Osäkra: råd om att köpa en ny bil med elektrisk handbroms

Osäkra: råd om att köpa en ny bil med elektrisk handbroms

Jag mognar välja min nästa bil och en av skillnaderna mellan två av mina favoriter är att en av dem är utrustad med elektronisk parkeringsbroms och den andra bär en spärr, livslångt manual.Osäkra: råd om att köpa en ny bil med elektrisk handbroms

Jag undrar vad syftet med den dagliga skillnader mellan de två, som kan vara mer tillförlitlig och som kan vara en elektrisk begränsningar inför, till exempel, tillförlitlighet.

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

den elektroniska revolutionen av de senaste åren dessutom har dess tillämpning i parkeringsbromsar, var elektronisk De successivt byta ut mekanisk.

den nya kan bli säkrare, eftersom det i många fall de automatiskt spända för att avlägsna kontakten och lossar när vi släpper en växel ilagd koppling och accelerera, så parkeras på en sluttning inte kommer att riskera att bilen kan rulla okontrollerat.

Dessutom är en liten knapp i stället för en framstående föremål i händelse av olycka skulle löpa mindre risk att någon del av vår kropp kolliderade med dem. Dess funktion är avsedd för hjulbromsning är snabb, jämförbar med en bromsspärr, så vi får låsa hjulen om vi skulle använda den som en nödbroms.

En av hans begränsningar Det ges beroende bilbatteri och oförmågan att koppla till exempel få bilen där den var parkerad, i händelse av att det är vaciase helt.

Åh, och naturligtvis de kan användas upp som nödbroms. Men bättre att inte prova om att situationen inte kommer att ske.

Du kan också vara intresserad

– Osäkra: Diesel dyrt, är det värt?

– Tvivel: varför min bil stammar?

Adblock
detector