Ford S-MAX, Renault Espace och Seat Alhambra: Stora 7-sitsiga minibussar

Ford S-MAX, Renault Espace och Seat Alhambra: Stora 7-sitsiga minibussar

Ford S-MAX 2.0 TDCi, Renault Espace 1.6 dCi och Seat Alhambra 2.0 TDI: jämföra tre mycket olika typer av minibussar för mycket talrika och resande familjer.

S MAX Ford, Renault Espace och Seat Alhambra: 7 säten minibussar

S MAX Ford, Renault Espace och Seat Alhambra: 7 säten minibussar

S MAX Ford, Renault Espace och Seat Alhambra: 7 säten minibussar

S MAX Ford, Renault Espace och Seat Alhambra: 7 säten minibussar

Det fanns en tid tillbaka i MPV stor De presenterade sig som en exklusiv format för familjer många. Och det fanns många modeller som följde passagen av de två modellerna på den tiden om: Chrysler Voyager, som ett exempel på denna typ av familjebil conceived i USA; och Renault Espace, den första att ta idén här i Europa.

Intressant, Chrysler Voyager, I det senare säljs under Lancia varumärke åren säljs inte längre i Europa. och detta femte generationen Espace har gjorts på ett sådant sätt om sitt förflutna, har det tagit influenser från framgångsrika SUV att göra din design och även du ge en mer känslomässig anspråk motsvarade med andra tekniska lösningar.

Kanske den lilla debuggade massiva aspekt är villkorad av stor MPV, men Ford har lyckats som ingen annan tillverkare energize siluett ren minibuss i S-MAX och inte bara i sikte, även med dynamiska beteende att, långt från ståt som följde de första stora MPV, är mer typiska för en bra ekvivalent salong.

Dessa omflyttningar, Seat Alhambra är trogen format mer traditionell den segment, där design och proportioner är resultatet av att göra en hytt mycket rymliga. Dess silhuett inte lura: den Seat Alhambra Det är toppmodellen och som har mer glasytan. Oavsett vad mätaren säger i allmänhet är det större minibuss också att känsla av rymd som sänder sin mer ljus.

I vilket fall som helst, S-MAX, Renault Espace och Seat Alhambra De kan skryta med att ha topp 5 platser exceptionella, inte bara för rymden. Men i Alhambra Du kommer alltid att känna ett plus större lätthet och på Espace grunden för sin höga nivå, ingen känsla a extra rymlighet mycket högre jämfört med dess redan generös storlek. den S-MAX Det är närmare förnimmelser erfarenhet av Seat Alhambra.

handskas med två sittplatser den tredje raden Det är när skillnader de kan vara vital enligt storlek deras passagerare. Och här, sittplats Alhambra tydligt avmarkera bästa platserna, att överväga regelbunden användning bara tillfälligt och de sina konkurrenter. den plats minsta låter fot och ben den sittplats Det är viktigt, som dess mycket bra utrymme. i Renault Espace du känner sig delaktiga boxed, igen, för deras bara dimensionen höjd och S-MAX hitta mycket bit plats för fot.

Ford S-MAX, Espace och Seat Alhambra

Ford S-MAX, Renault Espace och Seat Alhambra: multiconfigurables

I alla tre kan du spela med position sittplatser centrala, slide 16 centimeter i genomsnitt allt oberoende och samma storlek, att anpassa sina stallar varje ögonblick. Ingen plats är avtagbar ja det var- men lutning den säkerhetskopior och vika ned den banquettes att rensa hytt och expandera bagageutrymme a la carte. Och alla har knappar på fjärrkontrollen för att bekvämt avta centrala ryggar.

den säten den tredje rad sänks på grundval av bagageutrymme. Dessa kan variera kraftigt mellan minimum och maximum, och alltid sittplats Alhambra erbjudanden bästa skivor verifierat att S-MAX och RENAUL Espace. som fem platser det finns så mycket bagageutrymme alla skillnader kan vara oväsentlig, men inte när de används som sju säten, där Seat Alhambra Det är en bekväm trunk 325 liter, nästan som en Seat Ibiza. Något mindre än en Seat Mii, erbjudande Ford S-MAX och Espace.

Ur praktisk synvinkel, Alhambra också gör sin skjutdörrar en lösning mycket användbart och bekvämt, särskilt om automatisera, som du kan göra med den bakluckor av de tre modellerna. den Konventionella dörrar S-MAX och Espace är mycket stora och släpper så mycket utrymme som glidning av Alhambra, men det är därför svårt öppning av barn eller trånga utrymmen.

Inte bara passagerare i dessa bilar upplever att de betalar mer uppmärksamhet än i konventionella sedaner. I sitt arbete dirigent Det är i dessa Ford S-MAX, Espace och Seat Alhambra körställning som har normaliserats mycket om de första MPV, med vinklar på ratt och sitthöjden var du tvungen att känna sig som en van. Idag som tidigare och på egen hand Espace med sin avantgardistisk utformning, Om det inte vore för dess höjd höfter verkar det som vi var i en modern salong.

den Seat Alhambra är också mycket naturligt. I den hittar du en perfekt harmoni mellan former och platser sittplats, ratt och hävarm av förändringar och endast genom andra referenser, såsom djupet av hans instrumentbräda och större höjd, du känner en minibuss traditionell. den S-MAX Den kombinerar känslor av varandra, miljö minibuss men närmare marken än Alhambra. Och höjden är kritisk i S-MAX. Det är bilen lägre och definierar mycket dynamisk där du befinner dig.

Ford S-MAX, Espace, Seat Alhambra

Ford S-MAX, Renault Espace och Seat Alhambra: vi iväg

För allmänna förnimmelser S-MAX är den minibuss stort det känns mer dynamisk och reagens, också av bra Rör hans suspension och adress. det känns mycket plumbed, men också mycket bekväm; sänder mycket säkerhet och kurvan vänder snabbt. Det stöder på ett sådant sätt som gör det möjligt att ta mycket snabbt utan problem. Gungar väldigt lite och saktar särskilt väl.

den Renault Espace Den har en fullständig adress vilket också gör det mycket enkelt manövrerbarhet. Det är bilen färre varv av hjulet (Endast 2,1), och att mer tur Det är den längsta, vad du uppskattar särskilt i trånga vinklar stad och shuntning av parkering. Ibland måste man tillgodogöra sig stora manövrerbarhet. I den vanliga vägen kurvor inte känner upphöjelse riktning hade en 4Control Laguna GT, rakt även krävde kontroll med små rörelser av ratten. den Espace resultat snabbt och lätt vägledande, men mycket progressiv väg. När du går snabbare kurvtagning, Det ger adress mycket säkerhet. bättre hantera ingång och böjd bana än sina konkurrenter när vi började flörta med sina gränser. du kan byta hans beteende med olika drivprofiler, vilka förändras också känsligheten hos stötdämpare. Men du alltid känner dig bekväm och smidig, så att dess vikt och storlek inte utgör något hinder.

Långt från att betala sittplats Alhambra deras Space gåvor och funktionalitet med dynamisk braskande är din körning i praktiken så enkel och inte mindre effektiv deras "kompakt" konkurrenter. Det är mindre direkt styrning och därför du måste vrida ratten mer, men chassi och stöder överföra tour stort förtroende. Om du atenúas även rörelser med Valfritt adaptiv dämpning, läge idrott, känslan är att du ta med en bil dynamisk och mycket balanserad. I sin naturliga miljö är allt bekväm och trevlig du kan förvänta dig, mycket som dess konkurrenter har ett spel högre midja, som kanske bara uppskatta rutter mycket plågsamma, där det är säkert det är där det mest agradecerías.

Ford S-MAX, Espace och Seat Alhambra

S-MAX, Espace och Seat Alhambra: dieselmotorer mellan 150 och 180 hk

Vi hittade inte mekanisk jämställdhet i denna jämförelse, men inte väldefinierade desvirtúas av var och en av dessa minibussar orientering. Automatiska, sexstegade förändringar S-MAX och Renault Espace De tar mycket nöje; och den mycket dynamiska av Ford. mottagaren Powershift förändringar dubbelkoppling, som EDC Espace, det känns snabbare övergångar och inte mindre slät och bildar en uppsättning mycket högre med motorn 2,0 TDCI 180 hk. motorn S-MAX Det ger ett svar mycket mer konsekvent den 1,6 dCi twin-turbo Espace. den S-MAX Det är helt klart modellen snabbare motor och Renault Espace den mindre snabbt. Det är logiskt på den andra, men i Espace utbredd inte 160 hk hans "liten" motor som du kan förvänta dig. I denna mening kan en del vara tvivelaktiga siffror acceleration den franska modellen, särskilt när de reser på full belastning och detta i en minibuss 7 säten kan vara många kilo.

Dessa egenskaper mekaniska och andra har också en annan läsning: högre konsumtion, särskilt i staden (upp till en liter och en halv) av S-MAX. den Alhambra -Ändra manuella sex marscher-försvarar giltigheten av en transmission med denna motor 2,0 TDI 150 hk den genererar mycket jag gillade, mycket bra svar och bästa konsumtion, både stad och landsvägskörning.

Ytterst Seat Alhambra Det gör bra format traditionell segmentet. den S-MAX, Förresten, den modell som ibland du känner för premie för hans stora kvalitet av valsning och drift, kombinerar plats minibuss och dynamisk av sedan Inga. Om du behöver en minibuss, men du vill SUV, test med Espace förtrupp.

Adblock
detector