren. Het is aanwezig in beide 1.4 blocks (Full lichtgewicht aluminium) 150 pk Opel Astra en stoel Leon en goede prestaties en rijeigenschappen zijn beveiligd met deze twee mechanisch. Bovendien, om zijn prachtige reactie, Beweging en akoestiek, voegt zo veel kwaliteit aan de feitelijke werking van twee afzonderlijke voertuigen, je lijkt deze Astra 1.4 Turbo en Leon 1.4 TSI premium producten vergelijking met hun respectievelijke varianten diesel.

Er is weinig complexiteit in hun technische oplossingen (injectie directe en distributie veranderlijk) In het belang verfijnen. de seat Leon Het heeft een geavanceerd systeem om de cilinders, die in gunstige omstandigheden, maar heel realistisch, de motor werkt vrijwel onmerkbaar verbreken (je je realiseert dat als je het scherm zoals weergegeven in tabel horloges kiezen) met slechts twee cilinders.

de Opel Astra Het benadrukt door de prestaties van uw systeem Stop-Start, bijna net zo snel en soepel als geavanceerd systeem omkeerbare alternator Diesel modellen van de bovenkant van de range PSA-groep. Opel zij vereenvoudigt met een voorgerecht dat wanneer voor 1.4 Turbo, Afgestemd onmiddellijk stopt met het rondsel op de kruin, tijdwinst en gladheid bij de latere uitvoering en uiteindelijk veel de verfijnde stoppen en starten fasen.

Opel Astra

Opel Astra 1.4 Turbo Seat Leon 1.4 TSI: een kwestie van karakter

Vanaf hier, Astra 1.4 Turbo en Leon 1.4 TSI tonen significant verschillend mechanische persoonlijkheden. Opel Hij definieerde een Astra Response zeer mooi en solvent, maar zonder enige sport, of zeer duidelijk connotatie, zou dat zijn naam doet vermoeden. In dit verband, TSI reactie León Ja, je zult zien een meer uitgesproken dynamiek. Het is vooral een kwestie van ontwikkelingen uitwisseling, met waarden more lang in de Astra, duidelijk als we het aangaan van de hogere versnelling. de Leon reageert altijd meer levendigheid, wat in lange marsen Het stelt ons in staat om het gebruik van de verandering te voorkomen dat in sommige situaties zijn we genoodzaakt om overhaast in de Astra. Maar noch is extreem in zijn bevoegdheden. de stoel Ik voel me ook aangenaamste, door vooruitstrevendheid en gladheid waarmee hij reageert. en de Opel volledig operationeel te voelen alsof je het dragen van een snelle auto en alleen minder zorgeloos toen we in de 6e geschoten en we willen manoeuvres gewoon versnellen van een beetje meer op te lossen.

Deze gulle 6e, die onder normale omstandigheden gebruik van continu kan maken op de weg, kan een van de redenen dat de verklaart zijn lager verbruik van Astra. En dat, zoals ik hierboven al zei, ik vraag me af hoe de weg Leon schakelt bedrijfsmodus 2 cylinder wil je gewoon kruissnelheid na het bereiken van juridische houden. En ook dat minimaal voorzichtig met het gaspedaal, in zo veel gunstige situaties.

Opel Astra 1.4 Turbo Seat Leon 1.4 TSI: zo zal

Deze zelfde script volgen hun racks. de Astra betreedt meer zachtheid, in vergelijking met Leon meer firma suspensie, die deze afwerking gemonteerd en getest banden 225/45 R17 zoals Astra. de Opel combineert heel goed dat lek rollend met snelle en grote gerichtheid van de voorste trein die je meeneemt naar comfortabele auto te voelen, maar met een efficiënte en eenvoudige dynamiek in alle soorten reizen. de Leon voel je je meer afgewikkeld (niet oncomfortabel) en interessant misschien iets minder reactief volanteo richting. Op heldere secties, de Astra maakt zijn zachtheid Over het algemeen een uitstekend argument comfort. En alleen als de krachten veel vooruitgang zeer bochtige routes, kunt u meer retentie ontbreekt lichaamsbewegingen Lion hebben. In deze scenario’s is waar de meer je nederzetting waarderen stoel. De bochten is buitengewoon en mogelijk de prestaties van de geïntegreerde elektronica is beter niet vermoeden die betrokken was. terugdringen sterk in elke situatie, heb je ook een gevoel van een grotere stabiliteit, maar met meer beweging de Astra Hij is in staat om te stoppen in minder dan een meter goede León.

seat Leon

Opel Astra 1.4 Turbo Seat Leon 1.4 TSI: functionele balans

beide versies 1.4 Turbo Ze reageren op de functionele balans van compact ze zijn. Astra en Leon zijn referentiemodellen in het segment, zeer begaafd en gedefinieerd in elk opzicht. Het lijkt erop dat Opel Het heeft een einde die visueel het neemt je mee naar een product met een iets te zien meer kwaliteit. Meer doel is zijn grootste of meest moderne apparatuur in sommige gebieden, dat zeer binnenkort de Leon Het zal worden bijgewerkt met de vernieuwde gamma 2017. De prijs de Astra Het is zeer aantrekkelijk wanneer ook brengt het gevoel dat je is een zeer moderne auto zijn, zijn zeer grondig en zeer goed gedaan.

De vergelijking tussen de Opel Astra en de Seat Leon in cijfers:

DATA Technical Center Autopista.es

Opel Astra 1.4 T 150 pk

Seat Leon 1.4 TSI 150 pk

Acceleratie van 0 tot 100 km / h

9,28 s

8,10s

Versnelling 400 m

16,9 s

15,8 s

Versnelling 1000 m

30,2 s

29,1 s

20 a50 km / h in de 2e

4,0 s

2.8 s

A120 60 km / h in 3

9.4 s

7.6 s

80 A120 km / h in 6

14,4 s

9,6 s

stedelijke consumptie

8.3 l / 100 km

7.0 l / 100 km

verbruik weg

5.4 l / 100 km

5,8 l / 100 km

gemiddeld verbruik

6.6 l / 100 km

6,3 l / 100 km

Remming bij 50 km / h

9,3 m

9,1 m

Remmen op 100 km / h

37 m

36 m

Remming bij 120 km / h

53 m

52 m

Loudness bij 50 km / h

60,9 dBA

59,8 dBA

Loudness 120 km / h

69,6 dBA

69,1 dBA

gewicht

1.296 kg

1.284 kg

buitenlengte

4,37 m

4,26 m

Space achterpoten

78 cm

81 cm

front./back binnenbreedte.

140/135 cm

142/134 cm

Hoofdruimte voor / achter.

94-101 / 92 cm

94-100 / 95

romp

400 dm3

390 dm3

draaicirkel

11,1 m

10.2 m

Adblock
detector