Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai, wat is beter?

Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai, wat is beter?

Ruime SUV, Diesel 110-115 pk en kwaliteit. Als u op zoek bent naar onze vergelijkende attent. Nissan Qashqai vs Hyundai Tucson en Kia Sportage: de drie beste verkopers.

Vergelijking: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi en Nissan Qashqai 1.5 dCi

Vergelijking: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi en Nissan Qashqai 1.5 dCi

Vergelijking: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi en Nissan Qashqai 1.5 dCi

Vergelijking: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi en Nissan Qashqai 1.5 dCi

Generalist merken concurreren hard in de SUV compacte segment, de meest gevraagde markt van vandaag, het genereren van een gezonde oorlog die leidt ons om te zien Zeer interessante auto’s waar sprake is van een grote zeer bevredigende mechanische bieden een goed niveau van afwerking, een royale afmetingen en vooral de werking. Vandaag testen we en vergelijk Diesel versies van Access Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai: de meest wenselijke van de drie SUV ook best-selling categorie. De cocktail is dus perfect.

Beoordeel uw auto gratisbeide Hyundai Tucson 1.7 CRDi 4×2 115 pk, als de Kia Sportage 1.7 CRDi 4×2 115 pk Nissan Qashqai 1.5 dCi 4×2 110 pk Er zijn drie SUV een aanrader voor iedereen die niet over een hoog niveau heeft de vraag prestacional op zoek naar een goede relatie tussen de kwaliteit, het verbruik, prijs (allemaal tussen de 23.000 en 25.000 euro) En, bovenal, de grootte. Hyundai en Kia brengt een auto van hetzelfde platform, maar het heeft gedaan op twee verschillende manieren. De basis is hetzelfde, en de verhoudingen of technologie, hoewel elk merk als een poging op zijn stijl, meer dan de gebruikelijke logo of details van het interieur te veranderen. Zoals we zullen zien, hebben ze gelijkenissen, omdat zij de mechanica en het frame te delen, maar naast esthetiek, onderscheiden in het handelsbeleid die je kan leiden tot een of het ander te kiezen. Het team te verslaan is de Nissan Qashqai, Het leidt leidt de verkoop sinds de eerste generatie op de markt kwam. Ongetwijfeld, Tucson en Sportage zal opstaan, en zijn al te doen, maar we zullen zien of ze kunnen met het of niet.

Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai: hun motoren

We probeerden het de drie SUV in de voorwielaangedreven versie met handgeschakelde versnellingsbak, alleen mogelijk combinatie met kleinere dieselmotoren. Kia Sportage en Hyundai Tucson met hetzelfde blok van 1,7 liter, 4 cilinder 115 pk, toegevoerd via gemeenschappelijke rail met VGT en 16 kleppen per cilinder. Intussen is de Qashqai gebruikt minder verplaatsing (1,5 liter) en vermogen (110pk), met een motor Renault / Nissan zeer contrast, maar met acht kleppen cilinderkop. Het verschil in vermogen Qashqai tegengaande gewicht tot 168 kg minder (1422 kg met onze schalen, de 1591 kg Kia Sportage en Hyundai Tucson 1,590 kg), waardoor uiteindelijk het prestatieniveau is vrijwel identiek in alle drie SUV.

zelfs de beste gewicht / vermogen Nissan Qashqai 1.5 dCi maakt het iets sneller (Neemt ongeveer 0,5 seconde zijn concurrenten in versnellingsmetingen), een verschil dat niet zo belangrijk te voorkomen dat deze andere van die snelheid. Alle drie bieden meer dan genoeg prestaties om rustig en bescheiden te vervoeren; je gedwongen terug te schakelen als u meer brio wilt, zeker in de Kia Sportage en de Hyundai Tucson, waardoor ze kost een beetje meer op de lange marsen. Aan het einde zijn auto’s die halve ton gewicht, piccolo’s hoge capaciteit en goede ruimte groter zijn dan voor vijf inzittenden: daarom hun 110-115 cv zijn op de grens van wat passend is.

Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan QashqaiHyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai: de consumptie

Uitgifte en verdient het brandstofverbruik, Waar hier ja, er is een opmerkelijk verschil die een reden om te kiezen voor de ene of de andere kan zijn. beide Kia Sportage en de Hyundai Tucson, met zijn 1.7 CRDi, Ze bieden een fatsoenlijk voor wat er van een auto en de uitgaven wordt verwacht. Het is waar dat met de 2.0 CRDi besteden zelfs een beetje minder, maar niet kousen overwegen 6,3 en 6,5 l / 100 km, respectievelijk een hoog verbruik. Niet om op te scheppen, maar het is goed voor hun grootte en kracht.

echter, Nissan Qashqai 1.5 dCi 110 pk geleden zijn zijde, Kia en Hyundai lijkt overmatige consumptie, omdat in dezelfde route besteedt tot een halve liter minder (4,9 l / 100 km uiteindelijke gemiddelde), Die zegt veel over de mechanische kwaliteit. De drie SUV dragen een goed systeem start / stop, en toch het verschil in de stad consumptie stijgt ook tot 2 liter voor de Qashqai. Hier wordt aangetoond dat een lager gewicht is cruciaal.

Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai: Gedrag

de dynamisch gedrag Alle drie hebben gemeenschappelijke kenmerken: Het heeft de neiging om te troosten en is altijd het behoud van hun prestacionales niveaus. In normale driving’ll hebben drie goede auto’s, geen twijfel. Als je naar op zoek naar gebreken, kunt u vinden grotere lichaam stromen Kia Sportage en Hyundai Tucson, maar, net als de prestaties, ik heb geen verschillen in gedrag determinanten die drie niveaus veel meer dan correct te zien. Remmen is correct (De Kia Sportage haltes van 140 km / h in 71,7 meter, als de Nissan Qashqai, terwijl de Tucson doet in 74,8 meter iets slechter) en stabiliteit controles die standaard zijn goed doen hun werk in een noodsituatie.

Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai: space

de binnenruimte van deze drie auto’s die wij klaar tonen direct merken ze elkaar af, omdat vrijwel bieden dezelfde bewoonbaarheid. Hyundai Tucson en Kia Sportage meten 4.4 meter lengte Nissan Qashqai iets minder, 4,3 meter. Deze externe verschil kan alleen worden gezien in de bagageruimte, want in de rest van langsafmeting gelijk is maximum. de Nissan Qashqai Het is gegaan van het hebben van een goede boot kleiner segment als ze rivalen waren bijgewerkt met 455 liter werkelijke belasting blijft de juiste capaciteit voor 5 passagiers, maar het is overbodig geworden. Kia Sportage en Hyundai Tucson markeren de twee 540 liter, dat wil zeggen tot 85 liter meer capaciteit, waardoor het de tweede beste boot van de categorie, waarbij rekening wordt gehouden wanneer overwonnen door de Honda CR-V en spectaculaire 585 liter.

Best Compact SUVAan de voorzijde is een goede zitpositie in alle drie. Alle controles zijn bij de hand en goede algemene ergonomie. De stoelen zijn mooi, zelfs in de goedkopere versies. de De toegang tot de achterste zitplaatsen is beter bij Kia Sportage en Nissan Qashqai. In de Sportage hebben ze wilden zijn broer-niet beide delen te onderscheiden van een enkel paneel carrocería- hebben “gesloten doorgang” om de hoogte te leiden. Het maakt niet problematisch worden, maar het vereist kantelen zijn hoofd iets naar voren bij het betreden en is meer ongemakkelijk. De achterbank wordt vastgesteld op drie en kan worden gevouwen rugleuningen. Koreaanse SUV daarnaast hebben ze zeven niveaus van kantelen, waarvan only’ll gebruiken hooguit drie. Ondanks dat dezelfde auto, het achterste inwendige breedte verschilt ook bij wijze van afwerking. In alle drie de gevallen is het goed, en de beenruimte, waardoor het interieur geschikt voor drie volwassenen komen relatief comfortabel.

Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai: Prijs

de afwerking kwaliteit is over het algemeen hoog, zelfs ondanks het feit dat versies van toegang (niet overeen met de foto’s). Misschien is de Nissan Qashqai is de meest onderscheidende binnen afhankelijk van het uitrustingsniveau ook gekozen omdat het de meeste niveaus aangeboden. Met deze motor, Hyundai Tucson Het is verkrijgbaar in drie niveaus genoemd Essence, Klass en Tecno, de Kia Sportage met Concept, Drive en Emotion, en Nissan Qashqai met Visia, Acenta, N-Connect en Tekna. Analyseer ze allemaal zou een aantal vergelijkende nemen, dat wil zeggen, met uitzondering van de afwerking van de geteste modellen, richt ik me op de meest elementaire versies vergelijken Essence, Concept en Visia, waarvan de prijzen zijn wat we besproken. Met de officiële campagnes waaronder (zonder commerciële acties dat elke dealer kan maken) hebben we een Hyundai Tucson vanaf 24.500 euro, een Kia Sportage vanaf 22.900 euro en Nissan Qashqai van 22.950 euro. Hyundai prijs is uitgesloten, tenzij u op zoek naar de meest uitgeruste versie van Access, en met een Kia, dat is dezelfde auto, 1.600 euro goedkoper. De Nissan Qashqai is afgestemd op Kia Sportage in prijs met een betere consumptie, maar erger stam en standaard op de lage versie. Nu is het jouw beurt om te kiezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

SUV gids: alles wat je koopt in 2016 en 2017

Wat SUV kopen? Wij helpen

SUV revolutie: alle nieuwe kleine aankomen

Adblock
detector