Ti kuriositeter i historien til Peugeot

Ti kuriositeter i historien til Peugeot

Som et selskap og industriselskap, har Peugeot over 200 års historie. Mer enn to århundrer av livet gå langt, mens det kan være en rekke fakta og problemer som ikke vet om signeringen av løven. Med deg, de ti mest fremragende severdighetene i Peugeot.

10 kuriositeter i historien til Peugeot

10 kuriositeter i historien til Peugeot

10 kuriositeter i historien til Peugeot

10 kuriositeter i historien til Peugeot

1. Hva er dens opprinnelse?

Opprinnelsen til Peugeot datoer fra 1810 som en familiebedrift som ble et mill der ble gjort verktøy av ulike slag, fra sager for pløying opp stålbånd Søm og deler urmaker.

Peugeot raritet historie2) Den første bilen: Type 1

pRimer Peugeot motorvogn var type 1, hvis fødsel er å finne i 1886. Virkelig var en trehjulssykkel med en motor av en enkelt sylinder i 1890 vedtatt en motor fire sylindere. Denne siste versjonen kan allerede nå 25 km / t fartsgrense. Fra 1810 til 1886 har selskapet Peugeot spilt en ledende rolle i den industrielle landskapet med sin kaffekverner, saltbøsser, pepperbøsse, korsetter og symaskiner. Med en verden av haute couture, ikke lenger har Peugeot i dag noen sammenheng, selv om det er knyttet til haute cuisine, å produsere tilpassede salt og pepper shakers.

3) Den første konvertible: Peugeot 401 Eclipse

den første kabriolet i bilhistorie bærer preg av Peugeot, med presentasjon på Paris Motor Show 1934 sin teknologi eclipse, entonce slik at for bretting av biltaket elektrisk. Bilen som ble startet 401. Siden da flere cabrio modeller, de mest populære er den nyeste 207 CC og 308 CC.

Peugeot symbol historie4) Hvorfor er løven symbol?

Peugeot registrert Lion symbol og deres eiendom 1858. Grunnen: all symbolikken rundt denne katten og fjell som ble gjort fra opprinnelsen av merkevaren: utholdenhet, styrke, hurtighet, smidighet

5) Din nåværende navn, sin nomenklatur

den gjeldende navn på tre tall i biler Peugeot Det går tilbake til 1929, når Peugeot lanserte 201. Siden da denne tradisjonen fortsetter: det første sifferet identifiserer familien bilen og dens størrelse (segment). Den tredje tallet angir generasjon og foreløpig begrenset til 8 for de fleste modeller eller en for tilbudet rettet mot å erobre markeder. Men det finnes unntak for spesielle biler, for eksempel dobbel crossovers med 0 i midten og idretts versjoner R og GTI (Inkludert, selvfølgelig, RCZ). For sin del, cabrio typen kjøretøy som bærer navnet CC (kupé-cabriolet) og familiebrev SW (stasjonsvogn).

6) Peugeot, en pioner innen idrett sponsing

I dag er det svært vanlige bilmerker er de offisielle sponsorer av ulike disipliner i sporten verden. I dette området, Peugeot Det er også en pioner, som Peugeot-familien grunnla fotballag Sochaux i 1928, er det vurderer dette som opprinnelsen til idrett sponsing forstått i moderne forstand.

Peugeot første elektriske bil7) Og den første elektriske bilen?

Det har vært over 70 år siden Peugeot comenzase å eksperimentere med hundre prosent elektriske biler. Det var i 1941 da han bygde VLV (Urban Lys Vehicle), som omfatter fire seriekoblede batterier 12 V, det hadde en rekke av 80 km og nådde 30 km / t. Denne VLV 377 enheter ble produsert.

8) fire, tre og to hjul

Peugeot tar begrepet global mobilitet på de mest varierte områder, som for tiden produserer og selger biler dos hjul (sykler og mopeder), trehjuls (Peugeot Metropolis) og fire hjul (sitt spekter av biler og industrikjøretøyer og kommersielle).

Peugeot piano9) Et piano til å lytte på en komfortabel sofa …

Peugeot har en design studio kalt design Lab, leder av spesielle prosjekter. Den siste og media, omfatter bygging av en Pleyel piano av spesialisten til sofaen onyks hvis struktur er sammensatt av karbonfibre og vulkansk sten Volvic.

10) Vinner av første løp i historien

rase Paris-Rouen Det er den første bilbransjen teste anses som sådan, som de har vært i stand til å registrere og kontrollere historikere. Det var der i 1894 og triumf tok ham Peugeot. Siden da har racing suksesser skjedde i de mest varierte disipliner som 24-timersløpet på Le Mans, Dakar Rally og klatre til Pikes Peak.

Adblock
detector