Fiat Panda 4x4 och Trekking

Fiat Panda 4×4 och Trekking

Det är en av de minsta 4×4 marknaden, men inte mindre kapabla. De grusvägar är deras naturliga miljö, men staden rör sig också som en fisk i vattnet.Fiat Panda 4x4 och Trekking

Att vara en giltig modell "off road" du måste börja och slå Panda 4×4 klättring eller, liksom Fiat kallas denna version med fyrhjulsdrift, perfekt uppfyller. Till att börja med har formgivarna valt införliva ett antal detaljer som ger den typiska aspekten av föreliggande SUV, men utan att förlora identitet Panda 4×2. Därför finner vi aluminium färgelement i främre och bakre stötfångare för att visa närvaron av metalliskt skyddande underreds. De har också lagts två nya färger intervallet, till "klänning" kamouflage, den “Orange Sicilia “ och ‘grön Toscana “. Inuti kopiera stilen på hans bröder 4×2, med smärre skillnader, såsom nya färger för sitsklädseln, dörrpaneler med tillämpningar av konstläder och ett nytt förvaringsfack för att lägga till 14 som redan skryta versioner 4×2.


När klädd 4×4, och staden i backspegeln, är det dags att lämna asfalterade vägar och påbörja äventyret i bergen. Den nya generationen av Panda 4×4, Fiat rör sig över den viskösa kopplingen mellan de främre och bakre differentialer. istället förespråkar en permanent fyrhjulsdrift systemet elektroniskt styrda kallas "vridmoment på begäran", så det är en elektronisk styrenhet som är ansvarig för att fördela dragkraft i både fram- och bakaxlar baserade på plant underlag grepp. Dessutom, lägger till en funktion ELD (Electronic Låsning Differential), som i slits med liten grepp, vad den gör är att stoppa hjulen slirar och överföra den drivande kraften till hjulen som har bäst grepp plats. För att aktivera det, ja, måste du trycka på en knapp placerad framför shifter och cirkulerar inom 50 km / t. Fiat ger också nya skor denna Panda 4×4, 175/65 R15 däck M + S, för att förbättra prestandan när asfalten slutar.

Två motorer är ansvariga för "ge upp" denna Panda 4×4, bensin och en diesel, båda med stopp / start-systemet. Detta är den nya motorn 0,9 Twinair Turbo och 85 HP 1,3 Multijet 75 hk, respektive, i samband med en manuell sex relationer. Testkörningen hade möjlighet att göra det med den första och det första vi ser är en ökning av vridmomentet och mycket kort första växling, vilket gynnar börjar på branta sluttningar. Dessutom, Fiat har ökat höjden från marken -16 cm i Multijet versionen och 15 cm i Twinair turbo-, tillhandahåller denna Panda AWD bra vinklar, både ingång och utgång, att övervinna hinder -20 och 36º respektive.

För dem som gillar ett fordon med all-terrain image, men vars användning kommer att vara i högsta grad urban, de inte behöver oroa sig eftersom Denna Panda 4×4 uppfyller perfekt i staden. innehåll konsumtion under 5 l / 100 km och den typiska hanteringen av ett verktyg tack vare sin längd på 3,68 meter, vilket inte negativt påverkar inre rymlighet. Tvärtom. Dessutom medger den glidande baksäte flera lösningar interiör konfiguration beroende på belastningskrav. Och om inte det vore nog, kan det främre passagerar införliva en helt liggande tillbaka vilket ökar dina chanser. Och tala om andra intressanta tillval är vi kvar med Blå&Me TomTom 2 LIVE och "Stad Brake Control" att färdas i mindre än 30 km / t och om den upptäcker ett hinder framför fordonet kan automatiskt bromsa om föraren inte ingripa.

Pris och storlek få alternativ du hittar på marknaden. I sitt segment, bara fann vi en Suzuki Swift med fyrhjulsdrift och 95 hk motor 1.2. Om du letar efter en billig och liten 4×4, kommer detta att vara din bil.     

Tillsammans med Panda 4×4, Fiat föreslår en annan version med efternamn Trekking. Bara inte luras av namnet eller SUV makeup faktiskt dela alla de estetiska element med Panda 4×4, med undantag för aluminiumhjul (i stället för polerat) och frånvaron av skyddsplåten silver. Trekking är inte en 4×4, men inte heller är en 4×2 att använda. Låt mig förklara. Fiat använder en intelligent framhjulsdrift system, som man kallar “Traction +”, som gör det möjligt, när det blir komplicerat och förlora greppet på ett hjul, öka bil. För att aktivera den, måste du trycka på en knapp på instrumentpanelen och cirkulera mindre än 30 km / t. Väl i drift, till en total eller partiell brist på greppet i ett av drivhjulen, systemet kommer att göra är att stoppa den och sänder moment till hjulet i kontakt med marken.

Denna Panda Trekking Det kostar 1.800 euro mindre än sin bror 4×4 och det finns med samma motorer samt en version Natural Power 80 hk, tankas av metan med CO2-utsläpp på endast 86 g / km och förbrukning av endast 3,1 liter / 100 km. För vänner av siffror, enligt Fiat, Denna Panda autonomi kan nå 900 kilometer. Som ett nytt tillägg, införlivar Natural Power-plattformen 4×4, att placera de två cylindrarna i baksätet.

Adblock
detector