Mini Clubman, Mini familjen

Mini Clubman, Mini familjen

Den 2: a generationen Mini Clubman är revolutionerande. Ändra koncept formar den största Mini i historien och in i kompaktsegmentet.

Mini Clubman, den största Mini

Mini Clubman, den största Mini

Mini Clubman, den största Mini

Mini Clubman, den största Mini

Mini fortsätter att utvecklas, växa … och båda volymintervall som storleken på sina bilar. För några månader sedan, Peter Schwarzenbauer, ledamot i styrelsen för BMW och Mini ansvarig hävdade att den tyska gruppen “Det ombyggnad sin varumärkesstrategi för i framtiden, och fokusera på fem huvudmodeller“. Efter att den nya och övervuxen Mini 3 dörr och, framför allt, 5-dörr, Vi har rest till Stockholm för att lära sig, i första hand, det andra i sitt nya förslag: en mini Clubman som kommer med en air av revolutionerande. Och i den svenska huvudstaden, dessutom kunde vi också veta att nästa redan kommer att vara en MINI Convertible, en SUV för att ersätta Ryman och andra … sportig roadster? För nu, tills dess har vi fått höra om planer som täcker 2020.

mini ClubmanVad vi kan och noggrann detalj är hoppet upplevs av 2: a generationen av en Mini Clubman vi redan väntar på parkeringen med sina många öppna dörrar. Och vid första anblicken, snarare än Mini kunde vi säga att dagens “Maxi”. Uppenbarligen inte förlorat doften av varumärket eller deras bröder alltid original sortiment med runda strålkastare, sexkantiga galler, tak eller vertikalt ligger bakom, men jag försäkrar er Du har inte sett samma Mini. I själva verket är det redan den största som någonsin byggts och tillmötesgående, inte av några centimeter: deras nu 4,25 meter lång, 1,80 bred och 1,44 hög antar att det är nästan 30 cm längre, 12 mest bred och ett lägre än ett tidigare Clubman med dimensioner praktiskt taget den nuvarande 5-dörr Mini. För att ge dig en uppfattning om skillnader.

Detta är därför framväxten av den nya Mini Clubman som även väcker en fråga. ¿Vilken kategori konkurrerar idag? För mått och historiska filosofi bör vara så bekant nytto: i själva verket Det mäts som en Seat Ibiza ST. Men reparerade vi redan i lång hjulbas (2,67 meter, 12 cm högre än den föregående Clubman och 10 mer än de nuvarande Mini 5 dörrar) och dess spårbredd (1,56 och 1,57 bakom framsidan) för att verifiera att Det slår även en VW Golf. Det råder ingen tvekan: konkurrerar först som premium kompakt, även om utrymmet, koncept … och pris. Och idag kommer det att finnas ansiktena med Audi A3 Sportback, BMW 1-serie eller Mercedes Class A.

Highway inbjuder dig att prova den nya Mini Clubman4 sidodörrar och bagage … i Mini Clubman

Eftersom det är klart att detta nya Mini Clubman är Mini mer familje kall. Och det är till att börja med, att ge upp sitt ursprung. Lyckligtvis. Hans tidigare kontroversiell kropp med endast tre sidodörrar och bakre där den enda öppningen stod inför, passera in historia. Mycket obehagligt för åtkomst och begränsa bruket av en traditionell 2 dörrar idag denna nya Clubman debuterar 4 real sidodörrar. De två bakre, rymliga, erbjuder god tillgång till en verkligt beboelig 2: a raden, med de vanliga begränsningarna i en tunnel ganska hög transmission bry tredjedel central passagerare, men lämpar sig för vuxna över 1,85 meter. Det är den mest rymliga av historien, nästan en minibuss för Mini varumärke.

Så Lyckligtvis är detta Mini Clubman själv underhålls dess dubbel bakluckan. I varumärket heter “Split Doors” och så småningom bilda sin nyfikna kropps 6 dörrar. Nu, dessutom kan de vara elektrisk öppning (även handsfree, passerar foten under stammen) … men, som sagt, bara öppna: stängning måste förbli manual. Sant, då officiell kapacitet på 360 liter (100 mer än föregående Mini clubman och 82 mer än det nuvarande Mini 5 dörren) inte är alltför stort, kommer hit också mer tillbaka till stammen av en kompakt att en relativ nytta. Men dess kubisk form, planet under belastning, möjligheten av ibland dra fördel av höjden över bagageluckan gardin eller en hopfällbar bakre ryggstöden som tillåter öka kapaciteten till 1.250 liter (Standard på 60/40 och 40/20/40 tillval) säkerställa god praktiskhet.

En Mini … Mini

mini Clubmanså övertygad av den välbekanta språng gjort hittills Mini, börjar vi se vad som är upp hans filosofi. Och även om jag inte förneka att vi också en Mini mer fast och mognare (Jag tror att många kommer att uppskatta), fortsätter att ge bra sportig känsla. Denna nya Mini Clubman, som Mini 3 och 5 dörrar, och BMW X1 och serie 2 Aktiv och GranTourer, född idag från den nya modulär arkitektur UKL 1 gruppen använder för alla sina Ny front-drive modeller (Eller integral, Mini Clubman inte) och motorer anordnade på tvären.

Mini Clubman konto samt deras syskon med en front McPherson axel och en multi bak, men som ingenjörer, med nya komponenter och specifika inställningar buffert för att rymma av “pseudo-family” den större storlek och vikt kropp . Också det introducerar nya aerodynamiska funktioner, inklusive sido luftintag.

Mycket direkt styrning och, som alltid, med en körställning som du känner dig mycket låg och exakt touch av en växelspak cortitos turer, i Mini Clubman fortfarande verkligen njuta körning. Det är en bil lithe, in kurva väl, men också hjul mer självsäkerhet än vanligt i Mini frukten av den stora basen av stöd som ger idag en kombination av sin långa kamp och det breda spåret. Du uppfattar det hela tiden så mycket bil. Serial alltid ha stabilitetskontroll med elektronisk differentialspärr (EDLC), medan alternativ erbjuder både en sportchassi med Mini är mer som en adaptiv suspension (DDC) som tjänar till att ta ytterligare steg i körkomfort. Lägg upp till en mer än tillräcklig isolering och dess fina automatiska växellådor, och Du har den mest raffinerade och bekväma Mini du har lett.

Den nya Mini Clubman har också, valfritt med systemet körlägen en roterbar hävarm kopplad till basen av förändring: justerar svaret motor, styrning, klimatkontroll, automatisk eller suspension i MID, Sport och Gröna program, den senare endast tillgängliga för en effektiv tröghetsframdrivningsfunktion som frånkopplar driv att spara bränslepatronen. Effektivitet också bidra naturligtvis nya motorer 3 och 4 cylindrar BMW.

Motorcylindrar 3 och 4 för Mini Clubman

i en första initial fas, omedelbar frisättning, den nya Mini Clubman nå marknaden med två förslag till bensin och diesel, och allt medium till hög effekt. Öppna den första av dem verkar den klassiska version Cooper, med avancerad ny 3-cylindrig bensinmotor, 1,5 liter, direktinsprutning och 136 hk. Standard med manuell växellåda (som alla versioner), kommer att erbjuda i alternativ automatisk växellåda momentomvandlare, här också 6 hastighet. Med en bra maximalt vridmoment på 22,4 mkg (23,5 med overboost) vid endast 1250 rpm, och säkerställer mycket goda prestanda (9,1 sekunder från 0 till 100 km / t) och konsumtion som kommer att lämna endast 5,1 l / 100 km.

Och ovan version Mini Clubman Cooper S kommer att tillgripa övre 4-cylindrig motor, också direkt bränsleinsprutning, men redan 2,0 liter motor, 192 hk och ett maximalt vridmoment på 30,6 mkg till 1250 rpm tillbaka för att låta honom att sänka sin 0-100 km / t på 7,2 sekunder: Vem vet om upptakten till en framtida variant John Cooper Works stund inte bekräftats. 4 cylinder också med samma deplacement är varianten Diesel Mini Clubman Cooper D, i detta fall 150 hk, 33,7 mkg vridmoment vid 1750 varv per minut (nyfiket regimen och mer än bensin) och framför allt med stora data på förbrukning: från endast 4,1 l / 100 km / t. Båda versionerna erbjuda, Mini först i den valfria automatisk växellåda 8 hastighet, en förändring av momentomvandlaren tillhandahållen av Aisin, som fungerar lika bra som BMW ZF smidigt och snabbt. För mig är det bästa på marknaden och Mini reserverad endast för motorer 4-cylindriga till ett pris från € 1.800.

redan från november när varumärket kommer att utöka vårt sortiment med nya versioner Mini Clubman bensin och diesel engined också tre cylinder och 1,5 liter: 102 hk för One och 116 hk för One D som lovar en förbrukning av endast 3,8 liter / 100 km. Dessutom Diesel kommer att stänga området över en Cooper SD 2,0 4 cylinder 190 hk.

Mer teknik och utrustning för Mini Clubman

Mer utrymme, stor dynamik och förnyade motorer. De kommer inte att sluta här nyheten om en Mini Clubman också mer sofistikerade. Den nya inredningskoncept, aktiveras av en bredare streck belagd elliptisk och hastighetsmätare och varvräknare på rattstången, kommer att lägga till nya luftare, mer krom och Central Visual Boost multimedia system, standard med 6,5-tums skärm och 8,8 “med valfri navigationssystem Professional (från 1.500 euro). Alltid standard med dubbla zon klimatanläggning, LED-strålkastare, Bluetooth-anslutning, nödsamtal, ljus och regnsensor, elektriska parkeringsbromsen eller sportratt, den nya Mini Clubman erbjuder ett alternativ som avancerade system såsom Head Up Display, Aktiv farthållare , självständig bromsfunktion i stan, underteckna ett erkännande, pre-kollisionsvarning och för första gången också Mini, elmanövrerade stolar. Som ni kan se, en Mini mest avancerade och fortsätter att utvecklas.

Sortiment och priser Mini Clubman

Mini One *: 23.800 euro

Mini Cooper: 26.200 euro

Mini Cooper S: 29.900 euro

Mini One D *: 24.800 euro

Mini Cooper D: 28.400 euro

Mini Cooper SD *: 31.900 euro

* Till försäljning i november

Adblock
detector