Tiguan TDI Bi-240: den mest kraftfulla diesel kompakta SUV

VW Tiguan testet först, som just fått VW Passat sin mest kraftfulla dieselmotor 240 hästkrafter twin-turbo, fyrhjulsdrift och sjuväxlade automatlåda.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: den mest kraftfulla Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: den mest kraftfulla Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: den mest kraftfulla Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: den mest kraftfulla Tiguan

är ännu inte tillgängliga priser VW Tiguan 2.0 TDI 240 på nyrenoverade konfigurator Volkwagen (jag antar att det kommer att ha en lång livslängd, eftersom det från det fröet till alla mobilitetstjänster, är elektrifieringen redan tillgång Car-Net, eller dela framtiden) bil. Men om du tror på den tyska cartesianska karaktär, satsa på grund är cirka 46.000 euro. I fallet med enhet bilderna, en Tiguan med R-Line, 2.000 euro klar lägga till den (2900 om du också vill utrustning R-Line inre) och, naturligtvis, de 420 euro i 20-tums hjul, att de är nyckeln till Tiguan ser mer kompakt och vad som är mer balanserad i sin estetik. Jag fortsätter med priser, eftersom den dyrbara kräver att däcken har också valt alternativ sportchassi (195 euro) eller adaptiv dämpning med val av drivprofiler (1,080 euro).

Den kraftfullaste motorn i VW Tiguan

Glöm bilden, vilket är just det, på grund av att praktiska och kapacitet av VW Tiguan han har lämnat muskler. En hel del muskler. VW Tiguan använder 2,0 TDI fyrcylindriga Passat och därmed når 240 hästkrafter, med minimala ändringar i motor Passat, om kalibrerings injektion eftersom Tiguan ger ökat motstånd Passat och väger mer. Har två turbos, som trots Bi-TDI namn egentligen är det inte en biturbo, eftersom de arbetar sekventiellt. En liten turbo är ansvarig för att driva vid låga varvtal, för att inte känna någon fördröjning trampa på mycket låga varv. den ändringar av motorn 190 hk 2,0 TDI är djupa, och kompakte komplexa labyrinter för kylning av inloppsluften. De förklarar att det värms upp i full fart över 200 grader och ändå lyckas stannar bara 30 grader över omgivnings. Kom igen, "utom i Spanien under sommaren, kan vi nå vårt mål och få maximal effekt"Han skämtade en av dess ledare.

VW Tiguan: rena gaser sker

Den maximala närvarande Diesel är utbredd i sin gas för att göra den ren. Rengöring avgassystem 2.0 Bi-TDI är enorma, komprimeras och "bunden" motorn för att spara utrymme. även så, Det finns inget utrymme för batteriet och har lett till den bakre delen av bilen, under bagagerumsgolvet. De fördröjda placeras som ni kan föreställa "för balansera vikter mellan fram- och bakaxel -240 hk motor är tung, med så många aditamentos-"Men inget utrymme för att rymma ett reservhjul identisk andra (för att kompensera uppbär självtätande däck) och begränsar användningen för att bära bagage.

För att bekämpa NOx SCR-system baserad vård urea, som tankades från ett munstycke mun med bränsle, med en insättning på tolv liter. Vid normal användning meddelar de att Det kommer att ta ca 6700 km mellan fyllnings-ups och användaren kan fylla. Vad vi hört många tillverkare tankning stretch upp kommer att matcha dem med underhållsperioderna slutade, något vissa industri röster förstod att det bara var möjligt om gasrening inte gjordes efter bästa förmåga.

Bi-TDI Volkswagen 2,0 TDI: blåstrycket 3,8 bar

Allt är kopplad i en motor, den genom rengöringssystem, avgaser förlorar en stor press och det tar en mycket hög insugstrycket. Dessutom, "200 hk motorer kommer att se många, men för de senaste 40 hästar behöver använda den andra turbo"Säger en tjänsteman motorer. De behöver också en post av det mycket direkt luft i topplocket, kort, med liten virvelvind, för att stödja den stora mängden luft utan begränsningar; menar vi att beståndet har också något att göra med användning av 2.0 TDI 190 hk. Nor rörliga delar, för att förstyva att motstå 200 bars tryck förbränning uppnås, mer högtrycks injektorer som arbetar vid 2500 bar, plus en vätskekylning EGR (återcirkulation av avgas), som arbetar med den lilla turbo (när den kommer in i stora turbo arbete, ingen kylning av dessa return avgassystem, endast tillräckligt för att "in många").

Uppsättning av de två turbo motorn VW 2,0 Bi-TDI

De strängaste tomgång två turbos skulle vända mjuk, men ser du en förbrukning på 0,8 l / h eller 1,1 l / h med den anslutna luftkonditionering. Få inte panik, eftersom konsumtionen rör sig mindre hög än detta antyder. Vi förklarar att eftersom det accelererar och får arbeta bara den första av de turbos och tomgång är utformad så att nästan inte existerar, det är därför de gjorde stop-start-system. Om än med trycken hos denna motor 2,0 TDI 240, dock Bluemotion som är, segmentering och interna friktioner inte är de hos en 1,6 eller en 2,0 den "konventionell". Rullande jämn, normal rytm, Eco-läge, tecknade vi ett one-trafikled 7 l / 100km. Inte sitta "dra" också ansluten en för att föra bakhjulen (eftersom arkitektur bara kommer med 4Motion AWD), även om Ja du kunde höra den bakre överföring på is Om du var uppmärksam. den obligatoriska sju-växlad automatisk växellåda Det är allt du förväntar dig av en mjuk DSG och du kan känna en minimal fördröjning för att börja omkörning. I normalläge eller idrott, motorrespons är omedelbar, kraftfull och konsekvent. Omöjligt att göra ont med 500 Nm vridmoment (51 MKG). Nej det betonar både ren acceleration Han är en genomsnittlig, eftersom signaturen 6,5 sekunder i 0-100 km / h-, med tanke på vägande 1,795 kilo i vakuum.

Där makten finns kvar att se det är när du lämnar motorvägen runt München flygplats (vi är i Tyskland) och 200 km / t ändå att du har en bra reserv av acceleration under pedalen. Nära 228 km / t tillkännage spets, är buller fortfarande närvarande är mycket väl isolerade och du kan prata utan att höja rösten. minst denna suspension med valfri adaptiv dämpning visar en mycket hög poise och komforts, mycket avgöras och säker. Inte känna hennes stora hjul som är överdriven. I vissa krokig grusväg som körde av vår tour komfort var också närvarande, trots fel däck för denna användning. Detta livligare förbrukning steg över 11 l / 100 km och bromsar för den klassiska 200-120 plötsligt som vanligt i Tyskland utan problem, det är vad de är utformade. För att söla, och sedan till parken, inser du att du fick också tillsammans progressiv riktning, 230 euro, underlättar stadslivet.

VW TDI 240 Tiguan avslutade R-Line

VW Tiguan, akustiskt utrymme

Är så väl använda utrymmena, eftersom batteriet gäller mycket utrymme under stammen, är nästan "bundet" välja det nya ljudsystem från danska Dynaudio. Vad har du att göra? Jo, där han skulle reservhjul placerade subwoofer. Motorljudet Tiguan 2.0 TDI 240 behöver inte täcka henne, knappt ens höra det och det låter bra, trots att Diesel. Men redan ingått viss prisnivå, inte 800 euro Denna lag verkar inte galen. Bär en förstärkare kanal så att med endast 400 watt blir en levande ljudintryck för föraren. Det erkänns lätt av centerhögtalaren på instrumentbrädan. Och du skakar benen utan förvrängning om du väljer musik eller lämplig utjämning.

Den valfria Dynaudio teamet ger 400 watt per kanal förstärkare men

Dynaudio är desamma som förde high fidelity till bilen (16 år i V60), som sedan började tillförsel Volkswagen VW i Phaeton eller Bugatti Veyron. Kom igen, bör du lyssna på försök, om så bara för att veta var det är och graden av ljud i en kompakt SUV.

Volkswagen Tiguan, en nästan rund SUV

Det sätter svårare att fel VW Tiguan sin vikt, sin egen förpackning. Konsumtionen är vad man förväntar sig av en 240 hk dieselmotor … eller lite mindre, eftersom vi befinner oss i det område där tidigare endast flyttade V6-motorer. Båda kör båda gasvävar, men utan exponentiell ökar med ökning av hastigheten eller antalet passagerare. den andra svag punkt är priset, eftersom VW föreslår även extra lön separat klimatkontroll för baksätet, takreling, sidokrockkuddar, däcktryckskontroll, LED-strålkastare (mer dynamisk guiden val därav), ruta digitala instrument, integrerad router med induktiv laddning mobil, drivande assistent sylt och så vidare att inbjuda "hur du inte kommer att ta".

Volkswagen Tiguan: SUV på nätet

Hittills en man bil, "lätt" att förstå. Men med Tiguan nya steg i världen av "Internet ansluten bil" redan de började med upp och elektriska Golf. Volkswagen kallas Car-Net, anslutning av bilen med sina användare och resten av världen; Kom igen, framtiden för bilindustrin. Filosofiskt det gäller att driva kompatibla och använda dessa program i bilvärlden av mobiltelefoni , ibland med kontinuerliga uppdateringar med konsoliderad (Och mycket statisk) bilvärlden, du köper som ett paket nästan stängt.

VW Tiguan styrning från mobil

med "app-connect" Du kan ansluta den senaste smartphones genom plattformar Apple och Android eller via en kabel genom kompatibla program Mirror Link. Fortfarande har många begränsningar, men full säkerhetsgarantier för alla applikationer som fungerar.

med "guide & underrätta" Förbättrade navigeringsfunktioner härrör från internet i realtid (från Google Earth eller Street View till onlineuppdateringar, import från PC resmål eller vägar, etc). Vad skulle du göra med din mobiltelefon, ja … men direkt på skärmen på bilen, med kontroller utan att ge dina digitala data eftersom Volkswagen mask används (eller så jag förstår).

med "säkerhet & tjänsten" direkt kommunikation mellan fordonet och nätet är inställd Volkswagen, är kundservice, nödsamtal, planera underhåll … men också etablera fjärrkontroller på bilen, från dess status (öppen, bränsle som finns tillgängligt) för att varna om bilen lämnar en avgränsning, en hastighet, en viss timmar, etc. Den senare, eventuellt från en dator eller mobil.

Problemet kommer nu övertyga köparen en VW Tiguan att du får "app-connect" med sin bil, men den andra tjänster är extra -priser "utan release" som varierar mellan 275 och 480 euro och dessutom att Licensen kommer att upphöra på 3 eller 10 år, beroende på vilka tjänster. Abonnemang på tv fungerar bra, men det finns ingen bil kultur. Till att börja med, med tillvalsutrustning Infotainment Tiguan, treårig prenumeration på onlinetjänster Car-Net är gratis.

Du kanske är intresserad:

Alla priser och funktioner i Volkswagen Tiguan

SUV Guide: att köpa nya bilar år 2016 och 2017

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis