Rutiner för att registrera en utländsk bil i Spanien

Rutiner för att registrera en utländsk bil i Spanien

För att köra din bil utomlands i Spanien är en förutsättning för inskrivning förändring. Vi berättar hur man gör det och hur mycket det kan kosta.Rutiner för att registrera en utländsk bil i Spanien

Artikel 62 i lag 6/2014 av den 7 april på Trafik, biltrafiken och trafiksäkerhet klargör skyldighet “bör bli föremål för definitiv registrering i Spanien fordon som används i spanskt territorium av personer eller företag som är bosatta i Spanien eller som är innehavare av anläggningar i Spanien”.

Det första vi gör är att bestämma hur vi ska ta bilen utomlands: bil, tåg, båt … Det beror också på den slutliga kostnaden för hela registreringsprocessen. När fordonet redan i Spanien, är det första steget att gå med honom att tillbringa trafiksäkerheten vid varje auktoriserad serviceverkstad, bearbetning som krävs även om fordonet tar slut passerar sitt ursprungsland. Priset på ITV varierar inte med avseende på en bil med spanska registreringsskyltar, dvs i fallet med en bensindriven bil runt 40 euro, medan om det är en diesel uppgår till cirka 55 euro.

Med ITV i ordning, är nästa steg att betala motsvarande skatter, registrering och cirkulation. Som ni vet, VRT är en procentandel av nettovärdet av fordonet i baserad på CO2-utsläpp Vehikel: under 120 g / km CO2, är undantagen; mellan 120 och 160 g / km CO2, 4,75 procent; mellan 160 och 200 g / km CO2, 9,75 procent; och över 200 g / km CO2, 14,75 procent. den vägskatt Det beror på varje kommun och skattefordonsström, med skillnader som kan variera upp till 600 procent! Denna avgift skall betalas vid den kommun där ägaren av fordonet empadronado.

Det är dags lämna all dokumentation i Provincial Traffic:

1. officiella ansökningsformuläret (finns på webbplatsen för DGT)

2. Avgift för en mängd av 94,80 euro.

3. Namnet på den berörda personen. officiellt dokument som styrker identitet och hållaren (ID-kort, spanska körkort, uppehållskort, pass plus Foreigner Identification Number) adress.

4. Fordons dokumentation. ITV-kort, med rosa och blått blad blad med flit för försäljning.

5. Skatter

– Bevis på betalning eller befrielse Kommunfullmäktige vägskatt i vilken den sökande har sin hemvist (original eller kopia).

– Bevis på betalning, befrielse eller kläm VRT State Skatteverket, utom i fråga om släpvagnar.

– Nya fordon köpt i Europeiska unionen De måste också motivera betalning av moms eller kredit ingå i folkräkningen av skattskyldiga och ark utfärdat av ITV.

– fordon köpt i tredje land måste lämna in den ursprungliga fordons dokumentation och administrativa enhetsdokumentet (DUA) utgivna av tullen, såvida kortet ITV rekord import flit fordon.

– Om det är en begagnad bil förvärvat en särskilt inom Europeiska unionen är det nödvändigt att presentera ursprungliga inköpsdokument (Översatt) och betala den överlåtelseskatt.

När nöjd den här proceduren får du registreringsnumret och definitiv dokumentation. Med detta kan du gå att köpa registreringsskyltar och montera på fordonet. Priset på en registreringsskylt inte överstiger 25 euro.

Du kan också vara intresserad

Överföra bilen: alla formaliteter

Är det obligatoriskt att passera ITV i ditt samhälle?

Knep för att betala mindre vägskatt

Adblock
detector