Nieuwe VW Golf 1.0 TSI: superprueba met alle metingen

Nieuwe VW Golf 1.0 TSI: superprueba met alle metingen

De Volkswagen Golf 1.0 TSI 110 pk is de meest betaalbare golf, maar die hun commandanten zetten zal een van de meest interessante versies van de compacte bestseller te ontdekken.

VW Golf 1.0 TSI: probeer de Golf Access

VW Golf 1.0 TSI: probeer de Golf Access

VW Golf 1.0 TSI: probeer de Golf Access

VW Golf 1.0 TSI: probeer de Golf Access

de zevende generatie de beroemdste compact en de gewenste aller tijden, de Volkswagen Golf, is de helft van de commerciële leven geactualiseerd. Uiterlijk net de koplampen te veranderen (optionele Xenon vervangen door een LED), en zeer licht het ontwerp van de bumpers, spatborden en de banden, die moeten goed zicht te scherpen om het nieuwe model te differentiëren projectie.

in de Binnen de Volkswagen Golf ontwikkelingen zijn ook lager, hoewel een van hen veel meer kleurrijke, als Touch screen console Centraal in het systeem Infotainment beheren Het groeit in omvang en kwaliteit. Van de drie opties van 5, 5,8 en 8 inches Het wordt doorgegeven 6,5, 8 en 9,2 inches, hoewel aanvankelijk in Spanje zal starten vanaf het midden van 8 “uitrusten van onze hoofdpersoon. Hardware en software verandering natuurlijk met Android Auto, Apple Car Play, Mirror Link en zelfs in versie 9.2 “genaamd” Discover Pro “met de mogelijkheid van gebaren handling naar radiostations te veranderen, liedjes … maar niet volume.

Toon nieuwe VW Golf heeft nu meer definitie, Het voelt meer nauwkeurige behandeling en, hoewel het is gebruikt een aanraakscherm voor toegang tot de hoofdmenu’s, zal het duidelijk zijn dat de twee fysieke draaiknoppen voor volume en verandering stations hebben gehouden. ook optionele configureerbare digitale instrumentatie arriveert met een 12,3 inch scherm.

VW Golf 1.0 TSIVW Golf 1.0 TSI: zo snel als een GTI Mk1

Mechanisch, de enige opmerkelijke nieuwigheid van het bereik van de Volkswagen Golf Het is de opkomst van een 1.5 TSI benzinemotor met twee versies: van 150 pk met ontkoppeling cilinders (ACT), stalen voeringen met plasmabehandeling vaste geometrie turbo, Warmtebeheerssysteem in fasen en … 130 pk Miller cyclus plaats Otto variabele geometrie turbo en motoruitschakelfunctie ingeschakeld te varen onder andere lekkernijen. Hoewel voor het testen van deze nieuwe versies zullen nog moeten wachten.

Op dit moment, we stellen Test een ander lid van deze familie van motoren: de 1.0 TSI slechts 3 cilinders en 110 pk. Het is de minder krachtige aandrijving van het geheel (met inbegrip van diesel) bereik, maar die uiteindelijk is een van de meest bevredigende ook. Met het, de Golf in staat is krijgen de kleuren tot 1,6 GTI 1982 eerstegeneratievaccins lichaam en met 6 versnellingen. En is dat volgens onze metingen, vergeleken met die, nu een mythe, de Golf 1.0 TSI verloor slechts twee tiende in acceleratie metingen terwijl hun gemiddelde verbruik bijna kan delen door twee: Met 4,2 l / 100 km minder over de weg (5,0 versus 9,2) en 3,9 l / 100 km minder in de stad (6,5 versus 10,4). Kom op, De weg naar een tiende van de 1.6 TDI Diesel blijft zelfs.

VERBRUIK VW Golf 1.0 TSI
verbruik stad 6,5 l / 100 km
consumptie Highway 5,0 l / 100 km
gemiddeld verbruik 5,6 l / 100 km

En dat deze versie 1.0 TSI van de Golf, met 5 pk minder vermogen (115 pk 1.6 TDI) en nu met het nieuwe beleid van het merk om zo veel mogelijk brandstofverbruik en de emissies goedkeuring aan te passen aan de werkelijke in gebruik is, Het heeft zijn uitgaven in de uitgaande model toegenomen zo iets: Over 0,2 l / 100 km gemiddeld. Ook meer voordelen te verliezen. Vraag van de milieu-eisen en emissies.

Ja, in vergelijking met zijn concurrenten, de Golf 1.0 TSI 110 pk is de snelste acceleratie, beter herstel en minder consumeren weg, met een aantal stadsverslagen vier tiende van de gloednieuwe Hyundai i30 1.0 T-GDI. En is dat, ondanks zijn kleine formaat, technologisch is dit een van de meest geavanceerde bestuurders van Volkswagen Group. Het omvat directe injectie turbo variabele kleptiming, drie onafhankelijke koelcircuits en trillingen typisch voor deze architectuur massavliegwiel en een demper aan elk uiteinde van de krukas te verminderen.

PRESTATIES VW Golf 1.0 TSI
Acel. 0-100 km / h 10.16 s
Acel. 0-1000 meter 31.69 s
Inhalen 80-120 km / h 7,97 s
Loudness 100 km / h 64,4 dB
Loudness 120 km / h 67,8 dB
Remmen van 140 km / h 79,2 m
Weight scale 1.240 kg

Dus hun gedrag

Achter het wiel, deze Volkswagen Golf 1.0 TSI straalt een groot gevoel van paar (Van 6 euro is de drie-cilinder die hogere waarden aangeeft), een krachtige midrange en erg druk gedurende zijn regime. Niet verrassend, Het lijkt grotere cilinderinhoud hebben Ze zijn het markeren van de 999 cm3 van de data sheet. Te voldoen opmerkelijk blij om te gebruiken, maar het voelt een beetje ruwer dan de weelderige 1,0 T-VTEC nieuwe Honda Civic, terwijl het zo snel op hoge snelheid zonder de snelheid toeneemt; maar op de weg de Duitse sneller. Bovendien, iedereen die door onze handen gepasseerd is de lagere geluidsniveaus geregistreerd en de snelste herstellen, dankzij een traploze verandering zeer toepasselijk.

Volkswagen Golf 1.0 TSIBij dit alles is het bijzonder relevant het lage gewicht van de Volkswagen Golf, dankzij het licht MQB modulair platform Het is gepositioneerd iets 1200 kg als de lichtste onder zijn collega’s. En dit Golf valt ook weer voor zijn grote prestaties: met grote behendigheid in hun bewegingen, maar ook met een stevige footprint die veel vertrouwen zendt en vergemakkelijkt het rijden, zelfs in de meest complexe scenario’s. Het is altijd goed ondersteund door een demping bereikt een optimale compromis tussen stevigheid en comfort, remmen met een bijtende nodigen u uit om opschieten remmen en precieze besturing die betrouwbaar zendt alles wat er gebeurt tussen de wielen en de weg.

het lijkt Ook geschikt apparatuur wielen in maat 205/55 R16 Ze voorzien in Spanje Advance-versies, die in vergelijking met andere markten naast dit en de reeds aangeprezen 9-inch scherm, met inbegrip van licht- en regensensor, parkeersensoren voor en achter, USB en Bluetooth-verbinding.

Binnen de nieuwe Volkswagen Golf

En als in het gedrag blijft het een enorm potentieel voor het evenwicht zo beroemd heeft de Golf gemaakt, altijd geprobeerd om te worden geïmiteerd door concurrenten en gewenst door veel chauffeurs, heeft hetzelfde recept naar binnen probeerde te drukken. Ergonomie is opmerkelijk, met regelgeving beide zeer ruime stoel en het stuurwiel en comfortabele stoelen die het lichaam voldoende te verzamelen, hoewel de kleinere maten te lange trottoir lijkt. Alle controles zijn bij de hand, dat het gemakkelijk en intuïtief te gebruiken. Terug vonden het een goede ruimte voor twee volwassenen, met een comfortabele stoel, zelfs voor drie, zoals standaard is, het gaat goed. De toegang is comfortabel en, vanaf elke plek, biedt goede zichtbaarheid. De stam is vrij klein (305 liter indien aanwezig standaard reservewiel en 380 indien niet), maar hun normale vorm vergemakkelijkt het gebruik van ruimte, goed uitgerust met 12V aansluiting, haken voor tassen en een deur praktijk achter de centrale armsteun voor het laden lange voorwerpen zoals ski’s.

SPACE VW Golf 1.0 TSI
gevelbreedte 142 cm
achterste breedte 135 cm
fronthoogte 91-98 cm
hoogte achterzijde 96 cm
beenruimte 75 cm
romp 305 liter

Een klassieke eenvoud van ontwerp begeleidende Volkswagen Golf kwaliteit van de materialen is niet langer differentieel, met veel hard plastic, maar een perfecte montage. Toch is het uiterlijk is erg goed en bijna alle gaten laten waar de objecten zijn bekleed met tapijt of rubber op de achtergrond ruis te voorkomen. Hij heeft geprobeerd om te zorgen voor elk detail.

Wat betreft de elektronische systemen rijhulpsystemen kan rekenen op een groot aantal apparaten. Onder hen, de semi-autonome roerende rijweg rijden tot 60 km / h, een noodstop met Pedestrian Detection, alert vermoeidheid, onbedoelde rijstrook te wisselen, parkeerhulp of slepen manoeuvres onder vele anderen. Kortom, een geweldige golfen … zoals altijd.

KORTINGEN (JUNE 2017) VW Golf 1.0 TSI 5-deurs (tussen 20.800 en 24.350 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Dit is de nieuwe VW Golf 1.5 TSI

We testten de VW Golf GTI TCR

We testten de VW Golf en Golf e-GTE

Adblock
detector