Renault Talisman, Kia Optima och Ford Mondeo, vad som är bättre bekant?

Renault Talisman, Kia Optima och Ford Mondeo, vad som är bättre bekant?

genomsnitt sedan och vagn version. En formel som inte kan vara på modet i dag så formidabel som bilar Renault Talisman ST, Kia Optima och Ford Mondeo SW Sportbreak uppstår. Vi jämför dem.

Jämförelse: Renault Talisman ST, SW Optima och Mondeo Sportbreak

Jämförelse: Renault Talisman ST, SW Optima och Mondeo Sportbreak

Jämförelse: Renault Talisman ST, SW Optima och Mondeo Sportbreak

Jämförelse: Renault Talisman ST, SW Optima och Mondeo Sportbreak

Vår marknad har aldrig konsumeras familje~~POS=TRUNC versioner -annars är det i andra europeiska länder och nu även krävde betydligt genomsnittliga sedan, en kombination SUV-formatet verkar vara lämpligt. den "purister" hittar du i den här typen av modeller, bäst (Eller naturliga) dynamisk / utrymme kombination och långt ifrån att diskutera sina konstruktioner som kan vara gammal, verkar estetiskt tilltalande att vara en mer argument för dessa tre bilar som har samlat bevis i dag.

Ursäkt för jämförande har varit nyanländ Kia Optima Sports än på meriter har förtjänat rätten till att vi står inför två två erkända erkända modeller av generalist varumärken, som Ford, med sin Mondeo Sportbreak och Renault, med sin nya Talisman Sport Tourer. Kia, Hyundai och dessutom trivs i en sådan takt och stelhet sådan fullgör sina produkter, och "De är här", Lämnar i många fall i bilden bredvid modeller som inte genererar oss på något tvivel om dess värde och trovärdighet.

Familj: från endast 1.000 € Mera

Det främsta argumentet för dessa nya versioner är i din familj belastning och mångsidighet mot ansikte med större säkerhet sommardrifter eller transport av föremål såsom cyklar, till exempel. Egenskaper som du kommer för bara 1500 euro mer i Kia Optima Sports och Sport Tourer Renault Talisman, jämfört med konventionella versioner 4-dörrars sedan. Ford Mondeo i Sportbreak den extra kostnaden är endast ca $ 1000, om någon, till 5-dörrars version, några obetydliga skillnader när det handlar här med totala räkningar över 30.000 euro alltid.

Copmparativa familjIntressant, ger ingen av dessa familj fler trunk bas salonger att avvika (avkastning några liter), men de gör om vi tar allt utrymme till taket. Vi har funnit bellboys och möjligheter med liknande belastning på tre, men bästa lösningarna i Kia Optima SW, som en separator som tillåter smalt djupt stam och stabilisera lasten nätverk och en rulle, som kan fixeras till taket, som en säkerhetsåtgärd om lasten överstiger höjden av ryggstödet. I alla tre modellerna, ryggstöden vika asymmetriskt, därigenom ladda möjligheterna multiplicera. Standard eller som ett alternativ, alla har automatiserad öppning deras respektive grindar.

Renault Talisman, Kia Optima och Ford Mondeo: ditt utrymme

den beboelighet dimensioner är också liknande, mycket stor i allmänhet, men betonar enorm benutrymme i baksätet. Även innan du andas en hel del utrymme och djup. Är utformningen av både det tar dig att se olika modeller. den Talisman är mycket avant-garde Reanult, dess konfigurerbar ram (stöder olika klockor mönster och färger) och dess centrala vertikala stor skärm med en mängd information som kommer att kräva att du kan lära dig att använda. Dessutom, genom dess Multi Sense systemet, föreslår att anpassa tangenttryckningar box klockor och svar motor och chassi till olika smaker och behov.

Som jämförelse, den nya Kia Optima är extremt traditionella Sports. Av denna anledning kan det vara mindre spännande, men tekniskt sett är mycket komplett och sända ett enastående produktkvalitet. Den har en central pekskärm (verkar ganska liten för vad du får), men behåller mycket fysisk kontroll på konsolen. I mellan placeras den Ford Mondeo, med en inre definition förmedlar modernitet, teknik, ordning och kvalitet.

UTRYMMEKia Optima 1.7 CRDi SWFord Mondeo 2,0 TDCI SBRenault Talisman ST 1,6 dCi
främre bredd147 cm147 cm148 cm
bakre bredd138 cm139 cm138 cm
främre höjd87-93 cm91-98 cm92-100 cm
bakre höjd90 cm95 cm95 cm
benutrymme79 cm76 cm78 cm
bagageutrymme530 liter535 liter535 liter

Renault Talisman, Kia Optima och Ford Mondeo: Dynamisk

Dynamiskt, den Renault Talisman Sport Tourer flyttar den vassare not. Vi har haft en enhet med ZEN balanserad avslutning, men mycket väl utrustad med en valfri som gör din en referensbeteende på många sätt. den integrerad styrning 4Control, sattes till den piloted dämpning, Talisman förvandlas till en bil som transporteras till det yttersta i sina drivslingrande vägar, är det otroligt enkelt, trevlig och effektiv körning. Under normala förhållanden inte kan varna dig för vad som döljer sig, förutom att endast 2,4 varv låsa för att låsa, manövrerbarhet att parkera eller göra 90 grader inte överensstämmer med assimileras in i en bil nästan 4,9 meter lång. i Sportläge läge~~POS=HEADCOMP Multi föreslagna Sense-system kan öka smidighet och kurvstabilitet, men mer förvånande hur Comfort läget förenar en mjuk fjädring med snabb reaktivitet och effektivt svar utan att någonsin bryta mot deras inställning.

På sin väg, den Ford Mondeo Sportbreak Inledningsvis ser lika bra som Sport Tourer och Talisman överlägsen åkkomfort, genom filtrering mer raffinerad och bättre ljudisolering. Med en adress som kan vara något tungt genererar sin värdighet ett stort förtroende och du sänder också första reaktivitet rörelser som tar dig att vilja hålla jämna steg med Talisman på något sätt. Men höja din kurvtagning mycket tar dig till känner understyrning, brask (känns lite lös i förlängning) och disharmoniskt Cruise. Enkelt klippa lite anspråk för att hämta Mondeo öppna banor i Pisa med ett stort förtroende och kvalitet. Eventuellt, Mondeo Sportbreak Du kan också ha adaptiv dämpning vilket förbättrar noggrannheten vid hög hastighet kurvtagning, men utan att närma effektivitet Talisman Sport Tourer.

Renault Talisman och rivalerFör hans del, Kia Optima Sports inga sådana konkreta attityd anmärkningar som deras motståndare, även med namnet Linje GT testad, men det är tillräckligt för sin stora balans jag känner bra alls, som rodador långa avstånd och vridna banor, även utan det kategoriska slitbanan Mondeo eller magisk talisman. I vilket fall som helst, Det genererar en hel del nöje, hur han reagerar adress, förändring, bromsar eller suspension. Tryck och rullande mekaniker Optima bekräftar att du lKia till evolutionen är inte bara vad du ser, även inredningsarbete, trimning och kvalitet.

PRESTANDAKia Optima 1.7 CRDi SWFord Mondeo 2,0 TDCI SBRenault Talisman ST 1,6 dCi
Acel. 0-100 km / t11,0 s9,43 s9,02 s
Acel. 0-1000 meter32,80 s30,90 s30,70 s
Omkörning 80-120 km / t7,82 s7,95 s6,57 s
Loudness 100 km / t67 dB65 dB64 dB
Loudness 120 km / t69,2 dB68,1 dB67,9 dB
Bromsning från 140 km / t69,4 m74,3 m72,1 m
våg1,686 kg1,643 kg1,654 kg

Renault Talisman, Kia Optima och Ford Mondeo Motorer och konsumtion

Det bästa exemplet kan komma från förädlingsgraden som förmedlar Kia Optima Sports hans 1,7 CRDI motor 141 hk, Mjuk morgon start, innehöll noisiness och bra respons. I kombination med en automatisk dubbelkoppling och 7 hastigheter, är dess lägre effekt gentemot sina konkurrenter som bestraffar honom, men inte för att de rör sig med solvens och välkommen till Optima.

den 1,6 dCi 160 hk twin-turbo den Renault Talisman Sport Tourer snart de sätter lite mark mellan Kia, men den franska dCi slås inte acceleration ljudisolering och akustisk koreanska CRDi, och DSG-växellåda Det har inte en 7: e, som Optima, som ett utlopp några fler motorvarvtal på motorvägen; eller erbjudande paddel shifters att snabbt snabbt en växling (om tillgänglig sekventiellt från samma spaken). den Road konsumtion är mycket lika, men inte deras autonomier. Om Kia erbjuder en mycket generös 70-liters tank, kompakt modell verkar tank endast 47 liter av Talisman Sport Tourer.

Dessutom var det inte möjligt för oss att mäta krafter och en med en Ford Mondeo 2,0 TDCi 150 hk med automatisk förändring Powershfit dubbelkoppling. men medan testad enhet med manuell växellåda vårdar konfrontation, inte försvagar potential Ford. 2,0 TDCI motor för Mondeo förmedlar också en hel del kvalitet, liksom jämnhet och precision dess växellåda. 2.0 TDCi svarar mjukt, finess och kraft vid alla tidpunkter och deras antal kan komma att ändras, som gör du ger i tillfrisknandet, men inte i accelerationsförmåga. och deras konsumtion är på samma linje som "liten" motorer rivaler.

KONSUMTIONKia Optima 1.7 CRDi SWFord Mondeo 2,0 TDCI SBRenault Talisman ST 1,6 dCi
konsumtionen stad6,9 l / 100 km6,9 l / 100 km6,8 l / 100 km
konsumtionen Highway5,4 l / 100 km5,6 l / 100 km5,5 l / 100 km
medelförbrukning6,0 l / 100 km6,1 l / 100 km6,0 l / 100 km
Rabatterade priser (januari 2017)Kia Optima 1,7 CRDi SW (mellan 26.550 och 35.500 euro)Ford Mondeo 2,0 TDCI SB (mellan 28.700 och 33.300 euro)ST 1,6 dCi Renault Talisman (mellan 32 tusen och 41 tusen euro)

Du kanske också är intresserad av:

Jämförelse: Renault Talisman mot alla konkurrenter

Det är allt Kia Optima sortiment

Ford Mondeo framför Skoda Superb

Adblock
detector