Belysningssystem i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Belysningssystem i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Det är alltid viktigt att ha bra belysning i bilen. Här försöker vi att svara på frågor om huruvida de LED-strålkastare är alltid det bästa valet.

Analys av belysningssystem i bilen

Analys av belysningssystem i bilen

Analys av belysningssystem i bilen

Analys av belysningssystem i bilen

Vi säger i förväg: Om vad du vill är att spara, inte kommer att få bättre dina strålkastare. även om LED-strålkastare förbruka högst en fjärdedel av den energi som förbrukas av H7 strålkastare, De aldrig skrivs av ekonomiskt. Men säkerhetsfrågor, bör pengarna gå till bakgrunden.

några halogenlampor De erhålls ganska bra resultat, vilket framgår av våra tester, men när det gäller liv, ljusintensitet och omfattning klassiska Strålkastarna har viktiga begränsningar. Deras verksamhet är mycket lik glödlampor. Men att utföra adaptiva funktioner, så länge bländning lampor, används nästan uteslutande ledde strålkastare. Även Xenon-strålkastare, även kallade urladdningslampor, i allt högre grad ersatts av lysdioder, och har helt kastas i utvecklingsavdelningarna i vissa tillverkare. Även mekaniska roterande moduler har tio år som tillåter funktioner som dynamiska kurvljus, låt bara andra alternativ.

den LED-lampor ersätter xenon. Däremot lysdioder övertygade vid flera punkter samtidigt. Så med en livslängd på över 10 tusen timmar, ofta de växer ifrån fordonet, avger ljus 5500 Kelvin som sol- och presentera en låg energiförbrukning. Dessutom tack vare sin enorma reaktionshastigheten, dessa strålkastare belysa vägen hög noggrannhet och upplösning. Även LED-strålkastare kan belysa med full intensitet i en bråkdels sekund, xenonljus tar några sekunder för att kunna erbjuda all sin briljans.

Självklart, om vi tittar på utrustningslistor vissa tillverkare kommer att se att val av belysningsteknik är mycket begränsad i många modeller, eller föremål för andra alternativ, även om andra redan har laser ljus och de mest skilda adaptiva funktioner.

Så vi utförde våra tester

Mätvärden i lux och lumen är viktiga, men irrelevant i praktiken. Vad som verkligen betyder något är att ljuset väl fördelad. Att jämföra olika uppsättningar av strålkastare, började genom att analysera balkar projicerade på en asfaltyta av en ljuskrets, och Vi kontrollerar utskrifter för några varv på banan runt.

I denna första delen av vår rapport Vi bygger på tre populära modeller på marknaden De är bland annat i sin utrustning två eller tre olika alternativ för belysningssystem, och kan extrapoleras till andra modeller om du är tveksam till att besluta om LED-lampor, halogen eller xenon.

Seat Leon: Halogen vs. LED

Seat Leon

Surprise! Halogenstrålkastare är bättre: justeras optimalt belysa vägen bredare och enhetlig LED strålkastare.

Led

Seat Leon ledde

Tillsammans, de LED-lampor är svaga. Ljusfördelningen är något oregelbunden. Den skarpa kontrasten av raden av halvljuset gör räckvidden verkar mycket kort. Genom att aktivera helljusen, roterar hela modulen uppåt, ökar både höjden och bredden och omfattningen, men ytterligare försvagar ljusintensiteten.

halogen

Seat Leon halogener

Potenta halogenstrålkastare belyser ytan som vetter mot fordonet mycket homogent och distribuera ljus från ett mycket trevligt sätt, både på bredden och på längden. Balkarna uppnå också bättre resultat, belysa området framför fordonet med en jämn ljusstyrka. Dessutom erbjuds en användbar kurvtagning ljus.

Opel Astra: Halogen vs LED MATRIX

Opel Astra

Matrix LED-strålkastare och i C-segmentet: Här är beslutet klart. Även med bilen stoppas och utan att använda matris funktioner, halogenstrålkastare är inte ett alternativ till lysdioder.

LED matris

Opel Astra ledes

alltid belysa vägen optimalt utan att blända andra fordon. Även halvljus är potenta, intensivt belyser ett stort område. Ljusstrålen över långa avstånd med stor intensitet och mycket jämnt sändnings förarens säkerhet.

halogen

Astra halogener

Här är skillnaderna så uttalade att de halogenstrålkastare, även i helljus läget knappast kan konkurrera med LED-lampor korsning. Omfattningen och fördelning av ljus har noter brister: föraren bara sett framför sig en kanal för starkt ljus, vars ljusstyrka minskar snabbt i sidled och avstånd.

Volkswagen Polo: halogen, xenon och LED

Volkswagen Polo

Utan en tydlig rekommendation: LED-strålkastare, inga adaptiva funktioner, inte helt övertygande, men xenonljus är inte tillgängliga på alla modeller.

Led

VW Polo ledes

Deras strålar är oöverträffad: ingen annan fyr av denna jämförelse kan hittills ljus, så intensivt och så så uniform. Dock inte halvljuset inte behålla nivån: svag belysning över och skarp kontrast din skärningslinje dras poäng.

halogen

VW Polo halogener

Dessa halogenstrålkastare inte begått något fel klump. Men dess omfattning och kvalitet av dess belysning inte kan konkurrera med valfria belysningssystem. Även fördelningen av ljus, smutsiga och oregelbunden något, kan det vara irriterande.

xenon

VW Polo xenon

CrossPolo och BlueGT erbjuder endast Xenon-strålkastare. Dess användbarhet för dagen till dag är högre än den hos de LED-strålkastare, som ytan vänd mot fordonsljusen bredare och jämnt. Endast fördelningen av ljus, en ljuspunkt i framför föraren, kräver en del tålamod i början.

Bedömning: Är det värt att betala $ 1000 mer för LED-lampor?

Det finns saker att det är bättre att inte spara. Även om resultaten av dessa tester är inte tillräckligt övertygande, kan vi betrakta den svaga LED strålkastare Seat Leon undantag. I de flesta fall, xenonljus och LED kraftigt öka natten synlighet. Den stora fördelen i säkerhet detta innebär är värt 1000 euro som normalt kostar. Man bör också komma ihåg att valfria belysningssystem ökar andrahandsvärde. Om dessutom adaptiva funktioner som erbjuds, är valet enkelt.

Dessutom tillverkarna brukar ta nytta av de goda intentionerna i sina kunder, degradera strålkastare valfria utrustningslinjer dyrare eller inkludera dem i förpackningar tillsammans med andra verktyg. För tydlighetens trafiksäkerheten, bör de ändra sin attityd, särskilt när det gäller små och billiga bilar berörs.

Du kan också vara intresserad

Belysningssystem i bilen: vem har de bästa adaptiva strålkastare?

Skoda Superb och intelligent och adaptiv belysning

Opel guidade ljus: vad ögat inte ser

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

Adblock
detector