Bekreftet: i Spania, og flere biler er solgt bensin til diesel

De siste to månedene juni og juli har allerede bekreftet at Spania solgt flere biler enn bensin drevet av diesel. Vi forteller deg hvordan hele situasjonen er.Bekreftet: i Spania, og flere biler er solgt bensin til diesel

gjennom 2017, den Spanske markedet for nye biler Han har lagt merke til en ganske betydelig hendelse: bensin har vært å få bakken til Diesel. Borte er de årene da for hver 10 biler som selges i landet vårt, syv var diesel og bensin tre. situasjonen har nå endret seg og månedene juni og juli har bekreftet at i Spania og mer enn bensin biler selges dieseldrevne.

analysere Markedet for nyregistrerte biler, den 2017 Det startet i januar med det følgende forhold: 52 prosent for dieselkjøretøy, 42,0 prosent for bensin og 5,3 prosent for hybrid og rent elektrisk. i februar, Andelen begynte å forandre seg og 51,9 prosent av de nye biler registrert var diesel, sammenlignet med 43,7 prosent bensin og 4,4 prosent for hybrid og elektrisk.

Det sentrale punkt i dette skift setter i mars, måned der nye biler var Diesel 49,9 prosent sammenlignet med 46,2 prosent bensin og 4.0 prosent for bensin og elektrisk. I april og mai praktisk talt andelen av forrige måned forble, men det var månedene juni og juli hvor bensin har definitivt fått bakken til Diesel.

I henhold til data fra Anfac, Foreningen nasjonal Bilprodusenter og lastebiler, forholdet juni markedet nye kjøretøy markedet holdt seg som følger: 47,7 prosent for bensin, 47,6 prosent for diesel og 4,8 prosent for elektrisk / hybrid. i siste måned, vekten av bensin i det globale bilmarkedet fortsetter å få bakken, med en forhold på 47,5 prosent for bensin biler, diesel for 47,3 og 5,2 prosent for hybrid / elektrisk.

Husk også at de fleste av hybrid og hybrid-biler plugg De solgte i vårt land inkluderer bensin-motor som forbrenningsmotoren i hybridsystemet (I tilfelle av det spanske markedet, Peugeot 508 RXH HYbrid4 i sin versjon og Volvo V60 D5 Twin har en Dieselmotor i hybridsystemet).

Mer biler Diesel: mulige årsaker

Det er flere grunner som kan forklare endringen i trenden som opplever det nye kjøretøy markedet i Spania.

En første faktor er den større sosial bevissthet om skadelige miljøfarer og helse for folk i forbrenningsmotorer, både bensin og diesel. I tilfelle av sistnevnte, flere gjennomgåtte studiene de har forsøkt å bevise at utslippene av en dieselmotor er mye mer skadelig for mennesker og levende vesener enn bensin.

I tillegg til dette økt sosial bevissthet, må vi markere usikkerheten borger før du fortsetter restriksjoner allerede annonsert av begge regjeringene i enkelte europeiske land (Storbritannia og Frankrike De har allerede annonsert at forby fremtidig diesel og bensin) biler som bystyrene i de store byene. En sammenstilling av dette, minnes vi de siste episodene av høy forurensning i Madrid (se hvordan protokollen er aktivert antipollution i Madrid og mulige scenarier)

En tredje faktor som kan forklare dette situasjon er stor teknisk forbedring de har opplevd bensinmotorer, spesielt i når det gjelder forbruk, med bruke mye mindre drivstoff enn bensinmotorer for noen år siden.

Til alt dette må legges Usikkerheten av utseendet på mulige mekaniske sammenbrudd. De siste månedene har de vokst betydelig sammenbrudd av dieselbiler, mange av dem på grunn av flere og vedvarende problemer i partikkelfilter.

Adblock
detector