De mest tillförlitliga minibussar

De mest tillförlitliga minibussar

Tack vare en beprövad teknisk bakgrund, Mazda 5, Dacia Lodgy, Renault Scénic och Toyota Verso är krönt som minibussar med färre haverier enligt vår studie tillförlitlighet Autopista göras med L’Automobile.

De mest tillförlitliga minibussar

De mest tillförlitliga minibussar

De mest tillförlitliga minibussar

De mest tillförlitliga minibussar

VW Touran. 13 av 20

Det har upplevt haverier att tillverkaren har löst ganska långsamt. Sålunda, TDI insprutningspumpen visar en återkommande svaghet tvåmassesvänghjul motor, koppling och turbo till 2006. Den Obstruktion av EGR-ventilen har blivit en huvudvärk, samma som FAP, även på nyare modeller. I 2,0 TDI, vissa porösa cylinderhuvuden, tills 2009, så att oljekylare förlorar täthet, fram till mars 2009 DSG6 box och nyligen kumulativa DSG7 dysfunktioner. Botemedlet är en enkel ersättning omprogrammering av elektrohydraulisk styrning.

Kvalitet. 3 av 5

den instrumentbrädan utformning förblir nästan oförändrad under ett årtionde. Om beläggningen mjuk och vård som ges till invändiga inställningar är lämpliga, har presentationen förlorat sin lyster.

vår åsikt

Lanserades 2003 och renoverades 2006 och 2010, bevaras, tack vare sin robusta bild, hög popularitet. För sinnesro undvika om du köpa en begagnad, pre-2006 modeller.

Mazda 5. 18 på 20

Med undantag för rutinmässigt underhåll, Verkstadsbesök Mazda5 förblir knappa. Men i april 2013 1,791 dieselversioner var tvungen att göra ett obligatoriskt stopp för att styra motor förvärmning system. En anteckning också, onormal olja nedbrytning och igensättning av partikelfiltret, särskilt i samband med en allmän användning. Dessutom har Mazda5 en utmärkt merit.

Kvalitet. 3 av 5

Den strama presentation går hand i hand med en upplevd kvalitet minskar. medan aggregat är inte ifrågasätts, emellertid visar liten tunn och resistent plast.

vår åsikt

I skuggan av stjärnorna kategorin tar han en diskret karriär. Det är inte motiverat med tanke på dess utmärkta prestanda och tillförlitlighet nivå.

Dacia Lodgy. 17,5 på 20

Tekniskt sett är Lodgy bygger på samma princip som andra Dacia modeller. Recept lönsamt eftersom det visar en MPV lugn som många avundas. Med undantag för några korrigeringar före leverans (baklucka, airbag, bromstrummor …), fel påverkar GPS-navigationssystem (frusen skärm och misslyckanden av olika drift).

Kvalitet. 2 av 5

Till detta pris, kan du inte få allt, den Lodgy är nöjd med hård plast och ett medium finish. Dock inte ansträngningar i presentationen.

vår åsikt

Praktisk, lite Rustik, har Lodgy en bra pris-utrustning tillförlitlighet och sömlös. Ett löfte uppfylls som låter dig förlåta din grundläggande presentation.

Renault Scénic. 16,5-20

Efter en andra generation att glömma, Renault ville “göra fred” och återställa sitt rykte för tillförlitlighet. Tillverkaren har åter de tekniska delarna av den gamla Scenic, fiabilizados i slutet av sin karriär och nu Det visar ett annat ansikte, även om vissa problem har bestått i de första enheterna. Detta är fallet med tabletter och bakre tallrikarna den sista biten, relaterade till dålig kalibrering av den elektriska parkeringsbromsen slitage. Fram till september 2009 belysning airbag varningssensor Det kräver ersättning av ECU. Denna dom har genomgått en intern teknisk anmärkning och solenoidventilen turbo, tvåmassesvänghjul (2,0 16V och 1,5 dCi diesel) eller risk för nötning av bandet på 1,5 dCi.

Kvalitet. 4 av 5

medan presentation och efterbehandling Renault Scénic är helt tillfredsställande, ägarna är mer kritiska uppställningar, ursprung många ljud i kupén. Vissa enheter påverkades av den förtida slitage på ratten och växel hastighet, fram till mars 2012.

vår åsikt

Kom, allvarliga skador efter en svart period, Renault godkänd, med den tredje generationens Scénic, uppnå lösa in sina fel. En observation som gäller särskilt för diesel 1.5 dCi, vars tillförlitlighet är inte sämre mer sedan 2010.

Toyota Verso. 16,5-20

Enligt ägarna, Verso Det har sällan visat svagheter. Däremot har den japanska tillverkaren gjort många förändringar i block för att justera den onormala dieseloljeförbrukningen och kylvätska fram till februari 2011 och effektförlust till hösten 2011 (bulthuvudet och injektorer).

Kvalitet. 3 av 5

Verso är långt ifrån referens. Med undantag av mjuk beläggning på instrumentpanelen, plaster, sköra är resultatet av besparingar. Läderratt visas fram till december 2011.

vår åsikt

För några år, verkar det som Toyota har förlorat lyster för pålitlighet, särskilt när det gäller dieselmotorer. En bildskärm, versioner före 2012.

Peugeot 5008. 16 av 20

Efter mer än fyra-åriga karriär, 5008 kan skryta med en bra balans, om han inte hade begått några synder ungdoms. I förhållande till chassit, slitage kopplingslagret (5-hastighet), fram till början av 2010; den ratt vibrationer under bromsning, fram till december 2012, andra växeln hoppning till maj 2013, Jag avhopp stötdämpare fram November 2013 … den Elektriska problem är ofta kopplade till generatorn spänning. Bensin versionerna är föremål för en offsetfördelning (1,6 THP), fram till september 2010 på grund av en dränerings vattenpumpen, fram till oktober 2012 … Arbetet med diesel är begränsade till programuppdateringar, med undantag för distribution buller och störning av 2,0 HDi FAP.

Kvalitet. 4 av 5

Med tanke på den upplevda kvaliteten, 5008 förtjänar full poäng. Materialen glädjande, den aggregat, bra räkningen. Vissa improvable detaljer som bakrutan ramen, eller liner slitage läderratt till april 2013, eller skära den indragbara skärmen GPS fram till slutet av 2013.

vår åsikt

Peugeot minibuss kan köpa slutna ögon. I de modeller som används ovan bör övervakas, men i versionerna Diesel Euro5 allmänhet producerats sedan 2010 räddades.

Ford C-Max. 16 av 20

Jämfört med första C-Max är dag och natt. Denna andra generationen Det har väl utformade och de problem som identifierats är inte av allvarlig art. I bästa elektroniska omprogrammering färddator och styrenheten dieselmotor. Om de inte har alltid varit oklanderlig tillförlitlighet i den gamla motorn 1.6TDCi de har fått tillförlitlighet sedan 2010.

Kvalitet. 3 av 5

Upplevd kvalitet har gått från en generation till en annan. den Endast ägare klagar över bullernivån av bakdörrarna Glider i Grand C-Max.

vår åsikt

I sina tre år av marknadsföring, C-Max har just varit tal i fråga om tillförlitlighet. Hans nya bensinmotorer är dåligt säljs medan diesel är gamla bekanta.

Opel Zafira Tourer. 16 av 20

Zafira visar utvecklingen av varumärket. den Återkommande problem har gett upphov till specifika problem som omfattas av korrigerande åtgärder i verkstaden eller själva kedjan. Att notera, den förlust av kylmedel i Diesel (EGR ventilhuset) och effektförlust (löses genom omläggning eller rengöring fjärils entré).

Kvalitet. 3 av 5

den utmärkt yttre intryck kropp av Zafira dämpas med en inre kammare, i vilken är sett spara vilka material Den hänvisar till.

vår åsikt

Lanserat två år efter Astra, Zafira Tourer ignorerar de tekniska problemen i plattformen Astra delar med honom. Men freckle vård för mycket mindre yta.

Škoda Roomster. 15,5-20

Skoda har bemästrat återvinning av tekniska element, visar en styrka inte sett i andra VW Group varumärken. Om svagheter, det nyckfulla överföring i tredje och fjärde (synkronisering), tändsensor precalenamiento av diesel i 1,9 och felfunktion 1.6TDi (FAP ventil, EGR, effektförlust).

Kvalitet. 3 av 5

den utmärkt yttre kropp tryckning av Zafira Det dämpas av ett innerfack att spara vilka material som avses uppskattat.

vår åsikt

pragmatik, den Romster Skoda vuxit fram som ett alternativ till Renault Kangoo och Citroen Berlingo, ett attraktivt värde. Czech lägger till en hög grad av tillförlitlighet.

Citroën C3 Picasso. 15 till 20

den problem hänför sig huvudsakligen till de modeller som tillverkats fram till 2010. De omfattar förstörelse clutch stopp, fram till januari 2010, inte nedväxling fram till maj 2010 koppling – fricción, startproblem i 1.6 HDi fram till juli 2010. Även en lukt av avgaser i kupén, nedbrytning av transmissionsremmen och ett fel i EGR-ventilen. I versioner av läckande bensin kedjesträckare, från april 2010 till mars 2011 förlorade makten fram till oktober 2010.

Kvalitet. 15 till 20

Attraktiva på utsidan, Ungefärliga justeringar döljer både kropp och instrumentbrädan och säten, sålunda, sprickor före inuti. Den tunna filmen av plast, känslig för repor.

vår åsikt

Om vi ​​värderar denna C3 Picasso för sin första och ett halvt år, är balansen inte mycket positivt. men det franska märket har snabbt korrigerat problemen dök upp, efter 2011 och framgångsrikt.

Mercedes klass B. 14,5 av 20

Liksom sin föregångare, har han upplevt skakig start. Rolling tåg är i rampljuset: vibrerande ratten, framaxeln kritan (Hjullager), avviker fordonet från banan, fram till maj 2013 chirp riktningen (kolumn skift) … I diesel, fortsätter DSG-växellåda 7G-DCT att misslyckas.

Kvalitet. 4 av 5

Inget att säga om materialet, även om en lägre stringens vid tillverkningen är en bruskälla i passagerarutrymmet (dörr trim, pelare B och bälten) och nivå bakluckan.

vår åsikt

Dess tillförlitlighet är inte upp till rykte Mercedes, även om tillverkaren Det bestäms att korrigera, ingrepp i verkstaden, Ungdoms misslyckanden kopplad till den nya plattformen.

Opel Meriva. 14,5 på 20

Återigen igen~~POS=HEADCOMP, styrning i hårkorset efter modeller 2010 och 2011, måste pumpen vara cambiada- som stör multiplex kommunikation. I Diesel, stör EGR-ventil, 1.3 CDTI och 1,7 CDTI FAP colmatado fram till 2011. Vi citerar också ABS-varningslampa och låsning av den elektriska parkeringsbromsen.

Kvalitet. 3 av 5

Mer attraktiva än tidigare, presentationen av Meriva masker besparingar. Materialen är korrekta fakturor och aggregat inte har den vanliga grundlighet.

vår åsikt

Generationer passera, men vissa problem Opel Meriva inför, särskilt under de första två åren, de stannar. Betydande framsteg skulle uppskattas med hänvisning till tillförlitlighet.

Ford S-Max. 14 till 20

blandade resultat, åtminstone fram till 2010. Mellan källor till problem, generatorn och EGR-ventilen i 1,8 TDCI. I 2,0 TDCi, koppling, läckor bränsle och motorsvänghjul. Förlust av servoassistans är vanliga, liksom olika driftstörningar (luftkonditionering, styrning …) i samband med motorkabelstammen och GPS, fram till 2010.

Kvalitet. 4 av 5

sportig instrumentbrädan presentation, skulpterade i ett mjukt material som inte förtjänar kritik. Det är dock åtföljas av en bristande noggrannhet i församlingarna.

vår åsikt

Dynamisk och attraktiv, S-Max, vilket Det är helt förnyas inom kort, har starka egenskaper, även om det var i början, fram till 2010, vissa problem. Sedan dess lugn.

Ford S-Max. 14 till 20

blandade resultat, åtminstone fram till 2010. Mellan källor till problem, generatorn och EGR-ventilen i 1,8 TDCI. I 2,0 TDCi, koppling, läckor bränsle och motorsvänghjul. Förlust av servoassistans är vanliga, liksom olika driftstörningar (luftkonditionering, styrning …) i samband med motorkabelstammen och GPS, fram till 2010.

Kvalitet. 4 av 5

sportig instrumentbrädan presentation, skulpterade i ett mjukt material som inte förtjänar kritik. Det är dock åtföljas av en bristande noggrannhet i församlingarna.

vår åsikt

Dynamisk och attraktiv, S-Max, vilket Det är helt förnyas inom kort, har starka egenskaper, även om det var i början, fram till 2010, vissa problem. Sedan dess lugn.

Renault Espace. 13,5-20

Före 2006, dekanus för MPV Han har presenterat flera problem, särskilt i dieselversioner: Turbo brutet i 1,9 dCi, stavar och munstycke slitage i 2,2 dCi, fastklämning av EGR-ventilen, topplockspackning i dCi 3,0 dCi. Nämna ofta elektroniska misslyckanden. Med utnyttjande av restyling april 2006 bättre disposition.

Kvalitet. 3 av 5

trots en fortfarande acceptabel presentation och två uppdateringar, Espace oundvikligen åldrar: Crunches beläggningar, förtida slitage läderratt, fram till 2012 …

vår åsikt

Om du vill ha en generation Espace är nu borttagen, måste du välja en lämplig version. Till inga överraskningar i andrahandsmarknaden, som efter 2006.

VW Touran. 13 av 20

Det har upplevt haverier att tillverkaren har löst ganska långsamt. Sålunda, TDI insprutningspumpen visar en återkommande svaghet tvåmassesvänghjul motor, koppling och turbo till 2006. Den Obstruktion av EGR-ventilen har blivit en huvudvärk, samma som FAP, även på nyare modeller. I 2,0 TDI, vissa porösa cylinderhuvuden, tills 2009, så att oljekylare förlorar täthet, fram till mars 2009 DSG6 box och nyligen kumulativa DSG7 dysfunktioner. Botemedlet är en enkel ersättning omprogrammering av elektrohydraulisk styrning.

Kvalitet. 3 av 5

den instrumentbrädan utformning förblir nästan oförändrad under ett årtionde. Om beläggningen mjuk och vård som ges till invändiga inställningar är lämpliga, har presentationen förlorat sin lyster.

vår åsikt

Lanserades 2003 och renoverades 2006 och 2010, bevaras, tack vare sin robusta bild, hög popularitet. För sinnesro undvika om du köpa en begagnad, pre-2006 modeller.

Du kan också vara intresserad

– Varumärken mest tillförlitliga bilar i Europa, enligt OCU

Adblock
detector