Dieselpartikelfilter: alla frågor och svar

Dieselpartikelfilter: alla frågor och svar

Läs här om du köper en bil med en dieselmotor … eller så kan du betala dyrt. Det kanske inte är den bil du är intresserad: skylla partikelfiltret.Dieselpartikelfilter: alla frågor och svar

Innan jag berätta allt den information som genererar Dieselpartikelfilter, bör titta på nutidshistoria. För några år sedan, mode Det köptes en dieselbil. Vid slutet av dagen, deras motorer längre lät som före eller vibes de hade minimeras. hade också tagit slut när diesel De ansågs "Percherons" av lacklusterkapacitet, som kostar dem en värld revving upp och kunde nu Kör som de bästa bilar med motorer bensin… även jag hade bilar, och inte ett fåtal, med förmåner sports. Även om det slutliga kroken var att för några euro mer än vad det skulle kosta samma bil med bensinmotor med liknande effekt, diesel spenderar mycket mindre (Förutom att vara billigare än bensin). Dessutom är inte bara fylla tanken billigare, men du hade råd att gå till bensinstationen med mindre ofta.

Men tid de har ändrats. Och ja, det finns redan modeller bensinmotorer , hybrider inklusive att de tillbringar lite eller mycket liten, det finns även en legion av trecylindrig inte längre kvarstår bara bilar för staden och också konsumera lite, inte hårda. Som om detta inte vore nog, turboladdare som det var tidigare exklusiva för Diesel-av alla diesel- eller idrotts versioner är idag föreliggande även i ödmjuka små motorer användbarhet, så att tillhandahållandet och framför allt när du spelar flytta med motorn några varv, har fått mycket mot atmosfärerna. Och om allt detta inte vore nog, liter bensin löv praktiskt taget pris av en av dieselbränsle. Dessutom, en bensin bil resterna billigare vid köptillfället, och, naturligtvis, även i andra aspekter som sure- än motsvarande Diesel: i vissa fall, även med inte alltid avskrivnings baserade kilometer och kilometer skillnader.

Men även om allt detta kan vara viktigt, det en anledning varför du bör tror allvarligt köpa en Diesel i stället för en bensindriven bil: den har ett element som kan ge dig många huvudvärk som underhållskostnader mycket dyra.

DieselpartikelfilterDetta är den partikelfilter, en “osynlig” element som tydligen bidrar lite till bil som har det: inte hjälper eller komfort eller prestanda eller körbarhet, inte gör bilen spendera mindre, inte sett och inte märkt … tills att det bryter. sedan Det är mycket dyrt: Tänk, i vissa fall, byt ut den står för nästan 10 procent av kostnaden för själva bilen, vilket är vad som händer med den billigaste diesel.

Varför partikelfilter misslyckas?

Problemet kan uppstå när självdiagnos systemet bekräftar att Det har inte gjorts brinnande partikel. Denna situation förare som vanligtvis cirkulerar med din bil Diesel presenter låg belastning motorn och låga varvtal. Dessutom om denna situation i kombination med kallstarter och täta stopp: Profil, slutligen, bilismen i city med korta körsträckor. I dessa fall kan partikelfiltret en gång nära mättad partikel, att inte kunna orsaka sådan regeneration kan ske automatiskt i andra sammanhang. Då blir det tilltäppta och problemen börjar: motorn är i felläge, vanligtvis inte flytta från 2000 rpm och den maximala hastigheten är begränsad till ca 100 km / t.

Men vad är partikelfiltret bär Diesel?

Bilbyggare är bundna av reglerna för förorenande utsläpp sina bilar som förkroppsligar en avgaselementet kvarhållande partiklar solid genereras av motorn inte gå utanför. De består av kolavlagringar från smörjmedels …

detta sil (partikelfiltret kan definieras som sådan) Hjälper befintliga Diesel inte överstiga 0,005 g / km, dvs nästan noll. Faktum är att sedan 2011 måste alla bilar som säljs som ny föra detta element som förhindrar partiklarna ut i atmosfären, eftersom de är skadliga för hälsan hos dem som andas och bidrar till växthuseffekten.

Deras närvaro är inte bara ett element som bidrar till att öka priset på bilen, men också kan misslyckas och göra underhållskostnader växer. Därför är det viktigt att veta om vi måste välja en dieselbil som ofelbart montera den i dag, eller om vi valde det alternativet, hur man kör till partikelfiltret i gott skick varar så länge som möjligt.

DieselpartikelfilterHur partikelfilter fungerar?

Ett partikelfilter är sammansatt av cell porösa element carburo de Silicio, impregnerad med platina och palladium. Dessa celler släpper igenom avgasen uppenbar har varit eller kan också behandlas av andra element av bilavgaser (katalysator eller NOx-fälla katalysator av selektiv reduktion SCR), men inte till partiklarna.

dessa De lagras i filter och två tryckgivare, en vid ingången och en annan vid utloppet från det, är det som bestämmer vid vilken punkt det är nära att fylla dem.

När datorn som skyddar filtret tar emot denna information vidare till temperaturökning gaser utfärdat av motorn även med en extra skott bränsle, som i fallet med D-4D Toyota eller 1,5 dCi Renault-Nissan- och bränna, så det är möjligt att ta bort en del av det avfall som avgas oxidation. Uppenbarligen inte alla, och det är anledningen till att partikelfiltret, men alltid fungerar, Den har en begränsad livslängdDet kommer att finnas en punkt där allt färre partiklar process och även som inte kan göra det längre eftersom det är fullt.

Hur länge kommer partikelfilter?

Det är en fråga som är svårt att ge ett exakt svar, men inte mindre än 60.000 km; men vanligtvis skulle tala två gånger kilometer, om 120.000 km; och i vissa fall upp till fyra gånger: 250.000 km Fiat bekräftas i några av sina modeller.

Poängen är att få så longevo blir nödvändigt att vissa villkor uppfylls i den kemiska laboratoriet i avgaserna. Till exempel tar det cirkulär, ibland, för motorvägar. Detta gör det lättare att uppnå gastemperaturer uttömma runt 600: Det är anledningen till att tillverkarna försöka se till att filtren är så nära motorn, för att dra nytta av det, vid dess utgång, är avgaserna när de är varmare.

Där partikelfiltret är emellertid nödvändigt att placera ytterligare från motorn och, i vissa fall, tillverkare använder filter med användning av tillsatser för att underlätta förbränningen av de infångade partiklarna. Dessa tillsatser minskar den temperatur som krävs om 500 och regenerering kan göras oftare, till exempel, rapporterar att Volkswagen i stället för varje 1000-1200 km; De gör varje 500-600 km. Självklart går operationen obemärkt av föraren.

DieselpartikelfilterHur fördelningen av ett partikelfilter anordnas?

Under dessa omständigheter är det önskvärt, att följa instruktionerna visas vanligtvis i instruktionerna av bilen, Hit the Road för filtret för att uppnå optimal förbränningstemperatur av partiklarna. Regeneration kräver vanligtvis höga varvtal (Ovan 3000 rpm) och konstant hastighet för ett tag, vanligtvis, ca 15 minuter.

Om vi ​​kunde göra som använder bil eller till och med ännu så regenerering filter inte förekommer, Vi finner att indikationer på instrumentlåda insisterar vi besöker verkstaden, antingen tvinga en där regenerering och om inte är möjligt, reparation filtret eller ersätta.

Dessförinnan, i vissa fall kan tjäna aditivar bränsle för att underlätta brinnande partiklar. med användning av dessa vätskor organisk-metallkomponenter som kan finnas i stationer eller lagrar delar (kostnaden mellan 15 och 20 euro), är det möjligt minskning av temperaturen nödvändigt att underlätta regenerering av filtret.

Hur mycket reparationer dieselpartikelfilter?

Men det får inte heller vara tillräckligt, och inte heller forcerad regenerering workshop: en relativt billig driftskostnader mellan 100 och 200 euro. Om så är fallet, då det första målet skulle vara rengöring eller reparation.

Rengöring kan ske på olika sätt. En av de vanligaste är genom ett team ultraljuds~~POS=TRUNC rengöring~~POS=HEADCOMP, arbetar med nedsänkning av delen i vatten och användning av kemikalier tvättmedel, så att rengöring sker en gång börjar ultraljudsomvandlaren genererar vibrationer som rengöra insidan. Det är möjligt att göra denna operation 200 euro.

Ett annat sätt passerar ren utan demontering, upplösa smutsen med en specifik rengöringsmedel, en operation som är löst på bara en timme.

I vissa fall kan det också reparera filtret samtidigt huset. I det här fallet vad som görs är ersätta de inre celler. Det kan kosta mer än dubbelt den första operationen, en 500 euro; men garanterat att ha filter som om nytt.

Naturligtvis kan det också bytas ut helt och hållet, en situation som, beroende på tillverkare, kan kosta mindre än 1000-1500 euro (Något mindre om det inte är den ursprungliga) och i vissa fall till och med mer än fördubblats till över 3000 euro.

Du kan också vara intresserad

– Frågor och tvivel förare

– Ta bort partikelfiltret är olagligt

– Greps i Madrid med trucar partikelfilter

Adblock
detector