Skoda Octavia 1.0 TSI: detta är den billigaste Octavia

Skoda Octavia 1.0 TSI: detta är den billigaste Octavia

Skoda lanserar den nya motorn 1,0 TSI 115 hk i Octavia, en propeller trecylindrig vilket förenklar till perfektion "downsizing" mer extrem.

Skoda Octavia 1.0 TSI 115 hk, Octavia bilder billigare

Skoda Octavia 1.0 TSI 115 hk, Octavia bilder billigare

Skoda Octavia 1.0 TSI 115 hk, Octavia bilder billigare

Skoda Octavia 1.0 TSI 115 hk, Octavia bilder billigare

Fram till nyligen talar om i genomsnitt sedan var ofta göra modeller med sex eller fyrcylindriga och diesel eller bensin var. Förmodligen skulle ha kallats galen som tror, ​​fem eller fler år sedan när en saloon motor kan få endast tre cylindrar, sedan när de var unga och kanske inte så lätt som de är idag, men vägde väldigt lite jämfört med andra större motorer, men långt hade sådan hög prestanda eller någon negativ inverkan på körbarhet med dess vibrationer.

Men även om idag denna cocktail är långt ifrån vanligt utvecklingen av denna motor, verkliga pärlor av nedskärningar i kombination med betydande inneslutning av vikt trots den ökande införlivandet av delar av säkerhet, komfort, hjälp … körning, blir det inte bara möjligt utan ses som en cocktail med riktiga kommersiella väg, inte bara i en värld av marknadsföring eller teknisk posibilismo.

nätet begagnad bil värderingVägen tidigare genomförts Ford Mondeo, genom att länka till en trecylindrig saloon motor, en 125 hk 1,0, ta den nu skoda med Octavia, ett varumärke som Det tar år frekventerar liten förskjutning motorer och makt: I tidigare generationer kom att ha motorer 75 hk med 1,4 liter; medan i den nuvarande hade en 1,2 TSI 110 hk. nu Octavia lanserar att montera en trecylindrig, liknar den som estrenase Volkswagen Golf med 115 hk och som därefter visas versioner av 110 och 95 hk i små bilar av tyska industrigruppen.

Skoda Octavia 1,0 TSI ersätter 1,2 TSI

detta 1,0 TSI 115 hk ersätter 110 hk 1,2 TSI båda Octavia saloon som i Combi -också samband med en och sex-växlad manuell växellåda eller en automatisk, dubbla kopplings sju växlar– med fördelen av att inte bara mindre inre friktion genom att ha en pipa mindre, men också mycket mindre vikt: 1,0 TSI representerar endast 78 kg. Denna tre-cylindrig motor ger ett maximalt vridmoment på 20,4 mkg, 13 procent mera än den fyrcylindrig motor den ersätter, båda av samma familj EA211 som också integrera 1,4 TSI eller 1,0 MPI. Med dem delar vevhus, vevaxel eller en del av blocket och cylinderhuvud, men allt annat förändringar. Speciellt det gör kylning med tre oberoende kretsar Carter och huvudet har deras propios- för denna nya tricilíndrico. Denna motor mottar också en variabel pump eller för att kompensera de egna vibrationer av en tre cylindrig motor, en masssvänghjul eller, vid den andra änden av vevaxeln, en buffert. Ingen balansaxel för att undvika att öka den interna friktionen, alldeles för låg med tanke på den begränsade hållkapacitet som har denna motor när den stannar accelererar.

Det är en av de mest reaktionerna kolliderar när man kör en bil med denna motor endast 999 cm3 och, tvärtom, verkar mycket angelägna om att vinna varvtal vid acceleration. Key i detta avseende är att tillhandahålla en turbo kan föreslå ett maximalt tryck av 1,6 bar, även om långt ifrån ikraftträd handling verkar abrupt, är det progressiva considerablente. Från strax före 2000 rpm till 4000 skjuter denna tricilíndrico med anmärkningsvärd styrka och ännu mer förvånande, gör det väldigt lite vibration och även med en mycket rund ljud, särskilt i den övre delen av cuentavueltas: i omkring 5,000-5,500 rpm.

Skoda Octavia 1,0 TSI 115 hkden fördelning är variabel för både kamaxlarna insug och avgas: kan justeras upp till 50 vinkelgrader för intag och för avgas 40.

Skoda Octavia: hög prestanda, låg strömförbrukning

Med denna motor Skoda Octavia 1,0 TSI accelererar från 0 till 100 km / t på något av hans kropp och oberoende av förändringen i lite mer än 10 sekunder, en mycket förtjänsttids Ford Mondeo 1,0 EcoBoost 125 är 12 sekunder och som inte bara visar den dragkraft som är i stånd att föra denna motor, men också ljusheten av en modell, flörta 4,70 m lång, är mellan 1,225 kg dess lättare version (sedan med manuell växellåda) och 1272 av den tyngsta (Combi DSG7). Utan att överge fördelar, bör det också sluta i 14,1 sekunder det tar Octavia 1,0 TSI att accelerera från 80 till 120 km / t på sjätte, om det kom med en manuell växellåda (DSG 11,8).

en homologe kombinerade bränsleekonomi av 4,6 l / 100 km (4,7 med automatisk växellåda), placera TSI som Octavia saloon som spenderar mindre bensin bland de med den enda källan av energi; nivå, till exempel, en hybrid som Lexus IS300h. Bland Diesel salonger, som ackrediterar mindre utgifterna är en annan Octavia, i detta fall, med 1,6 TDI 110 hk: 3,5 l / 100 km. Dessa register följer du den här modellen när det gäller bagagekapacitet, eftersom dess 590 liter i sedan övervinns endast 625 Superb. Octavia Combi har 610 liter.

Skoda Octavia: från 20,240 euro

den Skoda Octavia 1,0 TSI del av ett pris 20,240 euro, i fallet med den sedan med manuell växellåda och utrustningsnivå Active-Combi, till lika konfigurationen resten, alltid mer-950 euro, den Ambition och Liksom nivåerna representerar en ökning på 1,250 euro. Dessa två utföranden kan kombineras med automatisk DSG 1780 euro.

Sålunda står Skoda Octavia 1,0 TSI som en av de salonger som passar bäst för förare att även med avsikt att utföra höga körsträckor, De vill behålla som en köpeskilling så lågt som möjligt.

Du kan också vara intresserad

– Jämför upp till tre bilar på en gång

– 20 år av Skoda Octavia

– De praktiska elementen i Skoda Octavia, detaljhandel

– Octavia G Tec, så gasen octavia

Adblock
detector