Jämförelse: Ford Focus 1,6 TDCI 115 vs 110 Mégane 1,5 dCi

Den Mégane Renault, en av de bäst säljande modellerna i vår marknad får en rival av vård, den förnyade Ford Focus, vars pris är mycket aggressiv och utrustning.

Jämförelse: Ford Focus 1.6 TDCi 115 Titanium vs Renault Mégane 1.5 dCi 110 Limited

Jämförelse: Ford Focus 1.6 TDCi 115 Titanium vs Renault Mégane 1.5 dCi 110 Limited

Jämförelse: Ford Focus 1.6 TDCi 115 Titanium vs Renault Mégane 1.5 dCi 110 Limited

Jämförelse: Ford Focus 1.6 TDCi 115 Titanium vs Renault Mégane 1.5 dCi 110 Limited

Det är klart att i den nya Fokus notably, vid första anblicken, är den främre föryngrad, slankare och påminner oss ofelbart som varumärke, Aston Martin. Dock är det bästa av denna nya leveransmodell mer dolda oval, längst bort från första anblicken. Efter förhandlingen Inuti är det ses snabbt att den centrala skärmen och har en anständig storlek, exakt 8 inches.

Dessutom ändrade de utformningen och storleken på kontrollerna på ratten innan opraktiskt. Nu, de är bättre utnyttjas, men är för liten och är placerade så nära varandra att det är lätt att missta sig på trycket och också kräva för mycket uppmärksamhet till fjärr sikt över vägen. Och långt ifrån vad ögonen kan se lätt, nu Fokus använder tjockare mattor, tjockare sidorutor och ett spetsigt isolering av motorrummet med det tydliga målet att minska bullernivån som finns i kupén.

förnyade Focus

Det var på grund av vår uppfattning, har fokus varit att förändra den upplevda touch på din körning genom en serie av mekaniska egenskaper. Det har ökat styvhet framaxeln, öka den laterala resistansen hos bussningarna i suspensionen genom att variera inställningen av spjällen och revidera upphängningsgeometri. Detta, i kombination med en omkalibrering av elektriska servostyrningsmodell ger ovala halv beröring salong, lämnar föraren en tydlig smak Mondeo. Och vi inte överdriva, eftersom vi hade båda bilarna nästan samtidigt.

Dessutom dessutom har ett avancerat system för anslutning en avancerad röststyrning, vilket gör att agera på ljud, navigation, luftkonditionering och mobiltelefon. Som mest exklusiva erbjudande, har en halvautomatisk parkeringssystem måste hantera -även nätet pedal och batteri. Och bara med dessa element, det Mégane skillnaderna är mer än anmärkningsvärt, men det finns många fler i portföljen av Ford för Focus. Vår franska veteranen leva sina sista månader mellan oss, kanske till och med ett dussin, men hans Långskott förhindrar denna plattform elektronisk uppdatering som förvisso kommer att innehålla hans ersättare.

värdig

Trots detta, Denna begränsade version av Mégane fortfarande kämpa hårt. Det är sant att din presentation inte kan matcha den visuella kvaliteten på Focus Titanium, men upprätthåller en bra touch. Deras utrustning, men generös, inte på samma nivå trots att priserna så likartade, vilket visar att Ford aggressiva handelspolitik är mer intensiv i sin kompakta renoverat. Utarbeta om detta ämne, Fokus har en mycket intressant alternativ Kom noll kostnad som kommer från serie, som är optiska grupper bi-xenon adaptiva, borgensmän utmärkt mörkerseende effektivitet.

Körning, har vi bara hittat en men när det gäller komfort Ford. De främre ryggstöden genererar överdrivet tryck på den höga ryggen men som gift upprepa, varje kropp uppför sig annorlunda mot ett säte konfiguration. Men i framstolarna i vår anatomi Mégane passar perfekt och hittade inget krångel. Livability är mycket jämn mellan de båda, en fördel för Renault bakre utrymme och bättre utrymme där benen på de åkande i Ford. Som i de flesta sådana salonger, godkännande för fem platser är mer teoretisk än verklig, om inte de tre användarna av baksäte är människor senig kropp. Den största fördelen med Renault gjorde Palencia är i bålen, med ytterligare 50 liter, de alltid komma till nytta i den här typen av familjebilar.

två gallerna

I denna konfrontation mellan franska och tyska-amerikanska, det är en förrädare. Detta är den inbyggda i detta fokus, PSA källa eller motor, franska och uppvuxen. Mycket liknande, nästan identiska krafter, accelerationer spegla denna likhet nästan en tiondel. Men när återhämta sig eller om det är framåt, den längsta överförings utvecklingen i Mégane känns, och klart, så Focus demonstreras mer flexibelt i de två översta kugghjul. Denna tekniska beslut inte leder till drastiska fördelar konsumera bränsle, kapitel där både flytta till utmärkt nivå. Modeller av denna storlek och vikt -Den Focus går upp bortom 1300 kilo med full insättning, med utgifts siffror att även förnedra den 5 l / 100 km i blandad användning, mellan staden och motorvägen, De visar upp där det kommer konsumtionen optimering utan tekniska egenheter eller ovanliga material. Trots denna likhet i bränslekostnader, skillnaden i storlek av fyndigheten, på uppdrag av Renault gör sin självständighet är betydligt högre, nästan 150 km, de alltid komma till hands när avslutar en lång resa är det utan att göra en irriterande extra stopp.

Ramen Fokus har alltid varit bland de bästa i sin klass eftersom utseendet på denna modell och dess konflikt med Golf för ledningen inom detta område har föreslagit diskussioner mellan experter och amatörer under några år. I sin nya definition, Focus tillför ytterligare en ingrediens i värmen av denna konfrontation, Övergångs Enhanced Stabilitet, som förutser resultatet av stabilitet för att eliminera även det skrämma ändra puls oss "svälja oss en kurva". Detta för att hålla högsta dynamiska funktioner utan att ändra komforten av körning. Den Mégane erbjuder en mer klassisk också effektiv torsion balk bak, och även finjustering arkitektur men. Båda kan spåra någon väg långsökt, men fokus smälter det mer elegans. I en sammanslagen analys spelar Focus sina knep modern teknik och utmärkt arkitektur vara överlägsna egensinnig och Mégane evigt tacksam.

Adblock
detector