Toyota Rav4 2.0D 4x2: teste den japanske SUV BMW motor

Toyota Rav4 2.0D 4×2: teste den japanske SUV BMW motor

Farvel til sin egen dieselmotor. Velkommen BMW, som med små produktforbedringer, det Toytoa Rav4 igjen bidra med sine beste våpen: balanse.

Vi testet Toyota Rav 4 2,0 ​​4x2

Vi testet Toyota Rav 4 2,0 ​​4x2

Vi testet Toyota Rav 4 2,0 ​​4x2

Vi testet Toyota Rav 4 2,0 ​​4x2

Vi er ikke overfor en ny generasjon, men snarere en evolusjon den Toyota Rav4 utgitt i 2013, men denne SUV Toyota er ikke bare mer effektive, tryggere og mer behagelig enn før, men også en av modellene mer konkurransedyktig sammenlignet med andre SUV i denne klassen med en slik størrelse, utstyr, kvalitet eller styrke.

innenfor tekniske nyvinninger, Den nye dieselmotoren er en av de mest interessante som brukeren vil finne. Farvel til sine egne blokker, BMW er nå som gir opp sin 2,0-liter for den eneste dieselversjonen finner du en rekke funksjoner ikke gratis, du kan kjøpe en hybridversjon -197 CV og kunn gjennomsnittlig forbruk på 4,9 l / 100 km-, en bensin 2.0 -at motoren ovennevnte område, men likevel forbedret kun tilgjengelig med firehjulsdrift, og Dette Diesel nå bevist at Toyota har bare forhjulsdrift, konfigurasjon tidligere bare tilgjengelig med "motoren" 2,0 D4D 120 hk.

deres 143 hester teoretisk -ikke oppnådd vår dyno, men veldig little-, Toyota Rav4 flytte nå å være klart mer fleksibelt 4×2 enn forrige versjon, og selv om ikke forbedrer ytelsen til 150 hk 2,2 D4D med fire drivhjul, Ja de gjør, og tydelig, våre to forbrukstall: av 6,9 l / 100 km til 1678 kilo forrige versjon, Vi har nå målt på denne Toyota Rav4 5,5 l / 100 km medium til 1,604 kilo. Jeg legger vekt data fordi det sikkert vil virke liten forskjell mellom den gamle versjonen med firehjulsdrift, og den nye, uten den, spesielt når den nye motoren er, av seg selv, lettere. Men er dette renovert Rav4 har også tatt på 55 prosent mer isolasjon i gulv, dører eller dashbordet. Og nye strukturelle forsterkninger i gulvet, eller bakhjulsopphenget vugge retning, elementer som bringer den nye Toyota Rav4 overlegen komfort og raffinement.

Sammen med forbedringer i kvalitet og justeringer i hele interiøret, både ride kvalitet og kjørefølelse har tatt et stort skritt. forbedrer sonority, den guidet en retning der, ja, føler om forbedret veigrep, spesielt i våt jord. Også balanse mellom hardhet og filtrering dempning oppnås bedre enn før. Du vil ikke ha presisjon i en Mazda CX-5, den beste Kjøring i kontakt, heller ikke den gode atmosfæren og kvalitetsnivå nå pålagt av Kia med sin nye Sportage, for eksempel, men forbedringen er betydelig i alle aspekter, og legge den variable verdi og pris, kan få modeller levere mer for mindre, enten i funksjonell eller utstyr nivå.

bevare nivåer av beboelighet, veldig sjenerøs i tre dimensjoner og se hvor Toyota Rav4 spesielt kjent for sin påfølgende bred og helt flatt gulv, og forbedrer dens utstyr med den anerkjente Toyota Safety Sense, som integrerer trafikkskilt anerkjennelse, systemet for nødbremsing eller varsel ufrivillig endring kjørefelt blant andre. Meget godt produkt utvikling i noe som kanskje ikke har søkt å være en ledende leverandør av dynamisk eller bil, men i balanse, der Rav4 har ordet.

I et nøtteskall:

Akselerasjon. Ny god base, nå opprinnelses BMW, og selv om det har stor innvirkning på hastigheten på den nye Rav4, har den mekaniske kvalitet og raffinement av bilen. 9,74 s på 0-100 km De trenger ikke sertifisere en svært rask akselerasjon, men smidig. Y34,4 17 sekunder er tid til å gå gjennom 400 og 1000 m, henholdsvis.

Endre. Pleasant drift av armen på den ene side og logisk pass utstyr, med en sjette 54,3 km / t x 1000 rpm, tillate lage god motorytelse.

Bremsing. svakhet, og det vil ikke være for mangel "stål" i bremsene, fordi sjenerøs skivene foran 328 mm, men på grunn av mangel på grep dekkene bite. det vil 80,4 meter for å stoppe fra 140 km / t.

Forbruk. Over 1600 kilo og store front overflate. Ingen mirakler … O ja da gir BMW står bak denne motoren. Effektivitet viste lave veinumre, med 5,1 l / 100 km by og 6,2 l / 100 km. Dens gjennomsnittlige forbruk 5,5 l / 100 km og 1,090 km med autonomi.

Forbikjøring. Det er raskere enn den forrige 2.2 D-4D, men smidig nok i denne typen øvelser som har den fysiske bakgrunnen. Kompenserer for tiende gang som har gitt en overlegen smak. 8,0, 10,2 og 12 sekunder er tiden i sine tre siste tannhjul å flytte 80-120 km / t.

Beboelighet. Vel blant de gode, hovedsakelig fordi det gir ekstra centimeter i baksetet eller flatt gulv er verdt sin vekt i gull. Det er ikke mange SUV av sin størrelse med 140 cm bred og 84 cm dimensjonen av benene.

Klang. Han har spesielt jobbet dette og har gjort forbedringer, ikke eksponentiell, men for å gjøre livet om bord mer behagelig. En 120 km / t, er den lyd 70,8 dB.

Effekt og dreiemoment. Motor litt over 1500 omdr./min nærmer seg sitt maksimale dreiemomentverdier og samtidig opprettholde god typen for en turtalls. Snarere enn limt, markere sin elastisitet. 34,5 MKG dens faktiske drevet ved 1740 rpm. Strømmen er ute på 139 hk.

Bagasjerommet. Mer enn en halv kubikkmeter –nøyaktig 545 liter– muligheten for automatisk åpning, 115 cm bred og flat lasting munn 65 cm adgang jord. Ikke den største, men svært dyktige.

Du kan også være interessert i:

Kia Sportage 2016, alle detaljene i den nye generasjonen

Hyundai Tucson 2,0 CRDi / 136 4WD test

Seat Ateca, våre inntrykk og målinger

Adblock
detector