Första testet: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hk, den mest kraftfulla

Första testet: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hk, den mest kraftfulla

Vi har kunnat driva den mest kraftfulla Nissan Qashqai range: 1,6 DIG-T bensin 163 hk. En version som multiplicerar resultatet av den japanska SUV, men gör inte idrott.

Kontakt: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hk, den mest kraftfulla

Kontakt: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hk, den mest kraftfulla

Kontakt: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hk, den mest kraftfulla

Kontakt: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hk, den mest kraftfulla

Den nya motorn 1,6 DIG-T 163 hk, Turboladdad, det presenteras som den mest kraftfulla (För tillfället) av Qashqai intervallet. Vi har kört på en enhet med övre änden Tekna Premium av komplett utrustning (27.700 euro, med befordran), inklusive några valfria 19-tumshjul med 225/45, importerar ca 1200 ytterligare euro. Dessutom, som standard i denna version ytterligare element såsom takreling, LED-lampor, justerbart säte uppvärmd och elektriskt ledande, kontrollerar död vinkel eller detektor är trötthet. Även finns som tillval är panoramaglastaket, som tillsätts endast i variant Tekna Premium S och som höjer priset på bilen upp till 29.500 euro.

Inledningsvis Nissan tog upp detta högre bensinversionen med en maximal effekt på 150 hk, men i slutvalideringsstadiet motor bevisade att han kunde ge mer av sig själva, att hålla en förbrukning på måttlig godkännande (bland annat tack vare Stop system / Start och generator regenerativ energi). Därför siffran 163 CV idag erbjuder den ultimata konfigurationen uppstår.

Den 1,6 DIG-T är för närvarande tillgänglig endast som framhjulsdrift och ytbehandlingar. Nissan Spanien säljer denna version från 22,750 euro i grund Visia versionen och 24.250 för Acenta, i båda fallen utan rabatterbjudanden. Dessa versioner är utrustade respektive med stålhjul 16 tums däck 215/65, eller 17 legering täckt 215/60 tum. I fallet med efterbehandling Acenta också det innehåller parkering sensorer.

kompletteras en manuell hastighet 6, den nya versionen av Qashqai visar en utmärkt nivå av prestanda i termer av acceleration i lägre växlar; den officiella siffran 0-100 km / t är 9,1 s och dess toppfart uppgår till 200 km / t. Kraftfull och mycket elastisk, är den nya 1,6 DIG-T mycket behaglig att använda, även om den långa utvecklingen av de två översta kugghjul (47 km / t per tusen rpm i sjätte), liknande de som används i dieselmotorer, broms lite bil återvinningar. Växelspaken, Under tiden erbjudanden korrekta insertioner, men dess lång slaglängd orsakar underarmen kan nå snubbla över kanten på sätet genom att föra in de jämna växlarna.

På förbrukningen, meddelar Nissan en genomsnittlig siffra homologerad med hjul 16 och 17 inches 5,8 l / 100 km (134 g / km CO2). I vår kontakt vid måttliga hastigheter på vägar, visade datorn ombord i genomsnitt 7,9 liter / 100 km, uppskattningsbar för av denna Qashqai, och dess 19-tums hjul storlek och vikt.

Den goda prestandanivå markeras den relativa långsamheten av adressen som med mer än 3 varv på hjulet, inte kollidera på snabba vägar, men det gör jobbet så snart de är hopa länkade kurvor.

till Abel Simon, ansvarig för Nissan Qashqai utbud av Spanien, "denna nya motorn, på grund av dess prestanda, lågt brus och mindre vibrationer jämfört med diesel, placerar ansatser till mer premium modell". Dessutom verkställande av Nissan, den positionering DIG-T 163 hk i intervallet placerar den i en bra position "eftersom jag är ndast 1600 euro dyrare än 1,2 DIG-T bensin eller 150 euro mer än diesel dCi 110 hk".

Adblock
detector