Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 sitsig, familj SUV

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4×4 7 sitsig, familj SUV

Omstruktureringen av SUV utbud av Nissan X-Trail krafter för att täcka nya fronter, först att erbjuda mångsidigheten hos Qashqai + 2 och å andra sidan, tar upp den anda av effektiv todocamino föregående X-Trail. Kan det hela?

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 platser, SUV tillvägagångssättet

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 platser, SUV tillvägagångssättet

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 platser, SUV tillvägagångssättet

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 platser, SUV tillvägagångssättet

med 26 cm Extra kropp framför Qashqai och större stam, den Nissan X-Trail Det kan vara för många en mer mångsidig alternativ till den framgångsrika Nissan SUV. I själva verket skulle vi inte vara fel att betrakta det som en Qashqai + 2, det tar sin plats i intervallet och eftersom den erbjuder möjligheten att ha en 7 säten inuti. Naturligtvis bör det noteras att i händelse av att välja de två extra säten, som är dolda under golvet av takräcket när den inte behövs, är 100 liter förlorade. sålunda enorm stammen av Nissan X-Trail Konventionell -variabel mellan 535 och 740 liter, beroende på hur läget glidande baksäte– det passerar mer blygsamma, men inte försumbara 435-640 liter. en Nissan Qashqai, vilka ingen har skjutbara bakre raden, alltid 455 kubik liter. kort sagt den Nissan X-Trail i någon av dess konfigurationer ger utrymme och modularitet, men det håller de andra kvaliteterna hos sin yngre bror?

Nissan X-TrailSom vi har sagt vid andra tillfällen, plattformen är samma som användes i Qashqai, -of motorer hittills den 1,6 dCi 130 hk-, transmissioner, säkerhetssystem och mycket av utrustningen antar direkt från honom, så egentligen, Det har lite att göra med den tidigare Nissan X-Trail. Så mycket så deras kontroll du känner ombord en Nissan Qashqai större, inte bara av en liknande känsla, men också för att Interiören är nästan en kopia av det och knappast några märkbara förändringar. Synfältet tillbaka, men är något lägre och både huvudstödet och C-stolpar förblir mer synlighet. Denna brist är delvis mildras när det gäller målet Tekna testas, eftersom det är standard övervakningssystem med hjälp av radar döda vinkeln, även om dess indikatorlampa placerad på den främre stolpen, inte lysa med överdriven intensitet och kan gå obemärkt förbi. Mindre utrymme för förbättringar har Forward Collision Warning, vars operation inte utgör oss utan tvekan akustiskt larma vid rätt tidpunkt och med tillräcklig tid att reagera, men utan "överskotts säkerhet" andra tillverkare ibland gör du ignorerar och även koppla bort enheten. Andra delar av utrustningen är intressanta perifera kammare, lätta uppgiften för parkering, snabbknappen eller automatisk parkeringsbroms. Och glöm inte elektriskt manövrerad baklucka, också standard, som förutom att vara ganska snabbt, Du kan öppnas och stängas genom att trycka på en knapp bredvid rattstången.

Bakom ratten

Nissan X-TrailNär det gäller beteende, Nissan X-Trail försöka följa den väg av Qashqai tack vare en reaktiv bakaxel som ger flexibilitet och effektivitet vid behov, väl övervakad av elektroniska hjälpmedel för att köra inte blir krävande och styrs av en exakt styrning. Gungar lätt och ger självförtroende när man närmar sig delar av kurvor, men, naturligtvis, vikt skadar honom och framträda inför trögheten och vissa driftdäck, tvingar oss att bromsa påminner oss om att detta är en SUV och inte en turist, men obotlig i sin form att fungera. Enligt ändra placeringen av väljaren mellan 2WD och AWD Auto reaktioner på vissa situationer är något annorlunda, särskilt vid acceleration ut ur snäva kurvor på asfalt dåligt vidhäftande.

I 2WD läge, om vi är för optimistiska med gasreglaget fronten måste möta alla tillgängliga vridmomentet och kan vara mättad, tvingar elektronisk stabilitetskontroll att vidta åtgärder så att näsan är inte ur. Istället väljer Auto-läge så gott som utrotar denna understyrning tendens rot och varje dragning i riktning och kan accelerera unceremoniously i fullt stöd med full balans upprätthålla hög neutralitet.

Motorn är utmärkt och ingen märkbar fördröjning när systemet skickar kraft till bakhjulen, men som motpart måste ta hänsyn till att denna överföring ökar vikten i förhållande till de 4×2 versioner ca 170 kg, försämrade prestations och inte alltid ger en större hastighet kurvtagning eller stabilitet på torr asfalt, eftersom, förutom den bästa dragkraftshastigheten kurvtagning, andra fördelar som typiskt förknippas med transmissioner integraler är inte lika signifikant nedbrytning. Dessutom, om vi jämför testats med 4×2 enhet vi haft möjlighet att köra några dagar tidigare, den mekaniska svaret från 4×4 version förlorar verve, det kostar mer up varv och komma till ljus om Låg något svag när vi kör i höga växlar och låg hastighet stad.

Framför till Qashqai?

Nissan X-TrailDessutom jämfört med det första Nissan Qashqai som passerade genom våra händer trycker motorn är något mindre raffinerad och kanske med en specifik programmering växel för att spara bränsle och uppnå god omedelbarhet av svar, både för att stoppa acceleration och reaccelerate är mer abrupt. På samma sätt är enheten måste förändras mindre smidig och blinkersspaken, vilket är svårt. Det verkar vara en ganska robust bil, också på grund av en fastare fjädring, speciellt i den bakre, något som gör dig obekväm, men också misslyckas med att sticka ut när det gäller komfort.

Utan tvekan en av de bästa egenskaperna hos Nissan X-Trail är dess förmåga att uppnå mycket låg förbrukning, frukt av den berömda och effektiviteten av dess Motorn 1,6 dCi Renault källa, som den kombineras i detta fall med en svindlande framgångsrik utveckling. 1:a, något kortare, levererar delvis frånvaro av reduktions denna todocamino, vilket tillåter vissa tillstånd i adresse hinder i unpaved landningsbanor. Under 50 km / t kan aktiveras Lås fyrhjulsdrift läge, ett slags centrumdifferentialspärr som är lika med effektfördelningen mellan fram- och bakaxeln. Men kom ihåg att inte är en ren och hård terräng och har sina begränsningar off-road, men som i denna typ av SUV, förarens skicklighet kan vara avgörande.

som familj SUV uppfyller förväntningarna av att vara en mycket praktisk bil, men misslyckas med att erbjuda så raffinerad touch som kan hittas i en minivan 7 säten eller i en Qashqai, trots att dela plattform. 3 parkett är lämplig endast för barn och tillsammans med fyrhjulsdrift, ger extra tyngd som skadar dynamiken av 4×2 versioner av modellen.

Adblock
detector