Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel Q4: reviews en het daadwerkelijke verbruik

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel Q4: reviews en het daadwerkelijke verbruik

We zijn al het testen van de meest krachtige SUV Alfa Romeo Stelvio nieuwe dieselversie. Sportiviteit en premium kwaliteit beloftes, maar wat hij doet? Laat onze data niet missen.

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel Q4: eerste indrukken

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel Q4: eerste indrukken

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel Q4: eerste indrukken

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel Q4: eerste indrukken

Geen twijfel, aesthetisch, de Alfa Romeo Stelvio Het zal niet onopgemerkt blijven, en dat het heeft al veel punten gewonnen alfistas en het aantrekken van degenen die niet. Maar het nog te bezien of de nieuwe Italiaanse SUV dynamisch voldoet aan de voordelen die leiden aankondiging van nog voor de officiële lancering.

Het eerste dat de aandacht vestigt op het krijgen van achter het stuur van Alfa Romeo Stelvio is de snelheid en het gemak waarmee het zich in gebieden kopspijkers, waarvoor een zeer direct adres en een goede pasvorm in suspensie dat soms doet vergeten dat we het rijden met een SUV. Opnieuw, zoals het geval is met Giulia saloon, Alfa Romeo is teruggekeerd naar een auto die sensatie te maken, sportief, maar zonder het opgeven van een goede balans tussen comfort en efficiency. In optie kunt u een steviger suspensie dan de standaard te monteren, maar vreemd genoeg niet de tijd variabele aanpassing, die moet komen: de Giulia biedt wel het als een optioneel pakket.Alfa Romeo Stelvio

Alfa Stelvio 2.2 Diesel: kwaliteit motor

spreken van waargenomen kwaliteit, Het is eerlijk om te zeggen dat concurrenten een punt boven, en het is dat hoewel de Stelvio genoemde verhoogde grond van wat Alfa Romeo, kan zijn mededingers zichtbaar Audi Q5, Volvo XC60 en Mercedes GLC gebruik maken van betere materialen om aan te raken. Het is ook waar dat de prijs van deze hoger is dan gelijk apparatuur en motorisering.

Wat betreft de motor die deze Alfa Stelvio stuwt, blok 2,2 liter die 210 pk levert, Ik moet zeggen dat schittert door prestacional capaciteit … maar moet verbeteren in termen van verfijning. In de meeste gebruik in de stad wordt gezien noisiness waarvoor een premie auto wordt voorondersteld, en enige weg dit gebrek aan isolatie wordt verdund door aerodynamisch geluid en rollen.

Interieur Alfa Stelviode transmissie In verband met deze motor is een automatische versnellingsbak ZF koppelomvormer 8 speed, met een zeer snelle klimuitrusting en enigszins conservatieve reductie tot de betrouwbaarheid te verbeteren. in het algemeen samen beschouwd, de motor en de versnellingsbak is uitstekend, en met de hulp van een redelijk laag gewicht voor dit soort SUV -1.795 kg– en een goede aerodynamica, houdt het brandstofverbruik lager dan 7 l / 100 km in gemengde gebruik.

Stelvio 2.2D 210 pk Alfa Q4: het werkelijke verbruik

Hieronder vindt u een kleine tafel met de verkregen door hun naaste rivalen resultaten te zien, en merkt op dat Alpha Stelvio verbruikt iets minder dan de rest, iets wat ondenkbaar in originele Fiat-motoren tot een paar jaar geleden. Road wordt bevestigd 5,9 l / 100 km daadwerkelijke besteding met een gemiddelde van bijna 100 km / h, en in gebruik genomen stedelijk verbruik 7,8 l / 100 km in onze gebruikelijke route met een gemiddelde van 27 km / h.

Een andere belangrijke waarde is het maximale verbruik tijdens de dynamische proeven uitgevoerd op INTA, met een lager cijfer tot 15 l / 100 km die een idee geven van wat u dit voertuig verbruikt geeft: een verminderde dergelijk gebruik in vergelijking figuur rivalen .

CAR Reële verbruik ROAD URBAN reële verbruik REAL GEWICHT
Alfa Romeo Stelvio 2.2D 210 pk Auto Q4 5,9 l / 100 km 7.8 l / 100 km 1.795 kg
Audi Q5 2.0 TDI 190 pk Quattro S-tronic 6,2 l / 100 km 7.8 l / 100 km 1.977 kg
Jaguar F-Pace 2,0 I4D 180 pk AWD Auto 6,8 l / 100 km 8,7 l / 100 km 1.958 kg
Mercedes GLC 250d 190 pk 4MATIC 6,2 l / 100 km 7.8 l / 100 km 1.956 kg
Volvo XC60 AWD 190 pk D4 Auto 5,9 l / 100 km 7.9 l / 100 km 1933 kg

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Alfa Stelvio: Test uw Diesel en benzine

Alfa Kamal en Castello: de nieuwe SUV

Is dit de nieuwe Giulietta Alga?

Adblock
detector