Seat Ateca vs VW Tiguan: SUV duel tussen mode

Seat Ateca vs VW Tiguan: SUV duel tussen mode

Eindelijk! Seat reeds zijn SUV, de Ateca. En de concurrentie zal niet gemakkelijk. Om te waarderen, en we worden geconfronteerd met een hernieuwde verwijzing, de nieuwe VW Tiguan. Wat is beter?

SUV duel: Seat Ateca tegen Volkswagen Tiguan

SUV duel: Seat Ateca tegen Volkswagen Tiguan

SUV duel: Seat Ateca tegen Volkswagen Tiguan

SUV duel: Seat Ateca tegen Volkswagen Tiguan

Je weet dat een mooi dorp van 2.000 inwoners in de provincie Zaragoza heet Ateca? We hebben al bezocht, en niet zonder charme. Een dertiende-eeuwse kerk, een prachtig plein met een gebouw van grote architectonische waarde dat het stadhuis en de Jalón rivier, die door het dorp kronkelende stroomt gastheren. ook We vroegen bewoners wat zij denken over hun nieuwe buurman wiel, Seat Ateca, maar we zullen later praten. de burgemeester waarschijnlijk al weet heel goed dat U kunt de naam van zijn volk te projecteren op de grond rond de wereld Dankzij ledes in de spiegels van de eerste SUV Seat ingevoegd. Maar het duel vergelijkende Ateca nu waar we voor staan ​​voor de eerste keer, exclusief, niet op ons te wachten daar, maar in Barcelona. Een paar dagen geleden konden we het gezicht van de leider in de verkoop, Nissan Qashqai, speelt nu in de voorkant van de SUV-klasse ijkpunt: een VW Tiguan, die ook debuteert nieuwe generatie.

Seat Ateca vs VW Tiguan: tweelingzielen

Dus we begonnen met onze vergelijkende duel door de straten van Barcelona. De centrale vraag was: You Are Ateca Seat een echte rivaal voor de verkoop van net als zijn broer platform, de Volkswagen Tiguan? Visueel aan de robuustheid van beide. In dit, afwerking Volkswagen geeft een serieuze blik die doet denken aan de Touareg. Van haar kant, Seat Het heeft een hoekige ontwerp dat we zullen moeten wennen.

Beoordeel uw auto gratisDoor deuren en romp, kan het grootste verschil tussen de twee modellen snel zichtbaar: de ruimte achterin. de Volkswagen Tiguan, met 4,49 meter lang en fijn materiaal, biedt een meer dan acceptabel beenruimte die kan worden verlengd met 18 centimeter over de achterste rij stoelen glijdt. Het varieert in dezelfde mate groot romp, gaand van 520 tot 615 liter en een maximaal volume van 1655 liter per klapstoelen bereikt. Ondertussen, de stam van de zitting Ateca, 12 centimeter kleinere lengte, aanbiedingen variërend van 510 liter (485 in de wielaandrijving versies) tot en met 1604 (1579 als 4×4-versie). Echter, het interieur van de Seat is ook heel voorzichtig en het is niets smal. Zelfs degenen die langer zijn dan 1,90 meter zal comfortabel in hun achterbank.

Seat VW Tiguan vs AtecaSeat Ateca, meer plezier

De robuustheid van de gecorrigeerde sportstoelen Ateca Seat Het is te wijten aan rijstijl. zijnde 100 kg lichter en 6 cm lager de Volkswagen Tiguan, de Ateca verdedigde heel goed in de hoeken, stuurgedrag is directer en onderstuur maakt het veel later dan de Tiguan. Ondanks de mogelijkheid om 19-inch banden uit te rusten zijn fair hoewel Madden talloze gaten dat we zijn, maar wordt geconfronteerd zonder al te veel schudden. De Volkswagen Tiguan achter hem ontvouwt zich in een meer comfortabele manier Dankzij de ophanging, het traceren van de bochten met grote aplomb en sport manier, terwijl de adaptieve ophanging … hoewel in mindere mate ertussen.

Zoals oorspronkelijk voorwielaandrijving auto, de Ateca Seat hij gebruikt viercilindermotoren tot 190 pk, waaronder het kan worden verwacht dat zij 2.0 TDI 150 pk of de verdachte. de Dieselmotoren met een maximum koppel van 34,6 mkg, indruk in de twee testmodellen, twee wielen, zeer rustige loop. Een opmerking over 4×4: Het heeft een standaardkoppeling lamellenremmen elektronisch geregelde, Haldex zeer effectief 5e generatie.

Seat had absolute vrijheid in haar nieuwe SUV Ateca algemene technologie Volkswagen Group op te nemen. echter, Sommige extra’s zijn niet hier beschikbaar, zoals head-up display systeem (Projectie gegevens in de voorruit) volledig digitaal instrumentatie of adaptieve ophanging, die de Spaanse auto dit nieuwe Volkswagen Tiguan kunnen vervreemden.

VW Tiguan en zetel AtecaHet voordeel van de afwezigheid van deze elementen, niet bepaald goedkoop, is om een ​​meer concurrerende prijs te bereiken dan in Ateca Seat van de 19.900 euro version 1.0 TSI 115 pk, maakt het ook de eerste SUV in zijn soort dat een 3-cilinder motor hebben. Dat wil zeggen, het kost min of meer hetzelfde als de Kia Sportage en de Nissan Qashqai. De Volkswagen Tiguan, maar een deel van de 25.975 euro (Version Top Access 1.4 TSI 125 pk) en, indien we de prijzen van beide uitgerust met dezelfde motor 1.4 TSI 150 pk zowel aanbod te vergelijken, het is aan 2.825 euro duurder dan de Tiguan Ateca. Ja, versies en het topsegment, de duurste Tiguan -190 pk 2.0 TDI met DSG en vierwielaandrijving aangeboden Highline- eindigen een lagere prijs dan de bovenste Xcellence Ateca Seat, met soortgelijke apparatuur, die staat nu op 44.000 euro.

Ateca Seat Het is nu segment het model van diegenen die een zelfverzekerde en sportieve SUV. En het werkt. Hoewel Ateca dit moment alleen kan worden gezien in de klas of online winkel tot en met september start het leveren van de eerste eenheden, en er zijn meer dan 5.000 reserves SUV zelfs in Duitsland. We weten niet of buren Ateca van al uw bestelling hebben geplaatst … hoewel die werd beloofd toen we Zijn volk bezocht.

Ateca Seat conclusie duel vs VW Tiguan

Kortom, kunnen we concluderen dat de Ateca Seat verschillen met de Volkswagen Tiguan sen maak juist in hun sterke punten: Het is kleinste externe lengte, maar zeer ruim van binnen, goedkoper en veel meer lenig waardoor het meer plezier. En het heeft de onderneming doel om alle klanten te behagen. De Ateca Seat, duidelijk, Het zal hit sterk en hebben een goede ontvangst, maar je moet ook modellen zoals de strijd CX-5, de Qashqai of Hyundai Tucson, veel strakker om hun tarieven en ook erg goed SUV.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq, Three SUV tweeling?

We testten de krachtigste Seat Ateca

Ateca Seat "mini": Ibiza zal de SUV

Adblock
detector