Test: Peugeot 2008 1,6 e-HDi, nya perspektiv

Test: Peugeot 2008 1,6 e-HDi, nya perspektiv

Dubbel nolla Peugeot är synonymt med större specialisering av fordon som passerar gränserna och utöver det vanliga. Och 2008 är ett annat bra exempel på detta, att omvandla den välbekanta kroppen 208 i en urban SUV med allt som Peugeot vill radera spår av Nissan Juke.

Peugeot 2008 1,6 e-HDi

Peugeot 2008 1,6 e-HDi

Peugeot 2008 1,6 e-HDi

Peugeot 2008 1,6 e-HDi

Varför bara familj I stället för väl bekant? Han kunde ha ersatt 207 SW utan ett original och sexig kropp kan kompensera för dessa skillnader i rymden och mångsidighet som alltid har separerade B-segmentet C. Men idag marknaden rör sig bygger på impulser och som inte kan hitta kund motivation är destinerad att dö. så se feber antydde bilen högre och "dominerande" turism användning verkar som har allt att vinna, och om du bär tagline SUV, ännu bättre. Således korsar gränser denna nya modell av Peugeot att genom att införliva "dubbel nolla" i sitt namn, kommer han skyldig att väcka några överraskningar förutom.

Test: Peugeot 2008 1,6 e-HDi, nya perspektiv

grepp Kontroll

Och funktionella användbarheten av skicklig äventyrare bekant. Grip kontroll kan vara nyckeln för dem som söker tomgångs sidan av 2008, men inte lura dig själv som inte når matcha bilden av kroppen med off-road prestanda. Det är en specialiserad traction control fyra grindar -mer en femtedel så att upphäver ESP alltid i kombination med M + S hjul och är endast tillgänglig i Allure, den högsta slutområde … Och det vi analyserar oss. Vad kan inte hitta ratten på bilderna inne? Faktum är att i Frankrike skiljer sig utföranden och vi kunde testa Enheten levereras utan det elementet. Jag tror att det skulle vara klokt att köpa i Spanien ett e-HDi 115 och -Här nödvändighet kopplat till Grip Styrning när du kan släppa blandade hjul, grepp sämre inbromsning på asfalt -a e-HDi / 92 Grip Kontroll som har passerat genom vårt tekniska center har visat att teori och logiskt, även med mindre kurvtagning grepp.

Vad jag kunde berätta är att Det finns olika uppfattningar om vad som kan ge den magiska roulette arbetar på bromsar och motor för att ge maximal dragkraft vid varje tillfälle: Viss Det har framkommit helskinnade från fantastiska leriga områden, några också Jag satt fast i en eländig pöl, Således är det tydligt att även har mycket att säga kompetens som kör när man läser terrängen och vet hur man ska hantera accelerator, dess 16,5 cm markfrigång och 230 mm fjädringsväg per hjul uppmätt TT på våra ramphöjder.

Precis göra vad jag är övertygad om att Jag vet inte hur man ska kvantifiera de blandade hjul bidrar och hur mycket traction control i denna typ av banförhållanden. Men det kan också, som jag, du är för dem som har sett på fältet och jag tror att du vet vilken typ av fält hablamos- fler bilar än SUV, så dessa versioner med Grip kontroll kan ha mer att säga på andra områden pinsamt, såsom kall och isiga asfalten med att spela live, och inte gå till din sökning på vintern områden där det faktum att bära höger hjul är värd sin vikt i guld.

förfining


Jag bryr mig inte att tala om beteende, material eller mekanisk touch. 2008 är en bil som tydligt sticker ut från kategori genomsnitt, använda antingen verktyget eller sann SUV. En av de saker som jag gillade om detta "transformation" är hur man med dimensioner, kropp, etc, också Det har förändrat karaktär och känslan av att köra under 2008 jämfört med 208, dra honom närmare föraren profil som kommer att flytta tillsammans med den familj. Å ena sidan är dämpningen betydligt starkare för att kompensera för ökad körhöjd, men ändå, jag varnar högre absorptionskapacitet och åkkomfort jämfört med den minsta. Å andra sidan, även de ändra adressparametrarna till att vara mindre reaktiv, så att utan att ändra slitbane fotavtryck, 2008 har poise och linjär stabilitet hos en bil med större separation av hjul. Och bland annat att även om de nästan 20 cm mer längd bakre överhäng generera mer än 208, är bakre fitness 2008 orubbliga. Den biverkning, ja, mer understyrning som gör det mindre agile mellan kurvorna än sin lillebror, men ändå håller rockärmen mycket effektivt och framför allt en hög körglädje.

Test: Peugeot 2008 1,6 e-HDi, nya perspektiv
Samarbeta i denna känsla av stor bil bil-eller mer, om förstås väl bästa- låg ljudnivå, aerodynamisk eller mekanisk antingen, delikatess med vilken stanna&starta startar och stannar motorn, som exklusiv atmosfär som föreslagits av Allure version. Förresten, du kommer tillbaka för att se dig sitta som en 208, men med höjd något högre höft, men med samma konfiguration och ergonomi, atypiska och ovanliga tills kilometer och tid lägger du bekanta dig med det.

Med mellanområde finish –aktiv– du kan bara köpa 1,6 e-HDi 92 hk. Vid den högsta Allure Det är där bara kommer in i bilden e-HDi 115PS. Ett avslutande steg till ett annat är cirka 2000 euro liknande för pensárselo-; Samtidigt mäktigaste HDi "bara" Det kostar 700 euro mer. Jag har klart: till 115 CV, men det är upp till dig att bedöma om du tar en skillnad faktiska genomsnittliga förbrukningen av nästan en liter. Ta växellådan 6 hastighet och ökad effekt och vridmoment är tydligt att göra 2008 snabbare, mer flexibelt svar, "mer bil"…

Och mer bil är. Kanske inte tillräckligt för att få honom i familjen utan att kritiseras för bristande utrymme i baksätet. Men 2008 öppnar upp en värld av möjligheter när det gäller nyttan av 5-dörrarsKorrigerar bristen på bredd saknas en 208 Gå på utan att tillräckligt och med nästan 400 liter bagage kan göra samma tjänst som en kompakt. Som ett komplement, baksäten som vika och lämna en pall ganska lång och mycket platt.

Test: Peugeot 2008 1,6 e-HDi, nya perspektiv

strax

ACCELERATION
Från mer till mindre. Bra kort acceleration från låga hastigheter för att sedan känna tryck relentiza.

FÖRÄNDRING
sex "bra" marscher serier, mer än tillräckligt för att betala 700 € det kostar mer än 92 CV skäl.

BROMSNING
Mycket säkra och stabila gränser, men bara rätt avstånd: nedskärningar i nästan 10 m till version med M + S däck.

KONSUMTION
mervärde av detta e-HDi. De som tillbringar mindre (Captur till exempel) är på bekostnad av en mindre kraftfull motor.

BORTGÅNG
utvecklingen "tryck" i 4: e och 5: e växeln som garanterar agility. Låg vikt för sjätte väger dessa övningar.

HABITABILIDAD
Gain jämfört med 208 i bredd baksätet och bagageutrymmet, även om 2008 inte tar mycket olja som Captur.

Effekt och vridmoment
Den uppfyller utlovat, men det är en motor som bara börjar känna ljus från 1800 rpm.

KÄNGA
5% mer längd än 208, 25% procent mer trunk. Det är inte dåligt eftersom det ger samma volym som en dyrare och större kompakt.

Adblock
detector