Frågor: Vilka är fördelarna och nackdelarna med dieselbilar med AdBlue?

"Jag börjar sökandet efter min nästa bil och vill informaseis mig om de olika system som har dieselbilar för att minska sina utsläpp."Frågor: Vilka är fördelarna och nackdelarna med dieselbilar med AdBlue?

"Jag oroar mig särskilt så fashionabla kväveoxider (NOx) och jag har hört att bilar som använder AdBlue knappt avger. Men jag skulle vilja informaseis lite om sina fördelar, nackdelar och möjliga om det finns andra sätt att sänka sina utsläpp."

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

den AdBlue Det är en lösning av destillerat vatten och 32,5% karbamid som sprutas in i SCR-katalysatorn reagerar med kväveoxider och sönderdelas till icke-skadliga gaser hälsa. Det ligger i en specifik insättning och har sin egen insprutningsmekanism ansluten till huvudväxel av fordonet. Här då, har du första ledningen sedan tydligt bidrar till att minska NOx-nivåer.

hans konsumtion Det kan vara mellan 3 och 5% av bränsle, tillåter avståndet processer som fyller en behållare typ av en 20 liter tills de sammanfaller med periodiska revideringar aviserats. Men, beroende på att köra om det var krävande, hög hastighet eller väsentligen City- öka konsumtionen, följaktligen minska den tid som behövs för att fylla den. möjligen kunde lägga kraft mellan versioner att upprätthålla nivån. I det här fallet skulle du ha innan du en möjlig nackdel: Enligt körning kan öka konsumtionen och därmed du behöver oroa dig för underhållmåste du lägga till AdBlue i lång lista av åtgärder och vård "välfärd" bil.

Innan det tar slut, får jag en meddelande i instrumenteringen varning för måste fylla tanken så snart som möjligt, även om det inte direkt kan lika behändigt vinna 1.000 km. Och även, till skillnad från vad som ofta läser i vissa forum, bilen kan startas utan AdBlue trots att utanför förklara utsläpp. Eller åtminstone göra det möjligt på grund av säkerhet starta en minsta antal gånger -inte meddelade att undvika, till exempel, låt oss ligger i mitten av ingenstans utan mer benägna att ringa en bärgningsbil. Naturligtvis rekommenderar vi inte att uttömma denna möjlighet och Vi är angelägna om att fylla, även för oss själva.

Gör är inte svårt. Det kräver först fylla AdBlue, brunn vid återförsäljare, med båtar av mindre än 2 liter, eller bensinstationer där vi kan hitta flaskor med 10 och leverantörer som beklagligt blir svårt för oss att använda i våra bilar som det har utformats för kommersiella fordon, vilket är obligatoriskt sedan 2007. Observera att detta är en starkt frätande vätska och därmed skydda dig med handskar, ren glasögon och stänk omedelbart för att undvika försämring av färgen.

den SCR Det är, men också det mest effektiva, men inte den enda mer komplex lösning. Det finns märken som pekar på fällan NOx som en lösning för att minska utsläppet av dessa gaser i atmosfären. Det är en anordning liknande partikelfilter, men mycket tjockare, fånga dessa molekyler att colmatarse, när en bränsleinsprutning genererar förbränning och nedbrytning CO2, kväve och vatten. Man måste veta att bränsleinsprutnings involverar en tillfällig ökning av konsumtionen och, liksom de andra elementen hos avgasrenings som partikelfilter, korta serier märk påverka dig behöva arbeta utan att ha uppnått den optimala temperaturen för användning.

Du kan också vara intresserad

– Frågor och tvivel om bilar

– Fråga: hur man handskas väl med att köra dieselpartikelfiltret?

– Dieselpartikelfilter: alla frågor och svar

– Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis