En test Mazda2: staden inte behöver Diesel

En test Mazda2: staden inte behöver Diesel

Dess utmärkande design, exklusivt bensinmotor och dynamiska kapacitet tillåter göra Mazda2 en fri vers, men attraktiva i den konkurrensutsatta segment av verktyget.

Mazda 2, exceptionellt stort nyttovärde för staden och mer

Mazda 2, exceptionellt stort nyttovärde för staden och mer

Mazda 2, exceptionellt stort nyttovärde för staden och mer

Mazda 2, exceptionellt stort nyttovärde för staden och mer

Vem vill ha en turbodiesel stad och mer bil, du bättre att se ut. Eftersom Mazda2 Det marknadsförs uteslutande på bensinversioner (75, 90 eller 115 hk försedd med ett block av 1,6 l) sedan början av 2016. Detta block direkt injektion fyrcylindrig särskiljs från de senaste trenderna i tillvägagångssätt, som passerar ner motorn, minska antal kolvar och använda turbo för att ge extra energi, särskilt vid låga hastigheter.

I gengäld har Mazda valt ett konventionellt arrangemang i Mazda2 med en sugmotor fyrcylindrig, vars enkelhet är inte att förväxlas med enkelhet som utvecklats inom ramen för SKYACTIV program, Den innehåller en detaljerad arbetsplan tar lägre konsumtion turbodiésel.- nära dessa värden Detta framgår av värden som erhållits genom vår Technical Center (6,2 l / 100 km stad och 5,4 motorvägen i version 90 hk). lägger också till minimum spetskompetens inom ljud och vibrationer. Sitt kompressionsförhållandet är ovanligt hög, 14,0: 1 och de konkava kolvarna för att styra flamfronten på det mest effektiva sättet.

Mazda2 testetResultatet är en slät motor, låga vibrationer, och klassisk prestandan hos en sugmotor. Detta är ett svar på en låg diskret, som tillsammans med en ganska lång utveckling förändras råda minska en eller två växlar om vi behöver för att driva känslor, och känslor av makt i den högsta delen av disken. Detta tillåter utestående accelerations figurer, cirka 10 sekunder för att accelerera från 0 till 100 km / t för både en balanserad version av 90 CV som 115, mer kraftfull och med sexväxlad växellåda. I vilket fall som helst är det en motor som håller högsta växeln för det mesta och flytta till rytmen av trafik med lite ljud.

Byggandet av Mazda2

den Mazda2 återger de dynamiska linjer stil Kodo konstruktion som han öppnade CX-5 och fortsatte Mazda 6, CX-3 och MX-5, och som i de som har den utarbeta söker lägre den maximala vikten de fördelar som detta innebär inför dynamik. I själva verket överträffar det nästan en ton i vikt och är nästan 100 kg under de tuffaste rivaler kategorin, vilket resulterar inte bara i lägre konsumtion, men också gör det lättare ett verk av en exakt chassi, fast fjädring och bromsar som uppfyller smidigt, dock utan att nå bromssträckan av en sportbil. Det är imponerande, ja, agility i stan, eftersom det visar en svarvning diameter under 10 m.

Analysera innerutrymmen bör skilja en framsäten av de mest generösa av en ganska smal och du tillbaka med en vertikal dimension som straffa passagerare mer än 1,8 m höjd. Och i själva verket har Mazda 2 inte dra nytta av att vara en av de största urbana marknaden (4,07 m lång) för att ge ett inre utrymme ledare, inte heller är spektakulära en trunk kapacitet på ca 300 l.

Mazda2 testetDetta är intervallet Mazda 2

Mazda2 Familjen består av fem kommersiella utföranden (Klicka på, Style, Style + Style + komfort och lyx) som avgränsar en prisklass mer än 5000 euro öppnas, Access version Press Det är reserverad till grundmotorn, 75 hk, trots vad som luftkonditionering, USB extra anslutningar i ljudutrustning och nästan oumbärlig centrallås och servostyrning.

Därifrån är Mazda2 ökar i utrustningen tills mer sofistikerade lyx utrustad med LED-lampor, filbyte varning och fjärrstyrning och starta. Det är också möjligt att montera element som hittills reserverats för mycket högre kategorier såsom information projektionssystemet i höjd med förarens ögon integreras i ett paket som även omfattar förändring assistent och halvljus och sensorn döda vinkeln. Dessutom version 90 CV Det finns också med en bekväm automatisk växellåda momentomvandlare och sex relationer som avsevärt underlättar användning i stan.

Du kan också vara intresserad

– Alla priser och funktioner i Mazda2

– CX-5 och CX-3 egen stil, de mer sportiga versioner

– 2017 Mazda3, förbättrad bild och komfort. Vad vi försökt!

Adblock
detector