De fem biler … Fiat

Det er ikke lett å velge bare fingrene på en hånd de beste bilene i historien til en av de mest legendariske bilmerker, og med 115 år under hjulene. Og enda mindre en merkevare som Fiat, alltid preget av en rekke populære modeller kuttet. Derfor viser vi de tre vi mener er best representert deres filosofi … og de to andre som, i det minste vi alltid har drømt om.

De fem biler ... Fiat

De fem biler ... Fiat

De fem biler ... Fiat

De fem biler ... Fiat

grunnlagt i Torino på 11 juli 1899, Fiat akronym for Fabbrica Italiana Automobili Torino-oppsto i det tjuende århundre, ikke bare en av de ledende automotive verden, men også for å Italias største industrikonsern. Oppsummerte dermed sin historie ville ta oss mange sider, og som dette er ikke Wikipedia, denne gangen har vi besluttet å fortelle deg hva som er de øverste fem og mest representative biler, etter vår mening, har produsert i hele sitt hundreårsjubileum liv, og hvorfor .

så vi ignorerer sin klassiske og historiske 3½ HPsin første bil og som han hadde premiere fabrikken Corso Dante; den 28-40 HP hvem vant han Vincenzo Lancia på 1907 Targa Florio; sympatisk 508, bedre kjent som “Balilla” og selv den mytiske fiat Mefistofele som, takket være sin 21 706 flymotor cm3 og 320 hk, merket i 1924 brøt fartsrekord. Vi startet den i sin moderne tid, det skiller Fiat som produsent har oppnådd flere utmerkelser som Årets bil i Europa.

Fiat 500

Fiat 500

Hvis det er en bil som markerer Fiat historie som er utvilsomt 500. et emblem, en av de mest berømte italienske biler, noe som Motorisert en nesten hele landet. Selv om det markedsført mellom 1936 og 1948 som 500 Topolino, Det ble omdøpt “Ny 500” som begynte sin gullalder siden 1957. Til tross for en noe kald kommersiell oppstart, var allerede på 60-tallet, spesielt etter D oppdatert versjon når det blir et sosialt fenomen. Etter avslutte produksjonen i 1975, og etter Cinquecento modell produsert mellom 1991-1998 Fiat gjenvinner sin legendariske 500 danner en urban igjen, ja, dagens design tilnærming, men han fikk i 2008 valgt det som Årets bil i Europa, som før også fikk Fiat Bravo, Punto, type eller en. Det er ingen tvil om at 500 var den modellen som tjente til å popular Fiat og masse økonomisk bil der det ville være urettferdig ikke å nevne Også historisk Fiat 600.

Fiat Panda

Fiat Panda

500 … og, selvfølgelig, Panda. Jeg kunne ikke utsette den italienske listen andre mer karismatisk Fiat-modellen, to biler er ingen tilfeldighet, dens ledere har reddet i dag for å fortsette forkjemper merkevaren. Lansert i 1980 under vellykket utforming Giorgetto Giugiaro, Ikke bare ble det en funksjonell hele salget og suksess (i Spania ble det først ble solgt til 86 som Seat Panda, og deretter til 98 samt Seat Marbella), Men det fungerte som en plattform segment: i dag har æren av å være som han ga den første urbane firehjulsdrift og den første til å ri Dieselmotorer. I sin nesten 35 år nå historie, denne fine “piccolo” har solgt nesten 7 millioner enheter gjennom 3 generasjoner.

Fiat 124

Fiat 124

Kanskje 500 og Panda viser bedre enn noen Fiat karakter, men det er absolutt 124 som i sin tur bedre representerer sitt kall som en global produsent. Født i 1966, dette tradisjonelle 3 volumer (første 4-dørs versjon og da også med en familie på 5) ikke stikker eller dens teknisk design eller ved sine motorer. Men svært funksjonell og økonomisk, var en suksess, Derfor, i tillegg til å skaffe i sitt første år, og prisen for Årets bil i Europa, regnes det som i dag ikke bare Fiat-modellen mer solgt, men også en av de 10 mest solgte bilene i hele historien. Til denne suksessen bidro produksjon i ulike land under forskjellige lisenser, spesielt i Spania som Seat (så vel som andre modeller 128 og 127) eller Lada i Russland. Totalt Det solgte nesten 20 millioner enheter.

Fiat 8V

Fiat 8V

Parkerte funksjonalitet og skrive, og med hjertet. Hvis noen på dette punktet tror at Fiat har produsert kun tilgjengelige, billige og praktiske modeller, her er denne fantastiske sporten for å fjerne tvil. En av store smykker merkevare var utvilsomt 8V, presentert på 1952 Geneva Motor Show som en to-seters coupé svært aerodynamisk. Navnet betyr 8 ventiler, som mange trodde, hentydet han til sin motor, en to-liters V-8 motor, med en vinkel på 70 °. Som Ford hadde allerede patentert navnet V8, bestemte Fiat for å nevne det den andre veien rundt. Det var også den første Fiat uavhengig fjæring både tog, nå sette konkurransen på tauene over en Ferrari og Maserati i den italienske rase to liter. Først med 105 hk og 115 deretter ble den 8V et ikon for merket, hvorav bare 114 enheter ville bli produsert til 1954. coupe, den Barchetta og, selvfølgelig, mytiske 131 Abarth som vant World Rally Championship, også forbli i hukommelsen vår.

Fiat Dino

Fiat Dino

Selvfølgelig kan vi ikke slutte å snakke om superbiler uten Fiat Dino har sitt eget kapittel. Nysgjerrig historien om en stor juvel av Fiat som forårsaket en sensasjon da den ble presentert for publikum i Torino Motor Show 1966. Kan ikke produsere 500 biler med samme motor for å få godkjenning til å konkurrere i Formula 2, Enzo Ferrari ba Fiat å coprodujera en sportsbil med samme blokk. Dermed ble han født Fiat Dino Spider, med en som er utformet av Pininfarina men med en bearbeidelse av den samme motoren som Ferrari Dino: A 2,0 V6 160 hk. Han ble også den første Fiat med differensialsperre, og i bare ett år, løslatt Kupé variant, denne gang ved Bertone og lang akselavstand. 1969 vises i sin andre generasjon, med en kraftigere motor på 2,418 cm3 og 180 hk. Petite dyrebare.