Ateca Seat: första mätningarna och intryck av den nya SUV

Ateca Seat: första mätningarna och intryck av den nya SUV

Vi har inte kunnat köra den nya Seat Ateca, men vi hade möjlighet att leva med honom ett par timmar att röra den, mäta den och känna dess kvalitet.

Ateca Seat: bilder på vår första testet

Ateca Seat: bilder på vår första testet

Ateca Seat: bilder på vår första testet

Ateca Seat: bilder på vår första testet

Vi har äntligen kunnat leva och känna firsthand den nya Ateca Seat, en SUV som kommer att bli den tredje delen av varumärket, tillsammans med Seat Leon och Seat Ibiza, mest framgångsrika modeller SEAT. Argument för framgång är inte saknas, som lyckas sammanföra de bästa egenskaperna hos dessa fordon i en modell av kompakt storlek, mycket bred, teknisk och mycket bra presentation. Vet ännu inte de officiella priser som kommer att ha Atec Seata, men tjänstemän säger varumärket kommer att vara mycket konkurrenskraftig, med början vid ca 20.000 euro fare, vilket lägga kampanjer, skulle erbjuda en detaljhandelspriset i närheten av 18.000 euro.

den Ateca Seat, som kommer att finnas på marknaden i början av nästa juli, kommer att kämpa med kända modeller som Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, den Kadjar Renault, Mazda CX5, Kia Sportage eller Volkswagen Tiguan, för att nämna den senaste. Men glöm inte att försäljningen kommer att repa några andra marknadssegment såsom kompakt eller minibussar, för dess stora mångsidighet användning och prisklass. Det är den första men inte sista, som sittplats Han förbereder en produkt stötande i detta område, med en större och en mindre, som kommer att anlända under de kommande åren.

Inredning Seat AtecaUnder den officiella presentationen hade vi möjlighet att fördjupning den Ateca Seat noga, sitta, röra den, mäta den och känna till dess främsta styrkor. Just dess yttre storlek verkar klokt drag, eftersom det ger ganska innehöll yttermått: 4.36 meter långa, 1,84 bred och 1,61 meter. Deras kroppsformer, mycket kubiska, ger utmärkt optimering av innerutrymmen, eftersom det har gott om plats för fem passagerare, med stammen som sträcker sig mellan 485 och 510 liter, enligt deras drivsystem, främre eller total tillsats, ryggstöden i baksätet De kan fällas in 40:60, kan nå dubbla inre kapacitet. Lastplanet är endast 66 cm jord, vilket underlättar införandet av förpackningar i bagageutrymmet. Under golvet, kan du berätta, beroende på finish och specifikationer för länder med punktering kit, reservhjul eller konventionell.

Ateca Seat: mycket rymlig inuti

En annan aspekt som vi gillade är Det erbjuder god tillgång till både framsätena och bakre. Höjden på dörrar och förhöjd sittposition underlättar inträde, eftersom höjden på höften är i mycket nära sätesbasen positionen. Alla säten är i stor bredd, speciellt vid lyfthöjd (97-104 cm framför och bakom 99 cm), som kommer att tillåta passagerare att resa i komfort stor storlek.

Klar körställning, liknande Lion, men det ligger i en högre position, med luftningsmunstycken bredare och mer utrymme för att göra små föremål. Alla reglage är lätta att känna igen och är nära till hands, tätt grupperade. Det har också god kontroll ratt höjd och djup. debuterar systemet nyckelfri start, högupplöst skärm 8-tums anslutning med Apple sista satsen Car Auto Play och Android, systemet lastcell induktion, elektrisk parkeringsbroms, automatisk släpvagn bollen infällbar, öppning och stängning av elektriska bakluckan fots rörelse, plus strålkastare High Power LED, varsel lampor blir indikatorer vända körriktningsvisare, etc. I termer av drivhjälpmedel, bortsett från markanpassning systemet, Seat körprofil, som låter dig välja terrängen att cirkulera för att tillgodose behoven dragkraft för miljön, har adaptiv farthållare, med förmåga att accelerera och broms autonomt upp till 60 km / t. Naturligtvis systemet filhållningssystemet stöd, anordning nödbromsning, den vägmärke erkännande, eller Döda vinkeln detektering kommer att finnas i vissa versioner av nya Ateca Seat.

När det gäller motorer och växellådor, som vi har sagt att du har tillgängliga versioner av 115 190 hk. Manuell växellåda sex hastigheter för både 1,0 och för TDI och TSD små. DSG 7-växlad TSI 150 hk och endast hjulsdrift och DSG sex hastigheter i 2,0 TDI 190 hk.

Inredning Seat AtecaAteca Seat: officiella tekniska data och egna tekniska data

Yttermått:

Längd (4363 mm) Bredd (mm 1841), höjd (1611 mm)

Hjulbas: 2.630 mm

Porter:

Max. (126 cm), min. (100 cm). Djup: 81 cm

Höjd upp facket: 54 cm

Lastning plan: 66 cm

Loading mun bredd: 114 cm

Loading mun höjd: 88 cm

Kapacitet: 485 liter i 4×4 version

Kapacitet: 510 liter i 4×2 version

baksäten:

Bredd: 139 cm / Höjd: 99 cm / 73 cm långa ben

framsätena:

Längd: 105 cm / Maximal bredd: 145 cm / fram Höjd: 97-104 cm

däck:

17 a19 tum maximalt 245/40 R19 däcket

suspensioner:

McPherson främre hjulupphängningen, Bakaxel vrid 4×2 (115 och 150 hk), Bakre 4×4 multilänk Ground clearance 4×4 versioner: 18,1 cm

växellåda:

Manuell 6-hastighet. TDI och TSI-motorer, DSG7 i TSI 150 hk 2,0 TDI DSG6 i 150 och 190 hk.

TDI och TSI 150 hk manuell eller DSG och 4×2 eller 4×4, 190 hk TDI 4×4 endast och DSG6

utföranden:

Reference, Style, xcellence och FR (lyx eller sport)

alternativ:

Ball trailer automatisk infällbar

Motorer Releasedatum:

TDI 115 och 150 CV, TSI 150 med ACT, 3 cylinder 115 hk endast manuellt och endast 4×2

Funktioner: 2,0 TDI 190 hk

0 till 100 km / t: 7 sekunder

Maxhastighet: 212 km / t

Förbrukning: 5 l / 100 km

Bränsletank:

50 liter i 4×2 / 55 versioner liter 4×4

CO2-utsläpp:

Från 112 till 141 g / km CO2

Du kan också vara intresserad

– Ateca Seat: intervju med borgmästaren i Ateca

– Ateca Seat: ses av dess designer, Mesonero-Romanos

– Ateca Seat: Seat varför välja detta namn?

– Ateca Seat: bilder och SUV spanska final uppgifter

Adblock
detector