Dit is een vrachtwagen Dakar

Dit is een vrachtwagen Dakar

Zo veeleisend als de route Dakar een robuuste truck nodig heeft en technisch zeer complex om de verrassingen van deze slopende rally te overleven.

Hoe is een vrachtwagen Dakar

Hoe is een vrachtwagen Dakar

Hoe is een vrachtwagen Dakar

Hoe is een vrachtwagen Dakar

De 2016 editie van de Dakar Rally is klaar om te beginnen komende 3 Januari met de eerste fase van de concurrentie die als uitgangspunt de Argentijnse hoofdstad zal hebben Buenos Aires, Om de complete 16 januari in de stad rozenkrans, na een reis verschillende stappen is opgenomen door landen Bolivia die.

Een competitie waarin net als in voorgaande edities, de trucks Ze hebben een zeer belangrijke aanwezigheid, niet alleen als dragers van ondersteuningsteams en alle apparatuur die nodig is voor het organiseren van een evenement van deze omvang materiaal, maar als concurrenten in deze categorie met een totaal van 56 geregistreerde.

Corpulent rijders die net als de andere voertuigen betrokken zijn bij zo’n veeleisende wedstrijd, Dakar trucks Ze vereisen een grondige voorbereiding als je wilt, geen aanspraak meer maken op een overwinning, maar eenvoudig te bereiken voltooien de cursus.

In principe en in de meeste gevallen is de voorbereiding deel van een truck extraviales werkt of werkt om zijn sterkte en treksterkte regeling profiteren, hetzij instellen van twee of drie assen.

de chassis van een vrachtwagen Dakar Deze versterkt in gebieden waar de structuur meeste stress zou lijden assteunen, motorafzettingen, hulpapparatuur of suspensies, altijd gezien dat zou een grote flexibiliteit te behouden om verwringen gebieden gebroken route alle beknibbelen de meeste kilo’s niet bestraffen verbruik en behendigheid.

Dakar truckDakar truck, de kunst van het verplaatsen van de grote lichaam

Powertrain, een van de belangrijkste punten, elke deelnemer kiest de meest krachtige en betrouwbare motor die volgens de regels kunt monteren uw truck, met vermogens variërend van 700 pk tot 1000 CV, gekoppelde dozen veranderingen normaal handleidingen 16 relations, hoewel dit jaar de Kamaz team voor de eerste keer wordt automatisch geopend. Ontwikkelingen dozen worden aangepast om een ​​goede combinatie van kracht die je nodig zal zijn in de TRIALERAS gebieden, die ook een tandwielkast krijgen vermindering en sperdifferentieel, met hogere snelheid beperkt door gereguleerde bij 140 km / h de snelste secties.

de suspensies van een vrachtwagen Dakar, één van de elementen die meer slijtage lijdt ongeveer zo steile paden, aangezien deze test vereist een gedetailleerd werkplan en waar een van de hoogste delen van de begroting gaat.

In het elastische deel blijft springs, maar met een beperkt aantal vellen flexibiliteit verkrijgen, en een dubbele demping hydraulisch verstelbare hardheid geschikt is om de “hopping” effect van zo’n grote massa in gebieden met hoge snelheid regelen, behoud van een hoog veerweg in de steile gebieden.

als banden gespecialiseerde apparatuur geïnstalleerd Off-road met zeer dikke kussentjes, waarvan de druk wordt bestuurd vanuit de cabine door een console terreinsoort die stroomt passen.

beide elektrische schakeling als de hydraulisch zijn beschermd in de meest kwetsbare gebieden tegen breuk door sterke trillingen, vochtigheid en guur weer, totdat ze bijna gepantserd, terwijl beide luchtinlaat voor de motor en uitlaat, shock stijging als bescherming voor en om te voldoen aan die in water waden gebieden.

De cabine van een vrachtwagen Dakar: zo weinig mogelijk

in de taxi de apparatuur is beperkt tot het minimum essentieel voor de om gewicht te verminderen en probeert te compenseren voor de hoge belasting van de motor en cabine zelf ten opzichte van de achterzijde van een voertuig stabieler kan “land” vlak en evenwichtig.

Dakar truck cabineOm dit effect te bereiken, brandstoftanks regelmatig ze op de rug, in een beschermd gebied van beroertes geïnstalleerd.

De regels in dit verband aan dat het voertuig een must have autonomie van 880 km met een veiligheidsmarge, zodat de hoedanigheid deze varieert met het type van de vrachtwagen, maar ligt in het algemeen tussen de 600 en 1000 liters, hoewel er schokken in de meest radicale stappen.

Een probleem is de autonomie een truck de Dakar waarbij het niet altijd even duidelijk, want er zijn gebieden waar de motor werkt bij maximale inspanning en instant verbruik overschrijden liter diesel per minuut.

de minimalistische endowment een truck de Dakar is voorzien van een veiligheid boog vervorming van de cabineruimte voorkomen en overleving van inzittenden van een impact.

Drie zetels typt Baquet harnasgordels verankerd aan de constructie immobiliseren de inzittenden op hun plaats. In deze zin moeten we zeggen dat, hoewel de cabine van deze trucks scharniert, behalve degenen die advanced motor ongelukken zoals in het verleden vermijden wanneer de inzittenden door de voorruit uitgeworpen breken het klemmechanisme in nog enkele dikke staalkabels die geïmmobiliseerd bij een mogelijke onbedoelde kanteling worden toegevoegd.

in de laadbak Vrachtwagen Dakar, wettelijk verplicht is, worden vaak droeg de minimale essentiële onderdelen van een mogelijke incident tijdens de etappe, een reservewiel, hoofdbanden sleept, een veer blad en weinig anders op te lossen, behalve in geval van vrachtauto’s werken zo snel hulp andere bestuurders in het voertuig kan meer dan 10 TN MMA, gezien het feit dat het minimumgewicht volgens de regels is 8.500 kilo.

Lagers, assen, turbocompressors, remvoeringen pompen en vele schroeven en gereedschap volledige belading van deze “Escuderos” van truck de Dakar, ze worden gestraft door het gewicht en de noodzaak om verplicht te stoppen om bemanningsleider helpen tijdens de tour.

U kunt ook geïnteresseerd

– Carlos Sainz geïnterviewd, favoriet om de Dakar Rally te winnen

– Alles over de Dakar Rally 2016: proef, reis, favoriet …

Adblock
detector