Bilar med fyrhjulsstyrning: allt du behöver veta

Hur bilar arbeta fyrhjulsdrivna? Vad modellerna var pionjärerna? Vad bära idag? Vi svarar på dessa frågor.

Bilar med riktlinjer systemet fyrhjulsdrivna

Bilar med riktlinjer systemet fyrhjulsdrivna

Bilar med riktlinjer systemet fyrhjulsdrivna

Bilar med riktlinjer systemet fyrhjulsdrivna

den Fyrhjulsstyrsystem system för bilar Det är vanligtvis kallas 4WS, engelska “Fyrhjulsstyrning», Även om varje tillverkare använder sitt eget namn, till exempel med fyrhjulsdrift eller annan teknik. Hur som helst, varje valör vi hittar på marknaden svarar på patent innovationer som utvecklats av varje märke för detta ändamål.

De är inte alltför många styr bilar med fyrhjulsstyrning. Men vi har haft tillfälle att se ett femtiotal street modeller med detta system i hela fordonsindustrin historia. Här lyfter vi fram bara de mest ökända, men det är klart att systemet Det ger dynamiska fördelar i beteendet hos fordon. EN låg hastighet, den rörelse av bakhjulen i motsatt riktning till framhjulen, Det gör avståndet striden nästan reduceringar, vilket minskar rotationsvinkeln och få smidighet för stadsturer. När mer än en viss hastighet, fyra hjul kretsar samhörighet (Eller på liknande sätt), Vilket gör att minska gungande den karosseri i filbyten, tillhandahålla försäkran och säkerhet längs fordonets stabilitet.

nätet bedömning av din begagnade bilFyrhjulig styrsystemet: kör

den bakaxel styr bilar Det började med en enkla mekaniska manöverdonetbärare den bakaxelupphängning, stället för att vara fixerad vid chassit, med användning av en elastisk anslutning som medger begränsad rörelse. På 80-talet, används Honda en mekanism framåt rörelse av ratten, både framaxeln och den bakre, eftersom det är vanligt i kommersiella fordon utrustade med två axlar riktlinjer. Dock har elektronik varit på frammarsch, och i fallet med Nissan, blev helt elektriska åren denna åtgärd. För närvarande vissa bussningar svänga runt en axel som driver bakhjulen. Dessa bussningar arbetar under styrning av en elektrisk motor. Sålunda, är den avsedd att styra graden av rotation av hjulen genom att analysera olika parametrar såsom hastighet, rattvinkel, bromspåverkan och accelerator, tvingar lateral och longitudinell vridning, eller villkor trottoar bland annat. Det är endast på detta sätt som ger större säkerhet och effektivitet till den dynamiska beteende fordonssystemet.

BMW 325Bilar med fyrhjulsstyrning: några av pionjärerna

Stoewer R180 / BMW 325 (1936)

i 1931, den tyska tillverkaren Stoewer Han gjorde den första militära terrängfordon fyra styrhjul och motor, Greif kallas Junior. År 1936 var denna teknik som tillämpas på modellen Stoewer R180 -R200 mellan 1936 och 1940. Denna modell har tillverkats i BMW-fabriken i Eisenach, även marknadsförs som BMW 325, samt på grund av att tillverkaren hanomag tEnia i Hannover, under beteckningen Type 20 B. rode en sexcylindrig motor av 50 hästkrafter, som inte fungerar som i BMW 326 och 328, på grund av den extra vikten av 600 kg, utan begränsning gjorde adress på bakaxeln från 1940.

Mercedes Benz 170 VL (1936)

För sin del, Mercedes svarade 1936 med en militär modell som kallas 170 VL kunna vända 7 meter i stället för 12 som använde 170 V turism från vilket det kommer. Från 30 km / t hastighet, styrsystem till alla fyra hjulen Det är frånkopplad för att undvika stabilitetsproblem. Rider på en fyrcylindrig motor av 1697 cm3 utvecklar 38 hk och nådde 82 km / t toppfart.

Mazda (1980)

Den japanska märket fick sin första patentsystem 1965, men inte förrän 1980-talet då fulländat dess drift, tillåter föraren att välja rotationsriktning för bakhjulen -as motsatta eller parallella med delanteras-, även om systemet var automatiserad överstiga 40 km / t. Både den första och den andra generationen Mazda MX-6 4WS adress besatt, förutom MX-7 eller GTO.

Nissan HICAS (1985)

Nissan också utvecklat system som kallas integralstyrning HICAS -Hög kapacitet Aktiv styrning– han använde i sportigaste versionerna av lådan R31 den Skyline 1985. HICAS är en ansluten till servostyrning hydrauliska manövreringsorganet beteende varierar beroende på de variabler som var olika elektroniska sensorer. För närvarande är det helt elektroniskt, är att Infiniti var det första varumärket att lansera en modell med rent elektrisk styrning, även om säkerhet kommer aldrig helt eliminera den mekaniska förbindelsen. Mark gav detta system modeller som 180SX eller 300ZX, liksom Infiniti Q45 eller Q70.

Honda (1987)

slangbella också att han valde den 4WS systemet ridning i den tredje generationen Prelude och upprätthålls tills 2001, den femte och sista upplagan modell. Varumärket också monteras denna teknik i Accord 1991 men det hamnar eliminera det vid den senast kända generationen.

Renault Laguna GT Coupe 4ControlRenault 4Control (2007)

Den franska varumärket introducerades sitt system för fyrhjulsstyrning “4Control” i Laguna GT, som skulle sträcka sig till andra versioner av Laguna. Salongen förbättrades dynamiska beteende och Caló bland alla som hade möjlighet att prova det. Renault behåller idag sitt system för fyrhjulsstyrning i de senaste modellerna.

Bilar med fyrhjulsstyrning: de nuvarande modeller

BMW 7-serie

Den bayerska varumärke tar upp detta system som ett alternativ i sin sport 8 Series 1987 och serie 2009 7. Men nu också monterad på den senaste generationen av sin sedan representation under namnet “Integral Aktiv styrning”. Till 60 km / t hastighet, de bakre hjulen vända i motsatt riktning mot framaxeln.

Porsche 911

Porsche infördes detta system i den senaste generationen av Porsche 911, som medger att 2,8 ° rotation på hjulen på bakaxeln. Upp till 50 km / t, är mot framsidan och från 80 km / t på solidaritet mening. Detta system kommer att omfatta alla versioner av 911 och 918 hybrid superbil.

Renault Talisman, Renault Espace och Renault Megane GT

Renault återinförs 4Control teknik och verkar satsa mer än någonsin, denna berömda system som redan tillämpas i Laguna. Du kan hitta i större modeller som Renault Espace eller Renault Talisman, men nu i version GT dess kompakta Mégane. Den franska tillverkaren bekräftas att förbättra det dynamiska beteendet hos sina fordon med denna enkla teknik.

Ferrari GTC4Lusso

En av de senaste Ferrari, den GTC4Lusso, är laddad med teknik, bland vilka är de Fyrhjulsstyrsystem systemet. Det verkar helt uppenbart, men efter att insatsen Porsche och Ferrari av fyra styrhjul, denna teknik skulle kunna dyka upp med kraft. Och det finns många fördelar som allt mer populär.

Du kan också vara intresserad

– Allt om biltekniken

– Hur hybridbilar Work

– Dieselpartikelfilter: alla frågor och svar