4x4 SUV och mer tillförlitliga

4×4 SUV och mer tillförlitliga

Audi Q3 fortfarande krönt som SUV färre avbrott, enligt förstudie genomförs i samarbete med L’Automobile Highway. Men hans regeringstid hotas av två höga kvalitet koreanska produkter, Hyundai ix35 och Kia Sportage. Alla avvaktan på resultatet av nyare modeller som Captur, RAV4 och CR-V.

4x4 SUV och mer tillförlitliga

4x4 SUV och mer tillförlitliga

4x4 SUV och mer tillförlitliga

4x4 SUV och mer tillförlitliga

Audi Q3

Audi Q3

Tillförlitlighet. 18 till 20

Mer än två år av marknadsföring tillåter oss exakt Q3 robusthet en idé. och det lite att klaga, utom vissa aspekter, såsom chirp gaspedalen, den felfunktion av den elektriska främre fönstren (Vatten infiltration) i modellerna som tillverkas fram till sommaren 2013 eller varningslampa servostyrning, som måste programmeras om till hösten 2013.

Kvalitet. 4 av 5.

Ombord är nivån på upplevd kvalitet bra, men Audi var tvungen att göra eftergifter för att rädda. Hårdplast är viktigare, men dess utseende betyder inte en förlust av värde, men tvärtom.

vår åsikt

BMW X1 konkurrent är Audi Q3 tillverkas i Martorell som du placerar stången i fråga om kvalitet på hantverket och tillförlitlighet, åtminstone hittills.

Hyundai ix35

Hyundai ix35. 17,5 på 20

Det är sant att Hyundai ix35 gjort vänner under sitt första år av marknadsföring, även om det är sant att byggaren har arbetat hårt för att lösa problemen. antingen via omprogrammering (Engine, servostyrning, GPS) eller ersätter delar påverkas, bland andra stavar av stabiliseringsstången och bakre stötdämparna, kopplingspedalen låser dörrarna och instrumentbräda.

Kvalitet. 3 av 5

Mycket mer modern än sin föregångare i presentationen, Hyundai ix35 Det konkurrerar inte med gräddan av produktionen Europeiska. Plaster och ljudisolerande aggregaten är acceptabla utan ytterligare.

vår åsikt

Det är sant att 5 års garanti är inte idiotsäkert, men Hyundai styrka ligger i att ha korrigerat snabbt, under 2010 och 2011, produktion misslyckanden. Efter dess sitter loppet av ix35 i stillhet.

Kia Sportage

Kia Sportage. 17,5 på 20

Tekniskt klonade Hyunday ix Sportage och 35 är tillverkades på samma produktionsanläggning av Slovakiska Kia. I debuten, drabbades den Sportage små serier från samma defekter som Hyundai (tvåmassesvänghjul i 2,0 CRDi, koppling huvudcylinder, kopplare 4×4 manuell växellåda). Men Kia har också genomfört de nödvändiga korrigeringar till nätverket.

Kvalitet. 3sobre 5

Med en modern instrumentpanel design, är helhetsintrycket av Kia Sportage dämpas av detaljer som lack ömtåliga däck och plast. Takluckan är bullriga.

vår åsikt

efter Kia utrota tekniska problem i debuten av sin karriär Sportage visar ett lugnt liv. I vilket fall som helst bättre säkerställa en underhållsverkstad för att dra nytta av korrigeringar.

Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX. 17 av 20

Men föga känd, diesel 1,8 DI-D ASX visas bäst. en enda klagomål: diagnos varningslampa (Learning injektorer) och blockering av partikelfiltret. Buffertar är bullerkällan: ersättningen av bälgen i de främre och bakre stopp på modeller som tillverkas fram till september 2012, då framaxeln (hjullager) creaks låg hastighet.

Kvalitet 3 av 5

ASX är en japansk produkt hundra procent. Därför invändiga material nytta av behandling utan att rodna. Fortfarande dock ljudet av sätena instrumentpanelen och mittkonsolen är något irriterande.

vår åsikt

Liksom sina franska och C4 Aircross 4008 kloner, Mitsubishi ASX har efter tre års karriär, ett lugnande rekord för tillförlitlighet. Enda problemet, den inre kvalitet.

Nissan Juke

Nissan Juke. 16,5-20

Både tekniska anteckningar och yttrandet från ägarna av Juke är eniga: den lilla SUV japanska Det visar väldigt få svagheter. Några av dem har lidit vissa korrigeringar i verkstaden. Såsom är fallet med accelererad förslitning av transmissionsremmen versionerna 1,5 dCi producerade till och med april 2011. Låsen kan låsas (till juli 2011).

Kvalitet. 2 av 5

Här duschat med kritik, material med låg kvalitet i deras tillverkning och skör går igenom en Careless ljudisolering. Fram till juni 2011 försämras målning av den främre stötfångaren.

vår åsikt

I kölvattnet av Qashqai har Juke framgångsrikt mode liten SUV. Om överenskommelse ger honom tillförlitlighet är byggkvalitet förrådd av en oro för brutto besparingar.

Range Rover Evoque

Rand Rover Evoque. 16 av 20

EN Med undantag för strömavbrott (Turbo-kontakt) och läckage i vevaxeln tätningen, Denna 2,2 diesel Land Rover Evoque verkar lugn. Ett samtal pågår i bränslereturröret. Men misslyckanden är snarare för elektronisk beställning (baklucka, pekskärm, bromsar …). Sedan oktober 2013 nätverket "omprogrammerar modulkroppen elektronik (BCM) för att förhindra batteriurladdning.

Kvalitet. 4 av 5

Evoke inte svika ombord, med en modern behandling av raffinerade material. Dörr tätningar måste bytas ut för att eliminera creaks och vindbrus.

vår åsikt

Den Evoque har varit väl tänkt från början, av goda skäl: sexig dräkt under hans brittiska värdar tekniska basen av bevisad Freelander II. Å andra sidan är situationen värdig Range Rover familjen.

BMW X3

BMW X3. 15,5-20

Med undantag för en handfull samtal för att granska, BMW X3 visar utmärkt tillförlitlighet. några problem De kan dock förekomma i samband med tid och kilometer. sålunda, förlust av styrassistans behöver bytas elmotor. Mer allvarligt, diesel 2,0 d (monterade på de 18d och 20d versioner) vet en svaghet i nivå med distributionskedjan.

Kvalitet. 4 av 5

Förlorat möjligheten med den gamla X3 har BMW reviderat sin modell till andra generationen. Särskilt när det gäller material, närmar kvalitet allt Audi.

vår åsikt

En ledare bland premium SUV är BMW X3 slutligen i samklang med den nivå som efterfrågas av BMW. Problemet fördelningen i 2.0D måste beaktas i andrahandsmarknaden.

Volvo XC60

Volvo XC60. 15,5-20

Volvo inte undkomma den vanliga misslyckanden ungdom. Således är XC60 krediteras med ett halvt dussin samtal till rätta kampanjer. 2008 och 2009 har fokuserat på olika elektroniska misslyckanden. Den svaga punkten i femcylindrig diesel förblir partikelfilter hindras, omprogrammeras i 2009 års modeller.

Kvalitet 4 av 5

Volvo står jämförelse med tyska varumärken som ofta nämns. den elegant stil instrumentpanel kombinerat med noggrann kvalitet och väl sammansatta material.

vår åsikt

Raffinerad och välbyggd, XC60 erbjuder nu fullständig tillfredsställelse, enligt användarna. Det har släppts under ansiktslyftning av ett och ett halvt, fyra opublicerade cylindrar som håller under observation år.

Renault Koleos

Renault Koleos. 15,5-20

Ägarna ger noterar denna SUV från Renault. Men upprepar partikelfiltret colmatamiento 2,0 dCi FAP i krackning av styrventiler däcktryck (modeller fram till maj 2010) och motorbortfall av effektfönster vänster fram. Att påpeka risken för användning av vevstakarna (beroende på typ av användning) den 2,0 dCi, som kräver omprogrammering.

Kvalitet. 3 av 5

Den Koleos gör en Samsung kopiera mer än rätt, men kombinerat med en "Jag kan göra bättre". den Ljudisolering bibehålls, men saknar vissa material som står för denna nivå av intervallet.

vår åsikt

Trots ansiktslyftning under 2011, denna modell härrör från M5 Samsungo hittade inte samma framgång i Europa än i Sydkorea, där den förekommer. Det är synd, eftersom det har en god nivå av tillförlitlighet.

BMW X1

BMW X1. 15 till 20

En elektronisk del under kontroll, få problem i nivå med de rullande tågen, X1 kunde ha uppnått en tydlig runda. Det har dock två återkommande problem i diesel 2.0D. Den första är kopplingen, som tenderar att vibrera; den andra relaterad till fördelningen repning kräver ersättning av kedjor, kugghjul och guider.

Kvalitet. 3 av 5

Vid första anblicken, vi är ombord på en BMW. Detta är dock intryck snabbt dämpas av ypperlig kvalitet hårdplast som klär en stor del av inredningen.

vår åsikt

Till detta pris, en obevisbar förvånande finish. Men oron kommer främst från 2.0D, som BMW sedan "döva öron". Skulle bryta sig ur garanti, bättre det vara en mycket lojal kund.

Skoda Yeti

Skoda Yeti. 15 till 20

Utvecklad på en beprövad grund, Skoda Yeti Du måste erkänna vissa problem, mild allt. strömavbrott (Wired) fram till mitten av 2011, fel i kylkompressorn fram till oktober 2011 eller elektroniska buggar (styrning, luftkonditionering, ABS …) tills 2013. 2,0 TDI effektförlust (EGR-ventil eller turbotryck kapsel) och varningslampan FAP (uppdatering).

Kvalitet. 3 av 5

av robust utseende, Mittkonsolen säten, instrumentpanelen och visar luckor församlingar, vilket resulterar i crunches. Fram till maj 2011 kunde takluckan ha läckor eller spricka. Efter problemet var löst.

vår åsikt

I motsats till legenden är Yeti en friendly SUV är mer pålitlig än dess kusin, Volkswagen Tiguan. Tvärtom är byggkvalitet av interiören inte så hårt.

Dacia Duster

Dacia Duster. 15 till 20

Den Duster är mer pålitlig än modeller tre eller fyra gånger dyrare. Men det innebär också en del buggar därefter korrigeras i verkstaden. Detta är fallet ledningen sensormatningstryck, modeller tillverkas fram till augusti 2010 eller låsa växellådan, fram till juni 2010. Användare klagar bränslemätare onoggrannhet, fram till februari 2011 (förändring i indikatorn på instrumentpanelen). Sedan april 2013 reparatör nätverk ersätter kamremmen, som hotar att riva upp till februari 2011. Observera också en svaghet hos kopplingen, och ett fel i 1,5 dCi -reprogramación.

Kvalitet. 2 av 5

Med detta pris Du kan inte förvänta sig mirakel: Båda aggregaten och materialen förbättrad kvalitet. sålunda, många små fel visas irriterande, rapporteras av ägarna till Duster. Otillräcklig ljudisolering, vindrutor på risken för sprickor, lite beständig färg, plast och vibrationer utsatt möbler.

vår åsikt

Med sin oslagbart pris och garanti på tre år är en framgång, till den grad att köparna blunda för deras prestationer och rymma efterbehandling.

Peugeot 3008

Peugeot 3008. 14,5 av 20

Tillverkad på tekniska grunden för den kända 308 visar några problem. Bortsett från Framaxel ljud och "skämt" elektrisk parkeringsbroms, fann de en del problem kopplade till transmissionen: Bad föreställningar BMP6 box clutch slitage på fallet med fem-växlad modeller fram till maj 2010 och den andra hastigheten zum, fram till maj 2013. 1,6 HDi fördelning oxidation och lossa injektorerna. 2,0 HDi FAP blir smutsigt och distribution är bullriga fram till mars 2010. VTi och THP bensin: vattenpump till oktober 2012, temperaturgivare tills November 2013 …

Kvalitet. 4 av 5

Att konkurrera med tyska tillverkare har Peugeot släppt sin spektrum av material gynnande. I stora framsteg, men ändå visar tillverknings metoder. Citat piper infällbar skärmen tills november 2013 sviktande dörrar och fönster och slitage skinn på ratten fram till april 2011.

vår åsikt

Otvivelaktigt, 3008 markerade en ny era i Peugeot i termer av upplevd kvalitet, och du kan se från dig till dig att Volkswagen. Även tillförlitligheten är nu under kontroll, bör övervakas före 2011 modeller.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan. 14 till 20

Det finns flera problem finns i Tiguan. Å ena sidan, belysningen av flera vittnen som behöver omprogrammering växlar. DSG (med oljeläckage och repetitiva misslyckanden) är också i rampljuset, och den elektriska parkeringsbromsen och luftkonditionering kompressor, åtminstone fram till 2009. den 2.0TDI koncentrerar det mesta av kritiken för sin effektförlust relaterade fel injektorer och turbon, medan konsumtionen av kylvätska är relaterad till vattenpump, kylare eller gas recirkulering av topplockspackning.

Kvalitet. 5 av 5

Även instrumentpanelen är identisk med Golf Plus, Tiguan Det visar en elegant presentation. Mjuka material inuti hårdplast surround vackra utseende, alla åtföljs av en noggrann kvalitet konstruktion. Detta utesluter inte vissa ljud möbler, i synnerhet i nivå med dörrar eller panorama taknivå.

vår åsikt

Förutom det byggt som är Tiguan uppvisar en svag balans av tillförlitlighet, som belyser alla Volkswagen luckor. För att förebygga allvarliga brister bör helst väljer renoverade modeller från september 2011.

Du kan också vara intresserad

– Varumärken mest tillförlitliga bilar i Europa, enligt OCU

Adblock
detector