Formel 1: noterar Japans Grand Prix 2015

Formel 1: noterar Japans Grand Prix 2015

Mercedes efter kraschen i Singapore, är allt tillbaka till 'normal' Lewis Hamilton på Suzuka lagt sin åttonde seger för säsongen och smeker titeln.

Japans Grand Prix 2015: Race

Japans Grand Prix 2015: Race

Japans Grand Prix 2015: Race

Japans Grand Prix 2015: Race

Vilken tävling!

På bara en månad, för att hålla jämna steg, Lewis Hamilton Du kan fira sitt tredje mästerskap i världen i Formel 1. Om du vinner de kommande tre tävlingar i GP i Mexiko kommer att vara vinnaren bara två tester sedan dess avstånd från framsidan av World Cup efter loppet på Suzuka är 48 poäng. Den brittiska förare placerades först i de första hörn och från den andra positionen på nätet och gav inget alternativ till sina konkurrenter. Nico Rosberg misslyckades igen vid start och hörn av hans följeslagare, sjönk till fjärde plats, men sedan slutade han tvåa. Lewis matchar myt och Ayrton Senna i F1 segrar (41).

GP Japan 2015: loppet

anmärkningsvärd

Det är vanligt att se Sebastian Vettel i detta avsnitt. Hans bok är att mästerskapet, även om Suzuka (tredje) gav 3 poäng i hans kamp med Rosberg om andraplatsen. Hur som helst, vara med och slåss så är redan en merit, ser styrkan i Mercedes i år. Vettel Det är fortfarande den näst mest konsekventa ryttare av året och det finns resultaten; Dessutom, en fördel med 99 poäng till sin följeslagare team, Kimi Räikkönen, fjärde på Suzuka.

hård

Det var inte en trevlig helg för Fernando Alonso. Suzuka krets är den mest krävande i kalendern och kräver en bra bil, som han inte har, emellertid det kompenserad pilot dos att placera dess långsamma McLaren i elfte slutläge, när lagkamrat Jenson Button kan endast hantera 16. "Jag kör med en motor GP2", Det var skarp budskap som lanserade den spanska radio i mitten av loppet, tillsammans med ett rop av hjälplöshet, se hur även du enkelt Sauber fråga. En fras som förrådde hans rage efter en katastrofal säsong. Kommer de bättre tider för honom i F1?

GP Japan 2015: loppet

överraskning

teamet Lotus gjorde sina två piloter i Japan: Grosjean sjunde och åttonde Maldonado, befästa sin sjätte plats i konstruktörs mästerskapet. Verkar de sista tävlingarna för denna duo tillsammans i F1 ... medan Pastor har bekräftats för 2016 i Lotus, Romain Grosjean verkar peka på den nya lag som kommer att landa i formel 1 nästa år, Haas.

Bästa häromdagen ...

En annan ryttare som drabbats av en stor tid i Suzuka: Russian Daniil Kvyat hade en tung krasch i de sista ögonblicken av Q3 på lördag, nästan helt förstöra hans Red Bull. Söndag kom ur gropen-lane och problem i bromssystemet, ingenting kunde göra för att få sin bil till 13th.

GP Japan 2015: loppet

- Spanska anmärkning:

Fernando Alonso (11: e): 7.

Carlos Sainz (10: e): 6,5.

- Krönikan av vår särskilda sändebud, José María Rubio, den japanska Grand Prix.

Adblock
detector