Opel Insignia Grand Sport vs Audi A5 Sportback: Vilket är bäst?

Opel Insignia Grand Sport vs Audi A5 Sportback: Vilket är bäst?

Opel har nyligen infört sin nya Insignia i Genève. Nu med namn Grand Sport, Evolves nog att möta en ny Audi A5 Sportback? Uppmärksam på exklusiva duell.

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: vad som är bäst saloon?

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: vad som är bäst saloon?

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: vad som är bäst saloon?

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: vad som är bäst saloon?

Visst något håller på att förändras i Opel. Och mycket mer än det kommer att göra. Den senaste tillkännagivandet av köpet av varumärket till General Motors med den franska gruppen PSA (Peugeot, Citroën och DS) Du kommer att leda direkt till vad som kommer att vara näst största biltillverkaren Europa efter Volkswagen-gruppen, och kan leda otvivelaktigt stora framsteg för tyskarna och fransmännen. Men något håller på att förändras i Opel från före detta meddelande: bara titta på stora produkter som lanserats under de senaste månaderna, som den nya Astra, eller den helt nya Opel Insignia som nu kommer att marknadsföra denna kommande maj och har precis officiellt presenterades på bilsalongen i Genève.

Idag, därför fokuserar vi all uppmärksamhet på detta Nya Opel Insignia får du, för första variant 5-dörr, efternamn Grand Sport. 3 månader sedan och vi kunde klättra exklusivt till honom, men ändå version förinställd och inkluderande en kamouflagedräkt. Det verkade vi redan exceptionellt första hand, så vi hade enastående, alltför exklusiv, sätta så snart som möjligt med ett referenssegment, premie och sportig, som Audi A5 Sportback … även förnyades i slutet av 2016. Kan vara på sin höjd? Våra tyska kollegor på Auto Motor und Sport montera dem att kontrollera.

Opel Insignia vs Audi A5 Sportback: Liknande proportioner

denna första sorg vi föreslår har sitt existensberättigande också genom kroppen. den Opel Insignia övergiven i den nya andra generationen klassiska format notchback sedan och 4-dörrars, marknadsförs uteslutande som saloon 5 dörr halvkombi bak. Med en stor baklucka. Och voila! Design mycket lik den som visade oss alltid Audi med saloon-coupé A5 Sportback, också gate. Både gift och som en ring.

Audi A5 vs Opel InsigniaI storlek, men det återstår mellan de två klass åtskillnad. den Opel Insignia Grand Sport handlar om en jättestor 4,90 meter längd, till 16,4 centimeter längre än Audi A5 Sportback… även sex centimeter lägre på vägen. Hjulbasen, är emellertid praktiskt taget identiska. Fråga därför större överhäng i Opel. Mata Se silhuetter och mönster, är det också klart ytterligare förbättring i Audi linje och en allt mer pragmatisk anda i Opel.

Något liknande händer inuti. den Audi A5 Sportback motiverar också sitt högre pris i en klar mer kreativ nivå design och miljö, både vid beröring och ytor såsom platta skärmar och upplösningar. Ja, när det gäller användbarhet och styrka, den nya Opel Insignia Grand Sport kan skryta hänga fullt ut mot Audi. Även dess 7-tums pekskärm, med sin bas den nya Astra, nu mycket reducerad botonera, är ännu enklare att använda och intuitivt än Audi. Mycket rent och snyggt, Insignia även nu bär det mobila telefonsystemet Infotainment med Apple carplay och / eller Android Auto.

den Opel Insignia Grand Sport också erbjuder nu digital instrumentering… som A5 Sportback. I mitten kan du välja att visa information från datorn ombord, navigation, hastighet … även på ena sidan och en annan kommer du att stöta temperatur eller bränslenivån. Och en annan ny funktion i Opel är Head Up Display valfritt. Det kan också projicera en hel del information på vindrutan, såsom hastighet eller navigering … som A5 Sportback. Endast projektorhöljet ovanpå instrumentbrädan ser sämre kvalitet och billigare än Audi.

Opel Insignia: InteriorOpel Insignia vs Audi A5 Sportback: inside

Men denna Opel Insignia Grand Sport fortsätter att erbjuda mycket bra innehåll. Till exempel, din EGR flera utjämningsmandat (Även om frivillig för drygt 600 euro) är de bekvämare de valfria sporter också Audi. Om vi ​​luta oss tillbaka och även utan hänvisning imponerande utrymme mellan Volkswagen Passat sedans, den Opel Insignia är betydligt större och beboelig Audi A5 Sportback.

Och till skillnad från den första Insignia, har den nya Grand Sport vuxit inne bredd … nu tillåter tre vuxna passagerare kan rymmas relativt väl. När det gäller bagageutrymme, även om Opel Insignia Factory meddelar bara något större kapacitet än A5 Sportback (490 liter av last från Audi 480), Dess större bredd och gate måste göra i praktiken gör det också mer bekväm i Opel laddning i Audi.

Foton inifrån Audi A5Opel Insignia vs Audi A5 Sportback: motorer och teknisk

Fortsätt på deras mekaniska intervall. den nya Opel Insignia Grand Sport kommer att erbjuda olika effektnivåer, som täcker in diesel av 110-170 hk, och bensin De kommer att flytta mellan 140 och 250 hk. För att markera två diesel 1,6 liters motor med 110 och 130 hk, och 1,5 T bensin med 165 hk och 260 hk 2,0 rundade och turbo prestacional ditt erbjudande.

den nya Audi A5 Sportback, Samtidigt ger det en mycket mer begränsad och exklusivt sortiment. i diesel, erbjuder bara ett val: 2,0 TDI 190 hk makt, med möjlighet till manuell växellåda, automatisk DSG och quattro fyrhjulsdrift alternativ. Även i bensin endast en 2,0 TFSI 252 hk, alltid automatiskt och fyrhjulsdrift gör upp hans erbjudande.

Den lägre mekaniska utbud av Audi och det största utrymmet Insignia är några av skillnaderna som vi har uppskattar eftersom eller dynamiska termer eller levereras, verkar idag att gå och se någon större skillnad mellan de två salonger. Med en mycket förbättrad aerodynamik Insignia (cx meddelar en 0,26 från 0,28 A5 Sportback), möjlighet också att erbjuda en exklusiva nya AWD vecorial på spänna med momentdelnings och tillkännage en Trimmas vikt upp till 175 kg, inte ens lista teknik, och alternativ och extramaterial verkar lägre än i Opel Audi: den Logo kan också ha Flexride adaptiv chassi (Du kan ändra dämpning, spjäll, styrning, ESP förändring och Normal, Sport Tourer och lägen) med en ny 8-växlad automatisk växellåda, med det nya belysningssystemet IntelliLux med IntelliLink och OnStar säkerhetssystem och anslutningar … och så vidare. Så gott som på samma sätt som det är i dag kan erbjuda Audi, eller till och med bättre.

dueling salongerOpel Insignia vs Audi A5 Sportback: priset

men en annan stor skillnad som vi stänger denna statiska insatsen måste vi också leda till pris. Spärra ett stopp 2,0 T 260 hk version kommer att öka din faktura och Audi A5 Sportback kommer att matcha Opel Insignia Grand Sport kommer att vara märkbart billigare … åtminstone enligt de satser börja visa i Tyskland.

Där detta andra generationen meddelar att kommer att börja på cirka 26.000 euro bensin, medan den övre Diesel 170 hk bör vara cirka 30 tusen euro. Och i samma marknad, ingen Audi A5 Sportback, ännu mer kraftfull, låg på 38.000 euro. I Spanien, som alltid, är det dyrare. mycket lovande, Därför är detta nya Opel Insignia Grand Sport. Det kanske inte är lika elegant som Audi, men det är en stor bil med lite att avundas.

Du kanske också är intresserad av:

Opel Insignia Sports Tourer: så kommer familjen Insignia

Nya Audi A5 Sportback, i test

Opel Insignia 4×4 dragkraft vektor premiär cast

Adblock
detector