‘S werelds grootste jam

Honderden kilometers en meer dan een week reizen op een gemiddelde dagelijkse kilometer. Gridlock leed op de weg tussen Beijing naar het noorden is de grootste in de geschiedenis geweest. Maar het was niet de enige: het is bijna een constante in de nieuwe opkomende landen. Dit zijn de meest verstopte steden op de planeet.

Beijing, de stad met meer files in de wereld.

Mexico City, de meest bevolkte stad in de wereld, wat het verkeer betreft aangewezen als een van de slechtste.

Sao Paulo, een van de opkomende steden met verkeersproblemen.

Monumentale jam vervoer over de weg in Australië.

Elf dagen, 100 km en een gemiddeld dagtarief van een kilometer. Een nachtmerrie is uitgekomen in China, op de snelweg Peking-Tibet, die de hoofdstad met ten noordoosten van het land. Statistieken tonen aan hem de ergste file in de geschiedenis: duizenden automobilisten, vooral transport professionals zijn gevangen in deze gevangenis asfalt.


een dichtheid nauwelijks aanvaardbaar voertuigen op de weg, samen met de werken, die begon medio augustus 2010 en zal niet eindigen tot september dit jaar, en een aantal ongevallen zijn de ingrediënten van een ramp geweest Beijing. Mensen die gevangen zitten voor meer dan tien dagen proberen om de drank in de best mogelijke manier gaan, nog steeds de opium domineerde de Danteske situatie. Ondertussen, boeren ‘Zij trokken slice’ opblazen voedselprijzen, automobilisten werden gedwongen om te kopen als je niet wilt om te sterven van uitdroging en verhongering.

de inzet van 400 officieren en de inspanningen van de Chinese overheid hebben toegestaan ​​om te beginnen langzaam vooruit de monumentale gridlock. Maar de chaotische situatie een maand duren: in afwachting van de werken van de weg. Dit is de snelste route naar het noordoosten van het land. Ernaast, is er een alternatieve route van veel meer kilometers, maar de brandstof is een last die de meeste Beijingers asumir.Prefieren weigert komen te zitten in een file, waarvan de afmetingen hebben gedaan Madden meer dan Spaans.
Beijing, naast Mexico-Stad en Johannesburg, Het is een van de steden op de planeet lijdt het fileprobleem, een constante in de grote steden. Maar terwijl in de geïndustrialiseerde landen de giek is voorzover de infrastructuur betreft geënsceneerd auto en aangenomen door overheden in opkomende landen is het niet. Dit zijn landen die in slechts tien jaar hebben gewild om te voldoen aan Europa en VS, onmogelijk aan te pakken in de tijd en de mogelijkheden voor de overheid.
vandaag de dag, China is de De grootste markt voor auto’s in de wereld. In 2009 werden tien miljoen auto’s verkocht, dat is 53 procent meer dan in 2008 en in de eerste zes maanden van dit jaar hebben ingeschreven1.900 eenheden per dag. Er is een soort goudkoorts auto: een auto is een statussymbool. Rijke mensen hebben ten minste twee auto’s, meestal een SUV en een sportauto. Dus we zijn leefgewoonten die weinig te maken met de realiteit van de Europese steden: Beijing slechts 38 procent van de bewoners gebruik van het openbaar vervoer, maar dat hij geen andere keus ‘wordt gesneden’ om deze optie.
Beijing Het heeft een pautomotive Arque van 4,4 miljoen auto’s, een cijfer dat bedrag, naar schatting zeven miljoen in 2015. Zo vinden we in een stad geteisterd door files en tarieven vervuiling zeer hoog. De gemeenteraad overweegt maatregelen comoracionar voertuig toegang tot de kapitaalmarkt-wat er al was augustus 2008 ter gelegenheid van de viering van de Games het Olympische, Naast een aanzienlijke uitbreiding van de metrolijn. Om gebruik te maken van het openbaar vervoer aan te moedigen heeft de ticket prijs verlaagd met 33 procent, maar toch blijft de auto de voorkeur medium voor 62 procent van de inwoners van de hoofdstad.

vandaag Beijing zegt vandaag, maar slechte jam is niet exclusief voor de Aziatische stad: de reeds genoemde Mexico-Stad en Johannesburg, naast Sao Paulo, Tokyo, New Delhi, Milaan of Londen zijn enkele voorbeelden.

de hoofdstad van Mexico Het is de meest dichtbevolkte stad in de wereld: het is dus een logische vergelijking die de wegen zijn ook een van de meest drukke. Hoewel het gebruik van de wegen in de stadsgrenzen, nog steeds veel verkeersproblemen lijden. zoals in Beijing, de dagelijkse woon-werkverkeer is onzeker is, kan het zijn 45 minuten twee of drie uur. in Mexico DF, 22 procent van de bestuurders besteden meer dan een uur per dag door trayectodurante weekdagen.
Sao Paulo Het is een van de aangewezen als slechter het verkeer betreft steden. In feite, in mei 2008 meldde hij dat tot op heden de langste file met de geschiedenis is geweest, met 266 kilometer. Hoewel het een wijdverbreid probleem in heel Brazilië, de waarheid is dat deze plaag is veel hoger in Sao Paulo. De oorzaak is hetzelfde als in Beijing: het volume van de auto is gekomen om iets te laten groeien 1.000 eenheden per dag en de omzet steeg met acht procent per jaar.
De rangschikking van de chaos op de weg verbindt Johannesburg. De belangrijkste Zuid-Afrikaanse metropool is een andere stad die niet bereid is om het volume van c overspoelenOches van haar inwoners. Ondanks een vergelijkbare structuur åAngeles (California, USA) En zijn vooral gericht op particuliere voertuigen, de waarheid is dat hun infraestructuras deficiënt zijn voor het stadsverkeer.
Juan Carlos Payo, onze directeur, was in Johannesburg naar het markeren WK 2010, dus we hebben niet geaarzeld om hem te vragen over zijn ervaring daar: ‘Johannesburg is in de middle of nowhere. Ondanks dat het een jonge stad –Het werd geboren in de late negentiende eeuw rond dan opkomende goudmijnen en diamanten hun stedelijke planning ontbreekt en alleen de komst van de wereld heeft gemaakt brede snelwegen worden gemaakt in de meest zichtbare gebieden. Mijn persoonlijke ervaring was gereduceerd tot een weekend met wat de bevindingen niet kunnen die van een normale dag. Ja, in gesprek met de lokale bevolking Ik legde uit dat voor wit, zijn half-exclusieve transport was de auto, die op reis was uit de garage van zijn woonwijk aan de garage van uw bedrijf. Het openbaar vervoer gaat met de meeste kleur’.

En files? Zijn ze een mythe of werkelijkheid? Evenals hij ons vertelde, was zijn bezoek beperkt tot een weekend, dus we hebben een ietwat scheef uitzicht. Onze directeur zegt dat alleen maar problemen had, behalve terug naar het vliegveld toen de politie snijden verkeer en waren met honderden auto’s gestopt voor 20 minuten.

– Meer Jammed steden
– Waarom jam te vormen?