Test: Kia Ceed pro Cee GT 1.6 T-GDI, een Koreaanse GTI

Test: Kia Ceed pro Cee GT 1.6 T-GDI, een Koreaanse GTI

Je moet lef hebben om te verschijnen bij de partij de andere met hetzelfde, maar goedkoper. Kia pro_cee’d GT biedt het sportieve zoals een Europees compacte GTI uitgerust, maar veel goedkoper. Het klinkt goed, maar is het waar?

Test Kia Ceed pro cee'd 1.6 T-GDI GT

Test Kia Ceed pro cee'd 1.6 T-GDI GT

Test Kia Ceed pro cee'd 1.6 T-GDI GT

Test Kia Ceed pro cee'd 1.6 T-GDI GT

Ja, het is waar. Als ik eerlijk ben ik iets anders verwacht … erger. In 2008 moest ik probeer de eerste Kia pro_cee’d gebeurd snelweg en sindsdien heb ik beseffen dat het een perfect vergelijkbaar met een Europese compacte auto, die niets te benijden heeft. Kia hoeven niet langer om iets over de kwaliteit of de prestaties te bewijzen, maar dan naar een te maken GTI Er is een grote stap. Eerlijk gezegd, ik had niet gedacht dat hij kon. Een ding is naar Europa te komen om de normale auto’s te maken, iets heel anders om iets te doen als gespecialiseerde aangezien een GTI en doen het goed; de stamgasten sport compact zijn veeleisender met wat we kopen en we hechten veel belang aan voordelen, maar hen, het frame niet gebruiken, maar wist niet profiteren en, vooral, om het beeld. Nu is er GTI zeer verankerd in Renault, Seat, Opel, Ford, VW … alle sporten erkende werkzaamheid en nog veel meer traditie dan doet Kia maar, gezien de pro_cee’d GT blijkt dat opnieuw de vooroordelen worden weggelaten.

Kia GT proef doorgaanDe unieke eigenschap van de Koreaanse oud die nog in dit model en kan uw specifieke naam toe te rekenen, en dat is afgeleid van het acroniem voor “Europese Gemeenschap en European Design” in het Engels. Ik denk niet dat een mooie naam, in feite zijn ze niet zetten het voorvoegsel "pro" in de auto lichaam zelf. Het biedt sportiviteit met een motor 204 CV, een stevig frame, goed uiterlijk en een onovertroffen niveau van de standaarduitrusting, alle tegen een betere prijs dan zijn rivalen. Natuurlijk op papier alles positief is, laten we eens kijken hoe het gaat.

Speciale bumpers bevestigd aan meerdere uitrustingsniveau Sport esthetiek, zoals 18-inch wielen of klemmen rood geef het een imposant aanwezig aan dat het te onderscheiden van een conventionele cee”d. U kunt het leuk vinden of niet, maar we moeten die plant GTI herkennen. Als u porren binnen en zie de grote Recaro mix van leer en suede met rode stiksels, en twijfels die u op hem kon hebben ontwijken finish. Esthetisch het voldoet aan en noot. Maakt gebruik van een 1.6-aluminum multivalve cilinderkop met variabele kleptiming, directe benzine-inspuiting en turbo tweeschalige. Het heeft 204 pk -10,7 pk meer gecontroleerd in onze unit-proofing. Zoekt geen directe confrontatie met OPC of RS en is niet de snelste in zijn segment, maar loopt ver genoeg om plezier te hebben; het is duidelijk dat hun manier is de sportkrant. Ten aanzien van de Golf GTI en de 220 paarden is een halve seconde langzamer versnelling en terugvorderingen, ook minder krachtig en is iets sneller dan de Opel Astra en Seat Leon met 180 pk motoren.

Kia GT proef doorgaanbereikt 100 km / h in 7,26 seconden en het maakt kilometer vanuit stilstand in 27,7 seconden die, gezien de kracht en het gewicht, niet slecht, maar slecht. Bij het herstellen van lage toerentallen Het is meer comfortabel als de 1.500 ronden worden overschreden. Hieronder beweegt met gemak, maar misschien een beetje meer vreugde zou kunnen anticiperen op veranderingen tijdens het rijden wordt gedaan "low Power". Voor macht die heeft doorgebracht weinig en dat er geen systeem Stop / Start, iets dat al het grootste deel van zijn rivalen te dragen. In ieder geval, als je normaal met de stad en op de snelweg snelheden logisch te rijden, zal het normaal gesproken rond 8 liter gemiddeld altijd wat hoger.

En het chassis?

GTI-motor heeft, is niet radicaal, maar het biedt wel een belangrijke prestacional niveau om goed frame te eisen. Tuning vond het. Het duidt niet op een specialisatie, bijvoorbeeld Renault Megane RS. De definitie is dichter bij die van sporting troost, tonen kleine positieve onbalans tussen de stroom en het chassis, motor en kan soepeler ondersteunen. Dit is goed en als het heeft geen invloed op comfort. Het is dan ook een auto firma die net evenwicht van het lichaam, maar je kunt elke dag te gebruiken met een goede glimlach. Bij de ontwikkeling retarders het enigszins droog, terwijl de grote bult spoorwagen zich goed gedraagt.

De besturing is snel en precies. Het heeft de juiste hardheid te zorgen dat u een GTI voelen zonder de marteling. Ik vind dat Kia hebben aangetoond persoonlijkheid om niet te krijgen in deze absurde spel groot en zeer laag profiel bandenmerken hebben, wedden op een band 225/40 in velg 18 waarmee de GT is film, geen water in de problemen komt en is zuiniger. Niet meer nodig om te meten. De vooras is gehoorzaam en achter werkt gewoon. Het is een model dat de winkel limiet om terug te keren naar het minimum, maar houdt een goede balans tussen de twee treinen. Vermogen komt ofwel naar de wielen en, dankzij de onderste paar naar beneden, als je versnellen grondig zelden zie traction control act. Het is niet de precisie van een Golf GTI gedrag te bereiken, maar geloof me in zeer moeilijke situaties te maken aan deze conclusie te komen. In wat verwijst naar dynamisch gedrag is een goede auto, niet verpletteren en het woord saai is niet in zijn woordenboek.

Kia GT proef doorgaanOp dit punt de test die u zal hebben gezien dat de pro_cee’d GT is een mooie auto. De verandering is vlot en nauwkeurig draaiende motor en is niet bijzonder Gastón frame en zal "sobrado". De remmen werken goed doorstaan ​​en remweg correct zijn. echter dit gehele saldo verdient veel erger bij het bestuderen van uw apparatuur of gewoon achterover leunen en neem een ​​kijkje binnen. Het biedt dezelfde binnenafmetingen dan een driedeurs Golf, die goed- zijn, wat aangeeft direct merken van het ene merk naar het andere. De toegang tot de achterste zitplaatsen is eenvoudig, hoewel Het heeft het gebrek dat de deuren zijn enorm, bijna coupé, met "complicaties" die kunnen ontstaan ​​als we dicht bij Park op drums.

Goede afwerking, goed gepresenteerd en de details van onvoorstelbare aantal in een van zijn potentiële rivalen, zowel in prijs en concept. De hiervoor genoemde Recaro verwarmd browser, elektrisch schuifdak, climate control … leidt tot een verwarmbaar stuurwiel, niet om de zeven jaar van de officiële garantie van het merk te noemen. Al deze details maken je kunnen zeggen dat alle glamour van een Golf GTI of de uitstekende relatie tussen de grootte, macht, uitrusting en de prijs van een Ford Focus ST in twijfel blijven. Het zou gaan begrijpen dat de beloning van de 4.290 euro meer kost een Focus ST, want het geeft je een goede uitrusting en 250 paarden-en aplicados- aanbiedingen, maar het prijsverschil tussen een Golf GTI en de pro_cee’d GT is vastgesteld op 8.640 euro. Begrijpelijk betaalt u een beetje meer voor het feit dat een naam als de Golf GTI in de garage, omdat de waarde van de merken meest ons overtuigt, maar dan om 8640 euro te betalen voor een auto die praktisch zal geven hetzelfde, maar veel minder apparatuur en staan ​​garant voor het niet zien.

Adblock
detector