Skade på turbo: hvordan unngå dem

Skade på turbo: hvordan unngå dem

Når du har lagt til Diesel -today alle turbo-modeller og det alene monopolisere 70 prosent av markedet, bensin, er resultatet at nesten ni av hver 10 biler som selges i dag bære turbolader. Denne mekaniske element er nøkkelen til å øke motorytelse, men også turbo kan gi, med sine feil, mange hodepine.Skade på turbo: hvordan unngå dem

Turbo er en av de perifere motor på hvilken, som regel, flere sammenbrudd falle. Og hvis det er dårlige nyheter, sammen med sin erstatning kan være om nær minimum koste 1000 euro; Den gode nyheten er at når det slutter å fungere ordentlig kan ikke innebære risiko for andre mekaniske elementer, mye som dette er ikke alltid tilfelle.

Ofte, hvis turbo bryter bare bilen vil slutte å svare på gassen med styrken som det gjorde før. I andre, kanskje sjeldnere, feilen kan også involvere EGR ventil, eller til og med noen deler katalysator eksos. I ekstreme tilfeller, hvis turbo bryter og en metall del av denne er frigjort, kan den ende opp inne i motoren og originarle til denne skaden.

Turbomellom årsakene som oppstår oftere disse feilene turbo, disse er de vanligste:

Hvis nok olje ikke når turboen aksel, et element som roterer med meget høy hastighet (opp til 200 000 rpm), materialet slitasje ende i brudd. Mangel på olje kan skyldes ganske enkelt til hindring av slangen, som sender den til friksjonspunkt eller, for eksempel, til en feilfunksjon av pumpen som beveger smøremiddel. Også oljeforurensningen med vann eller brensel. Denne feilen oppstår, vil motoren miste kraft, lage bråk og masse røyk er produsert.

Når oljenivået har nådd meget høye temperaturer som smøremiddel forkulling kan forekomme i aksen av turbo, derfor er det viktig å velge en viskositet mye som en type olje. Det er også mulig at, bortsett fra oljen, som er kjølingen svikter turbo. Det kan gjøres med vann, takket være elektriske pumper som holder væsken i bevegelse når motoren og, deretter, er risikoen for forkulling av oljen fjernes i sjakten.

Når oljen tar overdreven tid uten å erstatte eller dårlig kvalitet, kan være faste forurensninger den anbrakt i akselen og enden ved å skade den. Så det er ikke bare viktig for å maksimere kvaliteten på oljen. Det samme gjelder å ta vare substitusjoner som svarer filter med den nødvendige frekvens. Løsningen? Egnede oljer velge og endre dem når han spiller.

Det kan være at for å fikse et sammenbrudd en liten metallrester glemme -virutas, for eksempel i veivhuset for å avslutte olje tilstopping slangen. De kan også være et problem med et tetningsmiddel eller en flytende pakning frittliggende. Disse urenheter kan tilstoppe strømmen eller returslanger turbo. Det er derfor ekstra nøye etter reparasjoner og alltid erstatte olje. Det kan også hende at den del hvori Turbo vil eksos generatoren blir et fremmed objekt, som for eksempel kan skyldes en svikt eller brudd i fordelings eller inne i motoren, blir turbo ubrukelig.

Hvis opptak kommer arena fordi filteret er brutt, har løs klemme eller hylse sprekker Tenk, for eksempel i en bil felt der dette kan skje lettere enn en som beveger seg utelukkende av veg-, vil turbo ende opp med å betale piper. Det kan også bli utløst denne feilen i støvete omgivelser eller hvis det er mye salt på veien. Bør regelmessig sjekke tilstanden på luftfiltre og slanger og klemmer tilstand.

Overskudd av avgasstemperaturen kan anta en deformasjon eller oppsprekking av turbohuset. Dette forhold kan føre til, for eksempel, problemer med injeksjon, filtre, eksos, mellomkjøleren, etc.

I VNT (TGV), kan de brytes eller averie mekanisme å lede eksosstrømmen mot turbinen. Disse elementene er vanlig blant Dieselmotorer og eksepsjonell mellom bensin -bare 911 Turbo har man, for å motstå de høyere temperaturer i avgassene fra bensinmotorer, mellom 700 og 800 ° C, kreves en kostbar raffinement ,. Ikke fungere skikkelig effekt går tapt i komprimering impeller rotasjon, selv om gass vil fortsette å komme for å flytte den.

Hvordan kan jeg forlenge levetiden til min turbo?

Turbobortsett fra ta hensyn til type olje, og statlig nivå i noen formler som er å forlenge livet til denne avgjørende for vår motor tilgjengelig for alle ledende element.

en er være oppmerksom på eventuelle brudd på små gjenstander eller deler for å fullføre den; en annen, enda enklere men ofte neglisjert, er det opererer motoren på tomgang, tomgang i det minste to eller tre minutter etter påføring av høye priser for en motor kontinuerlig. Denne situasjonen er vanlig, for eksempel, reiser raskt høyhastighets veier, og hvis våre turbo ikke har noen kjølesystemet kan i det lange løp, “livreddende” å gjøre det, så unngå forkulling olje på aksen.

Adblock
detector