Biler til minne: BMW 2002 Tii, forværelset av M3

Biler til minne: BMW 2002 Tii, forværelset av M3

BMW 2002 Tii var en idrett referanse, en attraktiv karriere-klienten kan brukes hver dag, klar for konkurranse og merket fremtiden for den kommende BMW M3.

BMW 2002 Tii: En legendarisk idrett i bilder

BMW 2002 Tii: En legendarisk idrett i bilder

BMW 2002 Tii: En legendarisk idrett i bilder

BMW 2002 Tii: En legendarisk idrett i bilder

den Darwins teori Det vil si at dyrearter gradvis utvikle seg til å tilpasse seg miljøet og overleve. Ekstrapolere darwinistisk avhandlingen, også bilmerker følger lignende mønster, akkurat som vi kan bruke den til utallige mer eller mindre hverdagslige aspekter. Men for nå er vi interessert i, BMW 2002 Tii, kan det sies at dagens BMW 3-serie er bare evolusjon, tilpasning, forbedring og videreutvikling av serien 02 av 60.

BMW 2002 Tii: historisk kontekst

etter alvorlig krise 50, divisjonen motorsyklist og Isetta kan bare lindre, enn si de store og luksuriøse, men foreldet struktur 501 Antebellum hus München kastet resten lansere en “Neue Klasse” tar sikte på å styrke hans bilde. I 1960, tilførsel av kapital fra Quandt familien ga vinger til dette prosjektet salonger og coupes kategori som hovedmål skal kombinerer luksus, sportslighet og økonomi.

Og så, 1961, De ble presentert på Frankfurt Motor Show den 1500 sedan fire-dør og kupé 3200 CS. Den andre legger vekt på stil, kraft og dynamikk; den første, en mid-range sedan, søkt å gjøre prosessen lønnsom; og begge markerte linjen i fremtiden for den bayerske huset.

BMW 2002 TiiÅr senere konsolidert bergingsplan med suksess 00/02 range (Fire dører og 2 henholdsvis) og suksessiv 1500/1502, 1600/1602 og 1800/1802, fra USA, importøren Max Hoffman Han spurte den tyske foreldre en sports versjon av serie 02. Tilfeldigvis Helmut Wemer, direktør for planlegging og Alex von Falkenhausen, M10 motor designer, hadde allerede utviklet en tittel bestemt en 1602 med en motor to liter.

BMW 2002 født

Responsen var umiddelbar og raskt kom på markedet BMW 2002 hjem er utstyrt med en forgasser og 101 hk, som snart vil bli erstattet av Ti 2002 (Tourism International) med dobbel forgasser og 119 hk og kulminerte i 2002 Tii (Tourism International injeksjon), firesylindret motor som ble drevet av en mekanisk sprøyte Kugelfischer: Effekt? 130 hk.

den Design BMW 2002 Tii Det er meget personlig og identifisering: linje med de tre forskjellige volumer, foran kilen som danner en bue og grill med karakteristiske nyrer og sentrale runde frontlykter. En moderne og vellykkede estetiske egenskaper som ville markere utforming fremtiden series 3. Men som du kanskje allerede har lagt merke til, Tii 2002 Photo er endret, og det er fordi denne enheten var forberedt på å konkurrere i rally for historiske kjøretøy og har selv FIA2 tilsvarende pass. Jeg la merke til i introen av artikkelen: bruk daglig, og klar til å rase helg.

I dette tilfellet, utarbeidelsen av denne BMW 2002 Tii den beskriver sikkerhetstiltak slik som sikkerhet barer apparat hammer cutoffs, baquets, selen og termisk frontruten. I tillegg er montert forsterkninger legeme, Silent-forsterket topp monteres en Bilstein suspensjon med forsterkede fjærer Jaymic tykkere justerbar stabilisator, adresserer raskere glidelås variabel kraftforsterkning, ventilerte skivebremser foran og bak fra E21, piller Necto høy ytelse mekanisk selvsperrende boks Gtrag forandrer fem forbindelser, korte endegruppe-, elektronisk tenning, radiator og dimensjonert vifte, dobbel drivstoffpumpe, oljekjøler, ledninger, slanger silisium, luftfilter konkurransebåter eksos , ekstra innskudd, CIBIE ytterligere fire frontlykter, høy batteri plassert i bagasjerommet kapasitet, 13×7 hjul og semi-glatte dekk Yokohama … en ekte handleliste, kom igjen.

BMW 2002 TiiMed alle disse endringene, kjøretøyet vesentlig forbedrer deres oppførsel og ytelse sammenlignet med en normal Tii. I sin tid 2002 ble, sammen med Ford Escort, den Alfa Romeo Giulia og også i en mindre grad Porsche 911 i Race-klient trekkes av kjente ‘søndag syklistene’ eller europeiske ikke-profesjonelle løpere. På et avansert nivå, i Gruppe 1 og 2, og til tross for konkurranse forberedelser Alpina, Schnitzer, GS-Tunning og Koepchen, 2002 -atmosfærisk eller påfølgende turbo hadde sine spesielle kokosnøtt Alfa Romeo 911 GTAm og godkjent.

Derfor, i Spania isolert det over begrensede importkvoter og hvor vanlig fan løp med urfolk Renault 8 TS, eller Simca 1300 Rally Seat 124, som kunne innføre en enhet fra Peninsula Canary -for eksempel-, slik tilfellet hadde han en halv rally storfe. Faktisk har denne enheten en historisk rekord i regelmessig med et mesterskap og flere seire i nasjonale prøver.

Leve, slående hans aggressive fronten, dens fine B søyle, C-søyle lener seg forover og bakover i bagasjerommet (som for øvrig monterer firkant piloter og ikke den foregående runden). Imidlertid mangler det, etter mitt syn, skjønnhet og spesielt muskel av en Alfa Romeo Giulia.

i Interiøret i denne BMW 2002 Tii Det overrasker meg positivt forberedt innvendig plass sikkert veldig egnet for høy størrelse som mine. Videre sjenerøs glass området, gir romfølelse og lysstyrke. Dashbordet ledes av en full boks, før å dreie hovedbryter og drivstoffpumpe, observere en merkelig regulatorservo og rettidig klokker rapportering, i tillegg til den kjølemiddeltemperatur og spenning, temperatur og trykk olje.

BMW 2002 Tii: Så beveger

treffer startknapp og ingen overraskelser lyder tysk drevne firesylindret injeksjon og forsynt med fri eksos; det vil si kraftig og litt hes. Gtrag girboks har byttet tegninger av den første venstre side av huset og -above- og ned og tilbake opp. Jeg innrømmer det er litt tungvint før du blir vant. Tvert imot, er driften praktisk, men, ja, hele endringen-differensial har en veldig kort utvikling, med en toppfart henhold til Blunik meter bare 145 km / t.

I bytte gir en fremragende akselerasjon i de tre første relasjoner, med en tredje “all-purpose” i en regularitet rally. Jeg innså at å gå 25-75 km / t, det måtte bare gå på et sekund eller to eller tre. med en vektenhet / effektforholdet omkring 7 kg / CV, bilen oppnår en forestilling som ville rødme, med en avstand på 40 år, en merkevare BMW 420i (F32 type) i en strekning på svingete fjellet.

BMW 2002 TiiHan ruller i dette feltet og munter, oppførsel er svært nøytral og dens naturlige tendens til overstyring blir nøytralisert den kombinerte effekten av differensialsperre 75%, bilstein støtdempere og dekk Yokohama. Vira plan er balansert hjørne oppføring og exit vel trekker og sender driver tillit.

Det er logisk rett ut av deres naturlige habitat når det viser sine mangler, tar galt med trafikk og fartsdumper byen. Men det er stort sett motorveien for å gå når det viser tegn til sykkel 120 km / t mark cuentavueltas og 5000 rpm. Og selv om det fortsatt har plass, jeg oppmerksom igjen at deres ideelle terrenget er sekundære veier. Den fornyede bremsesystemet, men påvirker ikke det: bremsing er kraftig og gir riktig nivå av tillit og trygghet.

En dag etter at jeg smake det, jeg ringte læreren Arturo de Andrés, som hadde en personlig egenskap en Tii 2002 1972. På spørsmål om hvordan han skulle vise, jeg sa det, uten forbehold, serien Tii var så seigt som modellene her forberedt for amatører konkurranser. “Bilen serie hadde en vektfordeling på 56,5 / 43,5 prosent i den fremre og bakre henholdsvis tog. Med den opprinnelige suspensjon husket Arthur, bilen hadde en tendens til å balansere, men ikke så mye som sine konkurrenter. Også med åpen foran differensial og slik vekt, hadde en tendens til han understyring til overstyring etter første krever spesiell oppmerksomhet ved akselerasjon i andre gir og våt, hvor det var lett å miste hjul. Ja, det var en robust og svært pålitelig bil som selges 250.000 km uten å ha åpnet motoren eller forbruker en dråpe olje. ”

Til syvende og sist BMW 2002 Tii var en svært avansert bil i sin tid, med en uavhengig ramme hjul, ble en motor så pålitelig at selv Alpina markedsført en versjon med 200 hk og samtidig opprettholde samme garanti som BMW tilbyr en valgfri limited-slip kontanter og en boks med fem relasjoner anbefalte også tilbys som et alternativ. Med alle disse elementene, BMW har gjort seg selv et tomrom i markedet for europeiske sports sedan starter en bane som er i dag en referanse.

BMW 2002 Tii. ark

motor

Type: 4-sylinder, blokk støpt aluminium topplokk, fem veivlagre og væskekjøling.

Beliggenhet: langsgående front.

Displacement: 1,990 cm3

Effekt: 130 hk ved 5.800rpm.

transmisjon

Type: A ZF brems bak med 75% og lukkede forhold hjul.

Clutch: Fitchel & Sachs.

Change: 255/5 Gtrag 5 synkronisert relasjoner.

chassis

Kropp: selvbærende monocoque.

Forhjulsopphenget: MacPherson typen med triangelarmer, bilstein teleskopiske støtdempere, fjærer og stabilisatorstag Jaymic 20 mm.

Bakhjulsoppheng: skråstilte teleskopiske armer med Bilstein støtdemper fjærer og stabilisatorstag Jaymic 22mm.

Bremser: hydraulisk skive på 4 hjul.

Adresse: orm Variable-assist makt.

Hjul: Lettmetall 7 x 13″.

Mål og vekt

Lengde / bredde / høyde: 4,230 / 1,590 / 1,410 mm

Battle: 2.500 mm

Vekt: 950 kg

funksjoner

Maksimal hastighet: 145 km / t, ca.

pris

20,000-40,000 euro

Du kan også være interessert

2002 BMW Hommage Concept: 2002 Turbo 50 år senere

BMW 3,0 CSL Hommage R, 40 år senere. Video og bilder

Classics of Tomorrow: biler i dag som vil skape historie

Adblock
detector