Fernando Alonso med Renault, vinnande kombination

Snacka om historien om Fernando Alonso Renault talar om. Tillsammans uppnått de bästa resultaten från spanska pilot, med sina två världsunik.

Fernando Alonso och Renault

Fernando Alonso och Renault

Fernando Alonso och Renault

Fernando Alonso och Renault

Fernando Alonso Han tillbringade sina bästa år Renault F1, situation som skulle kunna hända igen nästa säsong 2018. Renault uppnått sina två världen och han bröt betydande hinder för både den spanska sport och för Historia med Formel 1. Alonso blev yngste i historien att göra en stolpe, sedan få en vinst och slutligen vinna en World Pilot, Förutom att vara den första spanska som klättrade på toppen av pallen i både karriär i slutet av mästerskapet.

den historia Alonso-Renault duo går tillbaka till 2000. Alonso hade vunnit Formel Renault i år 99. Det hade ersatt Marc Gené i Campos Racing och under det första året deltagande vann mästerskapet. Efter en kort snålhet i Astromega Formel 3000 lag, lag Renault bana, Han undertecknades 2000 för den franska varumärket. Flavio Briatore Fernando var intresserad av att veta i en testdag Ferrari och flyttade sina intressen att knäppa spanjoren. Alonso tillbringade sina första två säsonger på lån till Minardi F1. År 2002 lämnade han det italienska laget och blev Renault testare för, 2003 för att bli en officiell drivrutin, ersätter Jenson Button som lämnade för Bar-Honda.

Fernando Alonso på Renault

I hans första säsong som en fabrik ryttare Renault vann sin första pole och hans första seger i det ungerska Grand Prix, men det var inte förrän 2005 när det skulle uppnå sitt första VM. med 7 segrar, 6 poler och 15 pallplatser, blev den yngste mästaren World of F1 historia. Han upprepar triumf 2006 en minnesvärd slagsmål på rätt spår, med rivaler som Schumacher eller Raikkonen. År 2007 undertecknade han för McLaren och efter en svart år personligen, inte i idrott, Han återvände 2008 undertecknandet av diamant. Renault var inte längre lika konkurrenskraftiga och ändå lyckades till slut femma i mästerskapet med två segrar och tre pallplatser. År 2009 bara han uppnått en seger i Malaysias Grand Prix kontroversiell. Den bristande konkurrenskraft Renault gjorde honom teckna Ferrari 2010.

Du kanske också är intresserad av:

Officiell: Carlos Sainz i Renault

Alonso inte lämna F1

Officiell: Honda kommer att utrusta Toro Rooso 2018

Officiell: McLaren med Renault