Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plz

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4×4-i 7 plz

Nissan lanserar sin helrenoverade X-Trail, född med avsikten att klättra till toppen av sin kategori. Att ‘åtgärd’ sina förtjänster, inget slår ansikte mot en referensvikt, Mitsubishi Outlander, också nyligen renoverats.

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plz

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plz

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plz

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plz

den X-Trail nästa generation kommer att ockupera lämnas fria föregående Qashqai + 2 space, och skapades med avsikt att ‘markera territorium’ i segmentet där den kommer att konkurrera. Svänger vapen för att uppnå detta är hans ny estetik, en förlängd utrustning element och teknik, samt en finish och kvaliteter justeras uppåt. Problemet är att nykomlingen attacker “i ett segment uppåt sina kommersiella intressen och måste konkurrera med konkurrenter som inte kommer att lägga något lätt denna uppgift. Bland dem har vi valt att Mitsubishi Outlander, en modell som trots att inte vara bland de bästa säljarna i sin senaste ombyggnad svingar argument inte bara för att försvara sig själv, men att plantera hård kamp nykomling.

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plzVarianter står inför de mest representativa i fråga om teknik, utrustning och tjänster, det vill säga den top-end, fyrhjulsdrift och sju säteskonfiguration. Vid en ände av ringen, och för 37.000 euro, vi har Nissan X-Trail dCi Tekna 130 med sexväxlad manuell växellåda. Å andra sidan och för 36,390 euro, med Mitsubishi Outlander 220 DI-D Kaiteki automatisk växellåda med sex-förhållanden.

Purister läsare kan fråga sig varför vi står inför en modell med manuell växellåda och en med automatisk växellåda. Anledningen är dubbelt. Å ena sidan, inte X-Trail med fyrhjulsdrift inte har just nu med en förändring av detta slag. Å andra sidan tar lika sant priset, har vi sökt Outlander som är mer komma nära i sina egenskaper, eftersom detta skulle göra det möjligt för oss att bedöma om pris / produkt av den nya Nissan relationen är konkurrenskraftig.

Inte så lika

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plzGår vidare och därför hänvisas till “närvaro” fysisk, likhet verkar anmärkningsvärt som de yttre dimensionerna är nästan spåras i längd, bredd och höjd, med minimala skillnader i strid och spårvidd. En gång inuti, dock de mest generösa i rymden är Mitsubishi. Om du behöver bara fem platser, men inredningen är bredden exakt densamma i båda modellerna, men känslan av utrymmet är större i Outlander, tack vare en något mer generös takhöjd. Och om vi behöver starta infällbara platser, Mitsubishi är mycket mer användbar, inte bara på grund tillgång till dem är lättare, men eftersom dess bredd är större än 4 centimeter och mycket mer rationell och användbar design. X-Trail verkar inställd på ‘sälja’ detta argument, som ska användas. Nå dem är mycket mer komplicerat på grund av den mycket lilla ingångshålet, bara att de har benutrymme, även kasta fram den andra raden, och sin pall är det på marken, som bestämmer en position mest obekväma.

Om vi ​​talar om är lastkapacitet, fördelen fortfarande faller sido Outlander, vars stam, oberoende av kabinkonfiguration du väljer är det alltid generös. Stöder ytterligare 5 liter med alla säten som används, 25 om utelämna den tredje sätesraden, och inte mindre än 40, om ytterligare förflytta den andra sätesraden till sitt främsta läge.

full utrustning

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plzOm vi ​​talar om utrustning och de valda finish är nivån enastående. Komfort funktioner såsom dubbel klimatkontroll, elektriska fönsterhissar, parkeringsassistanssystem och även läderklädsel, De finns som standard i båda modellerna.

För dem Nissan sattes bakåtriktad kamera och 360, trunk öppna och stänga elektriska, ‘Active Control av Calzada’, vilket minskar tonhöjdskroppen, eller ‘Smart Protection Shield’, Den är inklusive hinderdetekteringssystem i den döda vinkeln varning oavsiktlig lane ut- och närvaron av ett hinder som rör sig med den bakre. Mitsubishi innehåller varning filbytes, backningskamera, kan Aktiv farthållare helt stoppa bilen, mitigationsystem frontalkollision (FWD), xenon strålkastare Super-HID, baklucka öppning och elektrisk stängning, sensorer på ljus och vindrutetorkare

Trots denna uppenbara likhet måste fördelen ge det diamanter mönster, eftersom ett lägre pris, erbjuder en motor med 20 hk mer och automatisk växellåda med paddlar på ratten, vilket är en glädje och det ger extra körkomfort vid fotografering eller stad måste ta itu väg sylt.

Jämförelse: Mitsubishi Outlander 220 DI-D 150 4WD 7 plz vs Nissan X-Trail 1,6 dCi 130 4x4-i 7 plzsänder effekt

Både Outlander som X-Trail är tillgängliga för tillfället, med en enda motor. den 2,2 DI-D 150 hk i fallet med Mitsubishi, och 1,6 dCi med 130 hk i Nissan. Denna skillnad i 20 hk till Mitsubishi, och som väger mindre än 82 kg enligt våra mätningar, tillåta Outlander accelerera bättre och framför allt uppvisa en starkare motståndskraft att dess rival, vilket resulterar i snabbare och säkrare omkörningar. Eftersom medan den ‘Mitsu’ investerar 8,7 sekunder och 241,4 meter från 80 till 120 km / t på 5:e behöver Nissan 10,7 sekunder och 301 meter. X-Trail motor rör sig med rimligt dynamisk modell mellan 1500 och 3500 varv per minut, men det aldrig gör med samma energi som motorn i Mitsubishi, som också upprätt hjälp av en automatisk transmission som fungerar utan problem. Inför sådana manövrer, i X-Trail är det väsentligt att använda växel under 1500 varv per minut, och elasticiteten är dålig och även motorn tar slut ganska snabbt att överstiga 3700 rpm, vilket gör det lämpligt att gå att växla upp för att sätta upp växeln.

När det gäller beteende och på enkel väg layout, är känslan av balans som erbjuder båda modellerna liknande, men när vi står inför mer krävande banor, föraren av Nissan har känslan av att köra bil mer omständligt. Skillnaden är inte överdrivet, men hans största klumpighet när stringing kurvor, resultatet av en mjukare fjädring än Outlander, ger fördel till den senare så långt som ändamålsenlighet avser. I gengäld X-Trail har en snabbare styrning och konsumtion klart skärs, kräver i genomsnitt liter mindre än sin rival vid hastigheter liknande sätt.

Adblock
detector