Regler for nattkjøring

Regler for nattkjøring

42 prosent av trafikkulykker oppstår over natten. Denne figuren viser de farer som eksisterer når sirkulerer i løpet av denne tidsluke, mink vår visuell persepsjon. Vi forteller deg de grunnleggende regler for en komfortabel og sikker kjøring i mørket.Regler for nattkjøring


Den europeiske Automobile Club CEA presenterte sitt 40-årsjubileum i en ny rapport om forebygging av risiko og fordeler ved mørkekjøring.

Det må begynne med en idé: drivere motta 90 prosent av trafikken informasjon gjennom sin visuelle persepsjon, dvs. den lysende følelse, synsskarphet og evnen til å gjenkjenne farger.
Disse tre fremgangsmåter blir forstyrret om natten, fordi øyet og hjernen gjennomgår en større innsats for å handle raskt og effektivt til en uventet situasjon.

I tillegg legger uønskede situasjoner som dårlig vær; og andre ekstra risiko som for eksempel effekten av alkohol, narkotika, tretthet eller det faktum at mange sjåfører ikke justere hastigheten på bilen natten synsfeltet, og dermed gjøre flere regulatoriske ikke manøvrer.

Må ta hensyn til alle de farer som eksisterer når du kjører om natten. Hovedsakelig, mister sjåføren synsskarphet og reduserer synsfeltet, slik at det koster mer å tolke signalene. I tillegg kan mørket skjule farer som er synlige i dagslys, slik at du må kjøre med større forsiktighet. Utseendet til tretthet og utmattelse skjer hovedsakelig mellom 4 og 6 am, da senke vårt nivå av varselet.
Til tross for disse fakta, er det folk som foretrekker å kjøre om natten av lavere trafikktetthet, for å drive mer avslappet og for å opprettholde en høyere hastighet. Men kjører om natten, må sjåføren ta hensyn til visse faktorer være i god fysisk og mental tilstand (uten trøtthet eller sykdom), må bilen være i god stand og reise må planlegges på forhånd, det er, de må vite perfekt reiseruten, plasseringen av rasteplasser, værforhold, veiforhold, etc.
1. Reduser hastigheten: Du må være i stand til å fullstendig stoppe bilen innen belysning frontlykter. På veien, er anbefalt maksimal hastighet 90 kilometer i timen.
2. opprettholde sikkerhetsavstanden: bør ikke være mindre enn tre sekunder med bilen foran.
3. Øke frekvensen av speil blikk: Minst, må vi se på hvert tiende sekund.
4. Frekvensen for stopp: Det må stoppes for å hvile bena og rengjør glasset slik at vår visjon er uhindret.
5. Ved solnedgang, slår lysene krysset: Ved første tegn på dårlig syn, slår vi på lysene.
6. Stopp hvis trøtthet symptomer: Ingesting mat eller energidrikk.
7. Stopp hvis tretthet symptomer: Hvile ca 20 minutter og ta en kopp kaffe eller stimulerende drikke, og hvis du er veldig sliten, sove.
8. Bruk høy bjelker hvis mulig: På veier der det er ingen mulighet for å blende andre biler, bruker fjernlys i stedet for krysset, og vil øke vår natt oppfatning.
9. Ta bjelken i forbikjøring: Slik at det ikke er fare for blending, hvis vi passerer et annet kjøretøy, må du fjerne bjelken og sette korset.
10. Reduser intensiteten av lyset på instrumentpanelet: Jo mer lys du har inne, jo verre det ser ut på utsiden.

Adblock
detector