Volvo V40 D3: 100.000 km conclusies na test

Volvo V40 D3: 100.000 km conclusies na test

Na 100.000 km van het testen, de Volvo V40 D3 toont een bijna foutloos balans. Betrouwbaarheid, rij-eigenschappen en de motor zijn de belangrijkste deugden.

Volvo V40 D3 2013, 100.000 km van de test

Volvo V40 D3 2013, 100.000 km van de test

Volvo V40 D3 2013, 100.000 km van de test

Volvo V40 D3 2013, 100.000 km van de test

Test de duurzaamheid en betrouwbaarheid de Volvo V40 D3 in een test van 100.000 km Het is als het proberen om Ironman triatleet vermoeien in een halve marathon. Aan het eind van de dag, het Zweedse merk auto’s hebben een reputatie voor robuuste en onverwoestbaar. Ik doe echo van deze langlopende test van Volvo V40 net voor de nieuwe reeks werd aangekondigd, die in première gaat op de komende Autosalon van Genève.

In een paar jaar, is het meer dan waarschijnlijk mogelijk dat de compacte Volvo V40 de generatie Huidige einde ook een deel van dat ranking, te oordelen naar de resultaten van onze duurtest. omdat Volvo V40 D3, met motoren diesel van twee liter vijfcilinder 150 pk de 2013, overtrof de test afstand zo onbewogen dat we twijfelen er niet aan dat we konden vertrouwen op de drievoudig Kilometerstand. Of zelfs meer. Niet alleen aandrijflijn met zijn versnellingsbak en aandrijfassen, vertonen geen duidelijke tekenen van vermoeidheid, maar ook het lichaam en interieur lijken de beschuldigen harde kilometer Ze nemen hun rug. Maar naar feestjes.

Volvo V40 D3 2013in 2013, de Volvo V40 geschilderde titanium grijs kwam in onze newsroom. De weelderige Summum versie bevat bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar, licht- en regensensor, cruise control en verwarmde voorruit en veiligheidssystemen typisch voor Volvo als de airbag voor voetgangers of het systeem city ​​Safety.

zeer goede zitplaatsen in de Volvo V40. Er zijn geen klachten zijn geschiktheid als een familie voertuig geweest. In ieder geval zijn er een aantal bezwaren tegen de lage hoeveelheid lading en de kleine deur. Echter, de amplitude van het interieur te nemen vaak het applaus van passagiers en hun comfortabele stoelen, zeer goede kwaliteit, hebben we ook een verwarming systeem geschikt voor de Noordpool. Als de buitentemperatuur wordt dit systeem verder gewaardeerd. In die gevallen is het ook handig voorruit verwarming, een erfenis van de Ford tijdperk in Volvo.

Volvo V40 D3, grote motor

Best. En we spreken van lof: het aandrijfsysteem Volvo V40 D3, in dit geval de voornoemde diesel 2.0 vijfcilinder 150 pk, verleidingen van alle gebruikers ook opgepakt, maar het is een schrale troost, want de motor van de auto-test niet meer bestaat. van mei van 2015, vier-cilinder twee liter van de nieuwe Volvo motorfamilie vervangen vijf-cilinder. Meer dan één zal jammer te geven, omdat de oude Diesel blij dat de bestuurder met een vlotte rit, een uitgesproken karakter en een hoog koppel motor. Evenmin is te consumeren. Tijdens de test op lange termijn in totaal heeft geconsumeerd 6898,8 liters diesel, wat overeenkomt met gemiddeld 6,9 liter 100 kilometer.

Wil je een nieuwe auto te kopen? Voordat waardeert uw gebruikte auto gratis gebruik van onze online service officiële beoordeling en professionele

Klinkt misschien niet erg zuinig, maar houd er rekening mee dat de Volvo V40 Hij was zeer vaak gebruikt voor haasten beweging, inclusief lange etappes op hoge snelheid snelweg. In de evaluatie boards zijn beide waarden verbruik rond vijf liter bijna als waarden negen liter Na zeer snel snelweg routes.

Volvo V40 D3 2013: er was slechts één fout

tijdens de inspectie van 60.000 kilometer onze Volvo V40 D3 testen in het kader van de garantie, een luchtleiding werd teruggeplaatst in de intercooler, klein defect met gevolgen zo discreet dat geen driver gerealiseerd voordat de auto ging door de workshop.

maat olie ingewikkeld in Volvo V40 D3. Afgezien van dit, is er geen reparatie op te noemen, afgezien van de verandering, slijtage, ruitenwisserbladen, smeermiddelen en banden. Het houden van buiten het bereik, de motor vereist twee liter olie, dus het is een bijna te verwaarlozen consumptie. In het algemeen zijn de adviezen van de verschillende bestuurders klachten over de moeilijkheid van het hanteren van de extra functies en multimedia-informatie systeem, navigatie en entertainment in overvloed. Vlak de telefoon, kies de kaart browser of aan te passen stations van radio Ze zijn taken die enige oefening vereisen.

Volvo V40 D3Volvo V40 D3 2013: wat we willen minimaal

Bijna onberispelijk. Ook frequent opmerkingen over de suspensie meest interessant te rigide en richting, nerveuze en ongevoelig. Ze hebben niet graag teveel (met name op het hoogste piloten) de relatieve beperktheid van de toegang en enigszins overdreven hoogte van de zitplaatsen. Een van de meest voorkomende punten van kritiek ook zij onder meer een gebrek aan zichtbaarheid en grote draaicirkel, en de sluiting van de tank, zonder deksel en amateur splash, die meer dan eens mosqueado drivers heeft. Echter, dit doet geen afbreuk aan het feit dat de V4 D3 de duurtest met vlag en wimpel heeft doorstaan.

Volvo V40 D3. Incidenties na 100.000 km

– 670 km: op 12 juli 2013, de Volvo V40 D3 ging de formulering voor de start van zijn proces
– 773 km: de vette ruitenwisserbladen werden veranderd in eind augustus.
– 30.542 km: was het tijd voor de eerste wijziging van oliefilter en pollen in de werkplaats.
– 60.276 km: op zijn tweede bezoek aan de workshop werd veranderd van een luchtslang in de intercooler.
– 91.001 km: het laatste bezoek aan de workshop meegeleverde software-upgrade voor de multimedia-informatie systeem, navigatie en entertainment
– 101.022 km: Einde van langlopende test na precies twee jaar.

U kunt ook geïnteresseerd

– Volvo V40 2016: meer moderne en technologische

– Volvo XC90-test 2015: de nieuwe hoeksteen van Volvo

– Volvo, nieuwe auto’s en prijzen

Adblock
detector