Mercedes AMG GT S, den nya säkerhets bil F1

Lite över en vecka före starten av 2015 Formel 1 säsongen har bekräftat vilka fordon kommer att fungera safety car och medicinsk bil är båda helt nytt: Mercedes AMG GT S, som ersätter " gullwing 'SLS AMG GT, Mercedes C63 och S, respektive.

New Safety Car och medicinsk bil för formel januari 2015

New Safety Car och medicinsk bil för formel januari 2015

New Safety Car och medicinsk bil för formel januari 2015

New Safety Car och medicinsk bil för formel januari 2015

De två bilar i teamet Mercedes De kommer inte att vara ensam i backen under 2015 World Formel 1. regerande mästare kommer återigen att åtföljas av två bilar av den tyska marken, vilket i sin tur levererar bilsäkerhet och medicinsk Car maximal kategorin bilen i världen. Och det gör det med viktiga nyheter.

som Safety Car, och efter fem år, den 'gullwing' SLS AMG kommer att ersättas: Fånga vittnet den nya superbil utvecklats av AMG, Mercedes AMG GT S, som kommer att lämna spår under tävlingarna att omgruppera bilarna när det finns någon form av fara och / eller olycka.

Mercedes AMG GT S F1 Safety Car 2015

Med undantag för egna detaljer på kroppen för att skilja som säkerhet bil som logotyper eller taklampor, Mercedes AMG GT S hålla oförändrad dess egenskaper Street modell. Det vill säga, konserver 4,0 V8 biturbo samma mekaniska bensin, med 510 hk och 66,3 mkg vridmoment den som är associerad med den kända automatiska dubbelkoppling 'AMG Speed ​​DCT-7', det slungades från 0 till 100 km / t på 3,8 sekunder och även 310 km / t toppfart. För att ge mer 'god stämning' till sina utgångar för att spåra, har avgassystem 'Performance', vilket ger en starkare och mer sportigt ljud.

Vid ratten blir för sextonde säsongen i rad, den tyska förare Bernd Mayländer, 43. Vid sin sida kommer att bli den brittiska Peter Tibbetts, bränsle analytiker FIA, som ansvarar för radioöverföring med tävlingsledningen och kommer att ha tillgängliga två system integrerade radiofordons, den 'Mashalling System " att veta vilken flagg vid alla tidpunkter och två iPads att följa tv och tider i realtid signal.

Mercedes-AMG levererar dessa fordon sedan 1996. Under den senaste säsongen, kom säkerhetsbilen på banan 14 gånger under 10 av de 19 tävlingarna.

Mercedes C63 AMG Estate Medical Car S F1 2015

Mercedes C63 AMG Estate S, medicinsk bil

Star varumärke kommer också att ge medicinsk Car den formel 1. Nya C63 kommer att vara en familj, men den här gången den nya Mercedes C63 AMG Estate S med samma motor, transmission och avgassystem AMG GT: den V8 biturbo 4.0, också 510 hk men med 71,4 mkg maximalt vridmoment och acceleration spår 4,1 sekunder.

När det gäller medicinsk bil, kommer din roll att vara delta så snabbt som möjligt för piloter är inblandade i en olycka på väg. Det är bilen som ingen vill se under tävlingarna, eftersom dess utgång innebär oftast en starkare än normalt olycka. För sjukvården, den sydafrikanska piloten Alan van der Merwe kommer att ansvara för att leda FIA Medical Officer, British Dr Ian Roberts, 51, och en eller två medföljande läkare i baksätena, båda specialister vald från ett sjukhus nära varje krets.

Den kommer att ligga bredvid säkerhetsbilen i depån under tävlingen, efter att ha stängt grillen för alla raser i formationsvarvet. Han kommer också att ha den speciella logotyper med formel 1, den speciella lampor i taket och alla radiokommunikationsutrustning och iPads i passagerarutrymmet. Dess stora stammen av 490 liter skall förses med Full medicinsk utrustning, Det är bland annat defibrillator och respirator.

Adblock
detector