Pillados! De senaste DGT radar redan Multan

Pillados! De senaste DGT radar redan Multan

De radar uppdateras för att upptäcka och inte bara hastigheten utan också som bär bältet, om föraren manipulerar telefonen eller om ITV har löpt ut. Uppmärksam, titta på oss …

Alla DGT radar: så är

Alla DGT radar: så är

Alla DGT radar: så är

Alla DGT radar: så är

Över 1100 radar framställs att bötfälla oss. De flesta är märkta, men bara pillándonos och inte bara hastigheten. till fast, mobil eller sektion, nya kapabla att upptäcka alla typer av oförsiktighet ansluta sig som inte bära säkerhetsbältet, manipulera mobil, se även om vi har ITV löpte eller vi har hoppade en stoppskylt eller ett trafikljus. Allt i syfte, enligt DGT att bekämpa trafikolyckor, särskilt efter nedgången av antalet döda var placerade i olyckor på interurbana vägar under de senaste 13 åren 2016. Fler radar, fler kontroller och, i slutändan, mer vaksamhet.

Så är radar och helikoptrar

där 1.500 vägavsnitt definieras som farligt av DGT, som skulle översättas till några 25.000 kilometer i nätverket. Avsnitt som mer än 850 radar, mellan fast och mobil stretch, förutom den baskiska (Om 75), den katalanska (Över 200) och de kommuner, De är laddade med “fånga” överträdare. också 8 helikoptrar Pegasus Spanska flyg patrull vägarna. i städer, fotoröda radar De är redan huvudpersonerna.

hastighets~~POS=TRUNC kameror~~POS=HEADCOMP

den DGT har ett omfattande nätverk för övervakning hastighetsbegränsningar i hela Spaniens provinser, ca 600 fasta radar. Alla är skyltade innan de kommer till ett avstånd som vanligtvis varierar mellan 500 meter och en kilometer. Dessutom i webbplatser som Trafikavdelningen (Eller din iOS-app för mobil och Android) Trafikoa Transit i Katalonien och Baskien (Vem har delegerat ansvaret för trafik), kan du kontrollera den exakta platsen punkter (även sträcka radar och röda bilden).

fasta hastighetskamerorden De består av en fast radar hastighetskontroll placeras i bås (Vanligtvis vid kanten av vägen eller i mitten, på motorvägar, motorvägar och vägar), poler (Oftast vanligare i staden) och portalkranar (De är vanligtvis placeras på motorvägar eller motorvägar). funktion med Doppler: Enheten skickar en signal till bilen som studsade tillbaka. Om vi ​​går fortare än etablerade avger fordonet vågor sällan, sedan ta en bild och du vet, “fine sång.”

Dessa radar kan omfatta båda flödesriktningarna, med undantag av produkter iker mäta hastigheten på fordon på järnväg där de är belägna. Dessutom kan de fotografering upp till två fordon samtidigt per sekund, så det finns ingen utväg. Om du inte säga att de 80582 förare som förra året fick ett “recept” för körning på A-4, 417,5 km Cordoba, mer hastighetsgräns. Denna enhet har den tvivelaktiga äran att vara de fasta radar fler böter som i 2016.

radar avsnitt

i 2009 installerades i Spanien den första delen radar i tunnel Viella. numera De är redan 22 de som är verksamma i Jaen, Malaga, Segovia, Leon, Murcia, Valladolid, Asturias, Lugo, Orense och Madrid. de är fasta kameror som är placerade på en veranda, en infraröd kamera per bana vägen är som skall övervakas, vid början och slutet av en sektion och i en viss riktning. den den första kameran känner av registrering och exakt tid som fordonet passerar; annan läsare återgår att samla in data vid slutet av steg kontrollerad sträckning; Slutligen beräknar systemet den tid det tar fordonet för att resa denna sträcka och sätter den genomsnittliga trafikhastigheten. Alla sensorer är sammankopplade, så det är ingen idé att byta körfält under den markerade avsnittet eller broms strax innan kameran.

Enligt Trafik, är dessa radar belägna i de delar av vägen där säkerhet är mer engagerad eller har hög täthet av fordon såsom tunnlar, viadukter eller ringleder i städer. Avsnittet radar som bär böter ackumulerade mer ligger i Guadarrama, Madrid, i AP-6, där den inställda cinemómetro 136 böter per dag år 2016. Det vill säga, 49,708 drivrutiner Hunted 743,034 euro per år, eller insamling av över 100 mph i hans 7500 meter.

Foto-redFoto-röd stoppljus

Dessa produkter är avsedda att straffa alla dem förare som hoppar rött trafikljus. de är fasta kameror som är monterade på ett stöd crozier typ, till 25 meter från stopplinjen tillåter helt ramar in övergångsställe. Utföra fem högupplösta fotografier av brottslingar, där man kan skilja märke, modell och färg, förutom undervisning. Styra kameror är utformade för att anslutas direkt till den röda lampan och hoppa endast när stoppljus i detta skede. Om ljuset är grönt eller gult, är enheterna inte aktiverad.

Ingen fångade dig på sängen eftersom varje steg foto röd kontrolleras genom specifik signalering annonseras innan stödet. Vad du kan bli förvånad att det är bra om du har fastnat i en resignerad (bötesstraff på 200 euro och en förlust av 4 poäng), Eftersom de fungerar med infraröd inte hoppa över klassiska flash preannouncement. Den ligger vid korsningen av José Abascal med Santa Engracia i den spanska huvudstaden, är det en av de mest aktiva, med mer än 3000 böter i sex månader, en icke obetydlig siffra.

mobila radar

Liten och diskret, men mycket effektiv. dessa radar installeras i tjänstebilar Guardia Civil Traffic eller kamouflerade fordon och de kan fungera om de är stationerad som om de cirkulerande. De är av två typer: de åka mikrovågsugn (Doppler operativsystem) och sprängare (Carrying en kamera, en sändare och en mottagare, och avfyra en laserpunkt bilen återgår till pistolen och därmed ger den hastighet, mätt upp till 300 km / t och har en räckvidd på 700 meter). Dessa enheter allt mer avancerad teknik och De kan även kontrollera om bilförsäkring eller ITV är i ordning.

normalt De är oftast placerade på strategiska platser där det har varit olyckor, och även i princip inte meddelats från ett år sedan Trafiken publicerar 1.500 flygningar småvägar ämne Detta särskild övervakning. Denna ambulerande gör dem mycket effektiva i böter. Det finns 20 mobila radar stövlar, sex av dem på konventionella vägar, nio motorvägar och farlig bara få fem avsnitt. Men var är gnugga sina händer med samlingen ligger mellan La Rioja och Navarra, särskilt i AP-68 motorvägen.

mobila radarPegasus helikopter

den Pegasus tog fart först mars 2013 och idag och är åtta för att titta på oss från luften. Var och en av de sju centra Traffic Management (A Coruña, Madrid, Malaga, Sevilla, Valencia, Valladolid och Zaragoza) Har minst en utrustad med radar och utför denna helikopter beskickningar överflygning övervakning även andra vägar inom sina områden av inflytande. Detta system ger möjlighet att övervaka hundratals kilometer på en flygning bara två timmar … utan förvarning.

Dessa helikoptrar införliva en radar med förmåga att detektera överträdelser upp till 300 meter höga och på ett avstånd rak styrda fordonet med en kilometer. De kan övervaka en bil var tredje minut tack vare flight två kammare: A panorama, som är ansvarig för att övervaka fordon och fånga den hastighet med vilken cirkulerar, och annan tele, samla detalj inskrivning och även inom dem att upptäcka andra kränkningar. systemet utförs totalt tre mätningar på målet, att göra en var tredje sekund, för att avgöra om de har överskridit gränserna.

Även med syfte att kontrollera hastigheten, kan detektera upp till 360 km / t, hög noggrannhet avslöjade också andra brott, som att använda mobil, inte bilbältet eller hjälm, inte bibehålla säkert avstånd mellan fordon, distraktioner och regulatorisk icke-farligt eller manövrar.

Multaradar CDe nya radar 5 stjärnor: Traffic Eye och Multaradar C

den Tekniken spelar för trafiksäkerheten och är mer mångsidiga enheter allt mer noggrannhet och större utbud. Dessa är de två sista förvärv av DGT vi kan hitta på våra vägar.

Den första är den Traffic Eye eller ögat som ser allt. Hittills bearbetade ett klagomål för hastighet, även andra brott som ITV eller obligatorisk försäkring kontrollerades regeln. nu finns så sofistikerade trafikkameror som kan fånga alla typer av oegentligheter. Hundratals ögon tittar på oss permanent escrutándonos slumpmässigt och bland dem, Trafiken Eye är den stora uppenbarelsen.

Det är en system “allt i ett” som integrerar på en enda dator kamera med hög upplösning, infraröd LED-belysning, bearbetningsenheten och styrelektroniken. Med bildigenkänningsfunktioner kan fånga mellan 25 och 50 per sekund och under alla förhållanden: vid höga hastigheter (upp till 200 km / t) Med tung trafik ljusförhållanden eller dåligt väder … Dessa kameror är kapabla att fånga otaliga brott: om föraren talar med mobil, om han eller passagerare bär bälte, om det finns en Djur utanför transportín, om någon barn som reser utan sin stol lämpligt, om än i en extraktion om för off gränser eller ens flyter genom ett begränsat område utan ackreditering. De kan vara monteras som fasta kameror på vägar och trafikljus, men de kan gå någon turism eller motorcykel. Enligt TRADESEGUR, distributör av Traffic Eye, Det finns redan installerat mer än 150 kameror av detta slag i hela Spanien, de flesta av dem på vägar där de flesta dödsfall inträffar.

den Multaradar C under tiden är det också känt som “osynlig”. Det är cinemómetro mest avancerade vågor av trafik finns. Ditt mål är att du inte kommer undan inte en, så det är möjligt att fånga hastighetsöverträdelser sex filer medan, oavsett riktningen. Dessutom är det inte bara mycket effektivt monteras på stolpar av vägen, har inga problem med att fånga registrerings brottslingar monterat på ett fordon med hög hastighet. I detta fall, liksom den klassiska utomhusantenn konformade, om den är installerad i en bil kommer att bli svårare att känna igen.

Men funktionen som ger huvud till dem som hoppar lagen och bär radardetektorer (Han påminner om att är förbjudna att 2014 enligt påföljder uppgående till 200 euro och förlust av tre punkter, som ökar till 6000 euro avlägsna sex poäng i fallet av inhibitorer med förmåga att åsidosätta radarsignalen), är att avger högfrekvensvågor så låga som går obemärkt för dessa anordningar, gör det praktiskt taget omöjlig att upptäcka, så det är känt genom smeknamnet “den osynliga”.

Du kanske också är intresserad av:

Undetectable! De första bilarna anländer-radar privat

Multan radar över tiden

DGT tillämpat felmarginalen

Adblock
detector